Почивка на Oстров Корфу с 5 нощувки в хотел 3* или 4* по избор със закуска и вечеря!

София - о.Корфу - София

Автобусна програма 6 дни / 5 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 273.00 / 534 лв.
Програма
1 ДЕН / София – остров Корфу
  Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Пътуване с ферибот Игуменица – остров Корфу. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) на остров Корфу. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / остров Корфу
  Закуска. Туристическа програма по желание: посещение на двореца Ахилеон, пазещ спомени за императрицата на Австро – Унгария – Елизабет (Сиси) и туристическа програма в столицата на острова: фотопауза при Канони с изглед към Мишия остров и летището на острова. Пешеходна обиколка в центъра на острова - Площад Еспланада, Галерията Листон с многобройни кафенета и таверни, портата „Свети Георги“, църквата „Св.Спиридон“ – закрилник на острова, Старата крепост.
  Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Корфу – Палеокастрица – Сидари
  Закуска. Свободно време или по желание - посещение на местността Палеокастрица (10 евро) и разглеждане на едноименния манастир от 1228 г., посветен на Света Богородица. Според легендата, по чудо Божията майка спасила светата обител от пиратите. Посещение на северната част на острова – нос Сидари. Разглеждане на романтичните "Канали на любовта". Свободно време в столицата.
  Връщане в избания хотел. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / Корфу
  Свободно време или по желание екскурзия до островите Паксос, Антипаксос и Сините пещери (доплащане: 25 евро). В Гърция под името Пакси се разбира комплекс от острови, най-големия от които е Паксос, а по-малкия остров, известен с виното и пясъчните си брегове – Антипаксос.
  Отпътуване с туристическо корабче от Парга и минаване след около 1.30 мин. покрай остров Антипаксос. Легендата твърди, че Посейдон е отделил с един удар с тризъбеца си Паксос и Антипаксос от южната част на остров Корфу и ги подарил на любимата си съпруга Амфитрита. По време на круиза се предвиждат спирки за гмуркане и плуване в залив, спиращ дъха с естествената си красота и тюркоазено сини води на Йонийско море. Ако времето позволява се прави и спирка за плуване при Сините пещери Камара и Ортолито. По време на цялото пътуване очите ви се докосват до невероятни скални образувания и кристално чисти води. Акостиране на остров Паксос и разходка из главния му град Гейос със запазени старинни църкви, вятърни мелници, съоръжения за добив на зехтин и останки от крепостни стени.
  Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Корфу
  Закуска. Свободно време за разходки и плаж. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН / Корфу – Игуменица
  Закуска. Заминаване от остров Корфу с ферибот за Игуменица. Попътно посещение на светилището на Зевс при Додони – второто по големина светилище в Древна Гърция след Делфи. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Маршрут:


 

Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:
 Допълнителна информация за туристическите обекти:

*Светилището на Додони – 4 евро;

*Двореца Ахилеон – 4 евро;

*Старата крепост – 5 евро.


* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер

Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

 

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

  • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

  • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

*Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“

*Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]