Екскурзия Италия от Венеция до Неапол със закуски и вечери в хотели 3* или 4* по избор – Виж Италия в едно пътуване!

София – Лидо ди Йезоло – Венеция – Монтекатини Терме – Флоренция – Пиза – Неапол – Соренто – Позитано – Амалфи – Рим - София

Самолетна програма 8 дни / 7 нощувки с включени летищни такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 706.00 / 1381 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Лидо ди Йезоло
  Отпътуване за Италия с полет по направление София – Венеция. Трансфер до италианския курорт Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор). Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / Лидо ди Йезоло - Венеция – Монтекатини Терме
  Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция: площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време. Отпътуване за спа куроръс Монтекатини Терме. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор). Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Монтекатини Терме – Флоренция – Пиза (по желание)– Монтекатини Терме
  Закуска. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз): моста „Сан Николо“ - старият мост на на река Арно; най-важните църкви на Флоренция - „Санта Кроче”и „Санта Мария дел Фиоре“ - Катедралата на Флоренция, Камбанарията и Баптистерията „Сан Джовани“; Площада на Синьорията, Палацо Векио – старият дворец и Галерия „Уфици“ (35 евро). Възможност за обяд в малките ресторантчета. Можете да посетите още „Капелла ди Медичи“ или да се отдадете на шопинг из търговските улици на града. По желание екскурзия до Пиза и разглеждане на „Площада на чудесата“, Катедралата (2 евро), Наклонената кула (18 евро), която се е утвърдила като една от най-любопитните атракции в Италия. Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка в Монтекатини Терме.
4 ДЕН / Монтекатини Терме- Сиена - Неапол
  Закуска. Посещение на Сиена - архитектурната перла на Тоскана, шедьовър от древна история, забележителна архитектура и изкуство, средновековен дух, но и неповторим романтичен облик. Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка, Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта са само няколко от най-важните средновековни шедьоври,притежание на Сиена.
  Продължаваме за Неапол. Туристическа програма в града, за който мнозина казват, че човек или се влюбва в него завинаги, или го намразва. Панорамна обиколка на Неапол, която включва: Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, Анжуинската крепост, Кралският дворец. Неапол е известен и със своите замъци – древния “Castel Nuovo” (новия замък или наричан още “Maschio Angioino”, който е архитектурен символ на Неапол), “Castel dell'Ovo” („замъка яйце“- намира се на малък остров – Мегаридес) и “Sant'Elmo”(завършен е през 1329 г. и има форма на звезда). Настаняване в хотел в района на Неапол.Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Неапол – Капри – Позитано и Амалфи - Соренто
  Закуска. Отпътуване за Соренто – градът на лимона. Разходка в Соренто или по желание посещение на о-в Капри (40 евро) - истински разкош сред скалите, островът на природните чудеса и легендите, екзотиката и древните руини. Една от главните атракции на о-в Капри е феноменът „Лазурната пещера“. Тя се намира на самия морски бряг в северната част на острова, а дъното й е разположено под водата. Другия феномен на о-в Капри са скалите Фаралиони – три варовикови скали в Неаполитанския залив. Една от трите скали (Stella) все още е свързана със сушата, но останалите две (Mezzo и Scopolo) се простират навътре в морето. Престоят на о-в Капри със сигурност е незабравим и изпълнен с безброй вълнуващи и спиращи дъха гледки, които могат да ви накарат да се чувствате като в рая.
  Следобяд по желание екскурзия до Позитано и Амалфи (35 евро). Двата града са били любимо място за почивка на британското висше общество още от XVIII в. Първата спирка е над Позитано, който очарова с каскадата от къщи потънали в цветя и лимонови градини. Продължаваме за Амалфи. Най-голямата забележителност в Амалфи е катедралата Сан Андреа, чиито врати са донесени от Константинопол в началото на XI в. и са спомен от времето, когато местния жител Флавио Джоя изобретява компаса. По онова време Амалфи и Позитано са били част от малка република с огромна флота, която се била установила из цяла Адриатика, достигайки до Кайро, Александрия и Антиохия, и която е създала „Ордена на рицарите” на св. Йоан Йерусалимски. Настаняване в хотел в Соренто. Вечеря и нощувка.
6 ДЕН / Соренто - Рим
  Закуска. Отпътуване за Рим. Пешеходна обиколка на бароков Рим, по време на която ще посетите и ще видите прочутата пиаца Навона – преди е била древноримски цирк, а 15-ти век се превръща в площад, където днес ще видите Фонтана на Бернини, както и красиви картини на местните художници, които излагат произведенията си на площада. Обиколката ще продължи с Пантеона, уникалния Фонтан Ди Треви, площада „Испания” и ще завърши на пиаца ди Пополо. Време за наслада на чаша капучино на-най-скъпата улица в Рим,виа Кондоти, в най-античното и най-известното кафене “Греко”. И другояче не би могло да бъде, след като тук са отсядали гениални посланици на духа.
  Настаняване в хотел 3* или 4* в Рим. Нощувка.
7 ДЕН / Рим
  Закуска. Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Туристическа програма в Рим – пешеходна обиколка на града: църквата „Санта Мария Маджоре“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе“ (6 евро), Колизеума (12евро), Арката на император Константин Велики, Римският форум, Императорските форуми, Пиаца „Венеция“ с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия, Фонтана Треви, където хвърляме монета, за да се завърнем отново в Рим..Връщане в хотела. Нощувка.
8 ДЕН / Рим – София
  Закуска. Трансфер до летището за полет Рим- София
 


Маршрут: 2700 км

Полетно разписание за дати 22.04.19 и 16.09.19:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

RYAN AIR

София - Венеция

 

 

11.15

12.15

Тревизо

WIZZ AIR

Рим-София

 

08.00

10.50

София

 * Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

Полетно разписание за дати 29.04.19* и 23.09.19*:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

WIZZ AIR

София - Рим

 

06.40

07.35

Рим / Чампино

RYAN AIR

Венеция /Тревизо -София

 

13.30

16.10

 

София

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

 

 *** На датите отбелязани със звездичка програмата се изпълнява в обратен ред!

ЦЕНИ:

 

Дата

 

Цена за настаняване

в хотели 3*

по програмата

 

 

Цена за настаняване

в хотели 4*

по програмата

 

22.04.19

706 евро / 1381 лв.

763 евро / 1492 лв.

29.04.19*

724 евро / 1416 лв

779 евро / 1524 лв.

16.09.19

706 евро / 1381 лв.

763 евро / 1492 лв.

23.09.19*

724 евро / 1416 лв

779 евро / 1524 лв.

 



Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти:

  • Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (неовходимо за достигане до Венеция / може да се заплаща на място);

  • Pазходка с Гондола по Канале Гранде във Венеция - 20 евро;

  • Базиликата Сан Клементе в Рим – 6 евро;

  • Колизеума – 12 евро;

  • Посещение на Ватиканските музеи – 35 евро – предварително се заявява и заплаща (цената включва резервациа, входна такса, местен екскурзовод и слушалки); Намален билет за Ватиканските музеи за деца от 6 до 18 г. и студенти до 26 г. - 27 евро;

  • Наклонената кула в Пиза – 15 евро;

  • Катедралата в Пиза – 2 евро;

  • Галерия „Уфици“  - предварително се заявява и заплаща

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

 
 

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи.

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]