Екскурзия Хърватия – 8 дни

Подгорица, Будва, Котор, Дубровник, Сплит, Шибеник, Задар, Плитвички езера, Загреб, Белград

Автобусна програма 8 дни / 7 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 404.00 / 790 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Подгорица
  Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия. Пристигане в Подгорица вечерта. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / Подгорица – Будва
  Закуска. Кратка туристическа програма в Подгорица - ще имаме възможност да минем по стария турски мост на Рибница при Скалине, моста „Газела”и новия мост „Милениум” над река Морача. Свободно време за снимки.
  Отпътуване за Будванска ривиера и известния черногорски курорт Будва. Разходка в Будва – едно от най-древните селища в Европа, с калдъръмени улички и средновековни забележителности. Стария град на Будва, кокетно сгушил се върху малък полуостров сред водите на Адриатика и съхранил автентичната средновековна архитектура. Ще се запознаем със забележителностите на Будва - Стария град, Пристанището, ”Златната котва” /мястото, където е стъпил Ричард Лъвското сърце/, църквите “Св.Иван” и “Св.Троица”, крепостта„Света Мария”,чугунената камбана,подарък от руската православна църква. Настаняване в хотел 3* в района на Будва. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Будва – Котор – Дубровник
  Закуска. Продължаваме по маршрута за Котор – може би най-магическото място на Балканите – мистично, едновременно южно и сурово, с планина, която стремително пада в морето, църкви по островите, меланхоличен стар град и смесица от балканска и средиземноморска кухня, история и нрави. Пешеходна разходка сред красотата на Котор /ЮНЕСКО/, която е толкова неописуемо пленителна, че го наричат невестата на Адриатика. Котор е вълнуващ лабиринт от средновековна история, красоти и малки удоволствия. Разположен в дъното на най-южния фиорд на Европа, като закотвен кораб лежи Котор, град на моряци и търговци, чиито калдъръмени улички и каменни зидове могат да разкажат много истории. Пешеходна разходка в Стария град на Котор, датиращ от 12-13 век: Катедралата Св.Трифон, паметник на Римската култура и символ на града; Двореца на Принца и Театъра на Наполеон, Площада на оръжията и Часовниковата кула.
  Отпътуване за Хърватскa. Настаняване в хотел 3* на Дубровнишката ривиера. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / Дубровник – Цавтат
  Закуска. Панорамена обиколка на Дубровнишка ривиера и Дубровник. Дубровник притежава пленителна атмосфера, чието очарование се крие в дуализма на възникването му: в него се сливат две култури – византийската и венецианската; и две стихии – славянската и латинската. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод: улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич.  Посещение на градчето Цавтат, известен като древният Епидавър на Адриатика, основан от древните гърци през 6в. пр.н.е. Свободно време за разходка по крайбрежната улица отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Дубровник – Шибеник – Сплит – Задар
  Закуска. Отпътуване за Шибеник. Туристическа програма в Шибеник. Средиземноморски климат, тесни и стръмни улички, водещи до атрактивни площади, съчетали модерни магазини със стилна архитектура на отминали векове – това е град Шибеник. Ще разгледате стария град, където се намира една „принцеса“ от мрамор и варовик – Катедралата, носеща името на Св. Яков, строена в продължение на 100 години. Именно дългият период на строеж е оставил силни отпечатъци – църквата е започната в готически стил, а е завършена по ренесансов образец. Именно така се е превърнала в уникален паметник на европейската архитектура и е включен в списъците на ЮНЕСКО за Световно и културно наследство. Ще видите и Кметството, църквите „Св.Барбара“ и „Св.Фран“. Преминавайки през старият град, ние ще имаме възможност да се насладим на тесните улички, красивите площади и малките кафенета с аромат на старо дърво.
  Продължаване към Сплит – едно прекрасно градче, с тесни улички и малки площадчета във Венециански стил, наоколо се редуват малки кафенета, ресторанти и художествени галерии. Интерес представлява дворецът на семейство Мещрович, който днес е превърнат в музей, Океанографския институт и останките от двореца на император Диоклециан. Продължаваме към Задар. Настаняване в хотел 3* в района на Задар. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН / Задар – Плитвички езера – Загреб
  Закуска. Туристическа програма в Задар – в наши дни градът е един запазен паметник на различни исторически времена и култури, които са дали своето отражение в облика на самия град. Разходка с разглеждане на църквата „Св. Михайл”; градската кула; църквата „Св. Мария”; катедралата „Св. Анастасия”.
  Отпътуване за Плитвичките езера - шедьовър на природата и гордост на Хърватска/ЮНЕСКО/. Естествени 16 езера на различно ниво, свързани помежду си от 92 водопада и уникални каскади. Цветът на водата в кристално бистрите езера е невероятен - отярко синьо до светло зелено и наситено синьо... Ще се любуваме на тюркоазено синия цвят на водата, на буйния смях на водопадите, на изобилието на бликаща отвсякъде вода, на плуващите пасажи с рибки... Езерата са една приказна феерия от вода и зеленина (продължителност на обиколката около 3-4 часа).
  Продължаваме към столицата на Хърватия – Загреб, разположен по склоновете на планината Медведница и покрай бреговете на река Сава. Настаняване в хотел 3* в Загреб. Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН / Загреб – Белград
  Закуска. Туристическа програма в Загреб: ще видите аристократичния градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич“, Горни град с неоготическата Катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Камена Врата -най-святото място в Загреб, Парламента. Свободно време. Пристигане в Белград привечер. Кратка разходка из центъра на града. Настаняване в хотел 3* в Белград. Вечеря. Нощувка.
8 ДЕН / Белград – София
  Закуска. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Белград: централните части на града, Нови Белград, църквата „Св.Сава” – най-голямата православна църква в света, Народната библиотека, площад „Теразие”, Площадът на Републиката, Националният театър, Националният музей, разходка по пешеходната улица „Княз Михаил” и посещение на крепостта „Калемегдан”, издигаща се при вливането на река Сава в Дунав. Свободно време.
  Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Маршрут:



Осигурено тръгване за дати 01.05.2020 от:

* Трансферът се осъществява при минимум 8 туристи от град и подлежи на потвърждение.

* При запитване може да бъде осигурен еднопосочен трансфер.



Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:
 Допълнителна информация за туристическите обекти:
  • Входна такса за Цитаделата в Будва – 3,50 евро;

  • Катедралата „Св. Трифон“ в Котор – 2,50 евро;

  • Изкачване на крепостните стени в Дубровник - 27 евро/200 хърватски куни;

  • Дворец на Ректора в Дубровник - 14 евро /100 хърватски куни;

  • Францискански манастир в Дубровник - 4 евро/30 хърватски куни;

  • Изкачване с лифта до планината Срдж - 23 евро/170 хърватски куни;

  • Посещение на Национален парк „Плитвички езера” - 250 kn /34 евро/;

(обиколката на парка продължава около 3-4 часа);

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер



Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

 

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

 

Необходими документи:

  • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

  • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

*Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“

*Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]