Екскурзия Tракийски легенди – Перперикон, Александруполис, остров Самотраки

Перперикон, Александруполис, остров Самотраки

Автобусна програма 5 дни / 4 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
26.08.2021 30.08.2021 230.00 € / 450 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88
Цена от: 230.00 / 450 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Перперикон - Александруполис
  Тръгване от София в 08:00 ч. от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски”, 8:30 ч. от автогара Сердика с предварителна заявка, от Пловдив в 10:00 ч. – бензиностанция „ОМВ” до хотел „Санкт Петербург”, от Хасково — автогарата в 11:30 ч.
  Първа спирка – Перперикон - археологически комплекс, който се намира на 15 км от град Кърджали. Скалният град се извисява на скален връх с височина 470 м. Археологическият средновековен комплекс Перперикон е един от най-древните тракийски мегалитни паметници, изцяло изсечен в скалите. Той е и една от най-популярните туристически дестинации в България. Днес там може да се видят останките от древния град Перперикон, гробницата на владетелите, паметници от античността, останки от средновековна крепост.
  Продължаваме към Гърция. Пристигане в Александруполис следобед. Туристическа програма в града – ще видите фара, пристанището, крайбрежната улица, старата част на града - множество от тесни улички с китни работилници, магазини за сувенири, ресторанти и кафенета. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / Александруполис - остров Самотраки
  Закуска. Отпътуване с ферибот за Самотраки. Пристигане на острова около обяд. Ще имате възможност за разходка из Карамоца. За обяд ви препоръчваме да опитате морските деликатеси, които предлагат китните ресторантчета на острова. Свободно време.
  Настаняване в хотел 3* на остров Самотраки. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / остров Самотраки
  Закуска. Туристическа програма- ще видите останките от древния тракийски град и светилище, където е намерена и статуята на богинята Нике от Самотраки, изложена на входа на музея Лувъра в Париж. Следва посещение на Археологическия музей, където се намира копието на богинята на победата Нике. Свободно време за обяд. След обяд ще посетим чаровното градче Хора. Традиционното селище, амфитеатралнопостроено през 15ти век по склоновете на планината Саос е обявено за защитено. Тесни калдъръмени улички, двуетажни каменни къщи с керемидени покриви, павирани улички, това е атмосферата на града. Специфичният архитектурен стил е пример на една най-примитивните форми на жилищна единица в Средиземно море. Ще видим историческото кафе в столицата, построено през 1865г., църквата Успение Богородично (1875г.) с ценни икони и черепи на „Пет мъченици на Самотраки“. Ще имаме възможност да видим църквата на Христос – Спасителя, Етнографския музей, традиционната фурна и руините на средновековен замък. Градът привлича вниманието на туристите към магазините, стилните кафенета, баровете, таверните и ресторантите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / остров Самотраки
  Закуска. Свободно време за разходки и плаж на острова или по желание екскурзия до планината Саос (10 евро за транспорт).
  Сърцето на острова е планинско, което означава, че можете да редувате плажа с преходи през красиви клисури, планински преходи, каране на планинско колело или рафтинг. Bнyшитeлнaта планинa Cаoc, коятο е най-всиoкaта в Eгейсκо мοрe, дoминира нaд целия оcтрοв и се вижда oтвсяkъдe.Изкачването на върха на планината Фенгари, известна още като Саос (1611 м), ще ви отнеме около 6 часа в едната посока от Хора.
  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Самотраки – Кавала – България
  Закуска. Отпътуване с ферибот за Александруполис, от където продължаваме за Кавала. Пристигане в Кавала около обяд , където оживеният ритъм на модерния градски живот е в хармония с традициите на стария свят. Следва разглеждане на Стария квартал на Кавала, съхранил традиционния си облик – Имарета, Къщата на Али паша, Крепостните стени, Църквата “Св. Богородица”, Акведукта, Византийската крепост на върха на хълма. Продължаваме за България. Пристигане в София вечерта.

Маршрут:Полезна информация:

Самотраки е наречен „най-мистериозния“ остров на Гърция и през вековете около него витаят много митове и легенди. На острова можете да се гмуркате, да карате колелета, да практикувате алпинизъм и каньонинг. Това е една уникална средиземноморска дестинация за туристи, които обичат активната почивка.

Гастрономията на острова е особена, защото жителите произвеждат много земеделски и животински продукти. Струва си да опитате маслото и маслините, местните сирена, извара, ксеротити, произведени в малки традиционни магазинчета. Задължително опитайте местния мед, който е необработен. Самотраки не изостава и в областта на сладките – направени са от местни плодове – череша, вишна, дюля, кайсия, диви смокини, дива слива, сладко от орехи. Хлебарските изделия на острова са с над 150-годишна традиция, а истинският специалитет тук е хляб с мая и нахут.Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:
Условия за записване:
Депозит: 30% от пакетната цена;
Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

Анулации и неустойки:
- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]