Екскурзия Париж и Бенелюкс - Люксембург, Брюксел, Амстердам

Париж, Люксембург, Брюксел, Ротердам, Хага, Амстердам

Самолетна програма 8 дни / 7 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 798.00 / 1561 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Айндховен
  Полет София – Айндховен. Трансфер до хотела в района на Амстердам / Хага. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Нощувка.
2 ДЕН / Амстердам - Гитхорн (по желание) – Хага / Амстердам
  Закуска. ENJOY AMSTERDAM! Наричат Амстердам северната Венеция. Със своите над 160 канала, 1281 моста и над 2000 „плаващи“ жилища, градът безспорно би могъл да бъде сравнен с италианската си „посестрима.Най-либералната европейска столица приканва гостите си с леката дрога, червените фенери и великите си художници,зарежда с много енергия,заразява със своята жизненост и те кара да се чувстваш свободен. Амстердам е град, който ти позволява ти да оставиш отпечатъка си върху него, град, който общува с теб и е готов да те приема да се връщаш там отново и отново...Амстердам – град, изпълнен с приключения. Амстердам – град на свободата и толерантността. Амстердам – град на живота. Амстердам: град-музей. Едно от богатствата на Амстердам, с което града се гордее е Националния музей (Rijksmuseum-19евро), получил своята слава благодарение на ненадминатата колекция от картини на холандски майстори от ХVІ и ХVІІ век,сред които шедьовъра на любителите на стария холандски майстор Рембранд „Нощна стража”, а Музеят на Ван Гог /19 евро/ е неповторима забележителност, която не можете да пропуснете. Следва отпътуване към сърцето на града, където ще направим вълшебна и романтична разходка с корабче по красивите канали /ЮНЕСКО/ на „Холандската Венеция”,след това ще видим площад Дам, Двореца, Обелиска, пазара на цветята.
  *След обед по желания екскурзия до Гитхорн – едно приказно градче в Холандия (20 евро за транспорт).
  Гитхорн е селце в Холандия, наричано още Венеция на Холандия заради каналите, които заместват пътищата тук. Приказна природа, стари къщи, изобилие от лодки в канали, които преминават през множество дървени мостове, карайки Ви да се чувствате все едно сте в приказките – това е Гитхорн.  Селището е основано в далечната 1230 г. от францискански монаси, които попадат на това място, идвайки от юг. Малко са местата по света, които могат да Ви накарат да се чувсвате като в приказките, но холандският Гитхорн със сигурност е едно от тях. Прекрасното селище в Нидерландия е райско кътче на Земята, чиято вълшебна магия ще ви завладее на мига, в който го зърнете за пръв път.
  Връщане в избрания хотел в района на Амстердам. Нощувка.
3 ДЕН / Хага – Ротердам - Брюксел
  Закуска. Отпътуване за Холандия. Отправяме се към Ротердам - световната врата, много красив, модерен град, който е спечелил славата си на “работнически град”. Местните жители имат поговорка, според която “Пари се изкарват в Ротердам, делят в Хага и харчат в Амстердам”. С други думи казано: Амстердам е перфектен за забавления , Хага - за живот, а Ротердам - за работа... Заради уникалните архитектурни решения и оригиналните съвременни сгради в Ротердам, градът напълно заслужено е наричан “Холандския Манхатън”. Ще минем по елегантния Мост Еразмус, наричан “Лебеда”,заради формата на поддържащия го пилон,ще видим Кметството, Борсата и Библиотеката,катедралата „Свети Лаврентий” и паметника на Еразъм Ротердамски пред нейния вход. Ще обърнем специално внимание на кубистичните къщи – плод на архитектурния гений на Пиет Блум,които наподобяват дървета, а всички заедно образуват “гора”. Пиет Блум е целял да създаде контраст като противопостави “гората” в сърцевината на големия, модерен и забързан Ротердам. Свободно време. Отправяме се към Брюксел. Настаняване хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в района на Брюксел. Нощувка.
4 ДЕН / Брюксел – екскурзия до Брюж и Гент (по желание) - Брюксел
  Закуска. Свободно време в Брюксел или по желание екскурзия до Гент и Брюж /30 евро/. Наречен „град-дантела” и още ''Венеция на Севера'' поради водните канали, белгийският град Брюж,който е скъпоценния камък на Белгия, отразява ерата на Средновековието чрез архитектура, история и култура. Точно заради богатата си средновековна архитектура и история, той присъства в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Ще разгледаме интересните забележителности на Брюж- Катедралата “Св. Спасител”; Гроте Маркт с историческата камбанария “Белфорт”;площад „Де Бург”,където преди дванайсет века Балдуин Желязната ръка построил замък и така било поставено началото на града;Кметството – една от най-старите готически сгради във Фландрия, сградата на градския архив и базиликата “Светата Христова кръв”, катедралата “Св. Богородица” с известната статуя на Мадоната с младенеца на Микеланджело. Насладете се на романтична разходка с корабче по каналите на Брюж- шоколадова приказка, която полепва по небцето, но се преглъща добре с бира. Непременно опитайте „Штрафе Хендрик” – доста силна бира от хмел, малц и специална мая, чиято тайна знаят само във Фландрия.Продължаваме към Гент-Манхатън на средновековието,любимия град на белгийците, с къщички сякаш от бисквитки и захар. Съхранил блясъка на Средновековната си мощ, протегнал снага там, където реките Шелда и Лейе се пресичат, третият по големина град в Белгия е истински диамант на картата на Фландрия. Църквата "Св.Николай", Камбанарията и катедралата "St.Baaf" оформят историческия център на града.Свободно време за Улицата "Graslei" (Улицата на подправките и зеленчуците). Вечерта връщане в избрания хотел. Нощувка.
5 ДЕН / Брюксел - Люксембург
  Закуска. Туристическа програма в Брюксел. По желание посещение на Уникалният парк Мини Европа /20 евро с включен транспорт и входна такса/, който ви предлага разходка из целия европейски континент и забележителностите на стара Европа - едно невероятно приключение, което със сигурност ще запомните завинаги. Ако има конкурс за най-красив площад в света, фотогеничния Гран Плас със своето великолепие ще грабне приза.Жан Кокто, който го нарича „величествена сцена“,която е застроена с изваяни от камък старинни сгради,наподобяващи дворци,дело на изкусни майстори. Заради тях го наричат още "шедьовър на фламандския Ренесанс", но може да се казва също и "музей под открито небе". Истинското бижу на Гран Плас е кметството - шедьовър на готическия стил, с висока кула, забита в небето,а срещу него Къщата на краля ,направена сякаш от каменна дантела. Гран Плас прилича на скъпоценна кутия, пълна със съкровища. В нея се прониква по малки улички, също богати с история и запазили духа на вековете. На ъгъла на една от тях, под свода на сградата, кръстена "Звезда", е полегналата фигура на Еверард Серклаес, наричана още "Спящият рицар". Има поверие, че ако погладиш ръката му, ще се изпълнят всичките ти желания. Милиони са се докосвали до него и са излъскали ръката до блясък. Като се върви по същата уличка, се стига до Манекен Пис / Пикаещото момче /, който е шокиращо мъничък, че мнозина остават разочаровани от почетния гражданин на Брюксел. Омагьосващата красотата на Гран Плас е радост за очите и е щастлив този, който го зърне поне един път в живота си!
  Отправяме към Люксембург – „Малката Швейцария“. Туристическа обиколка на Люксембург -уют в сърцето на Европа. Наричат Люксембург „Малката Швейцария“,считат Люксембург за „град – държава с голямо сърце“,където културното наследство и хилядолетната история оставят такъв отпечатък в сърцето на всеки посетител, че го карат да иска да се върне там отново и отново, и отново – докато се запознае с всяко древно кътче на територията на Люксембург. Виктор Юго пише за Люксембург следното: "Тук се съчетават толкова величие с настроение, толкова строгост с прелест, че би заслужавало да пожелаеш Пусен (френски художник) да беше проявил своя чудесен талант в такива простори". Гьоте пък твърди, че "... който не види лично Люксембург, никога няма да разбере неговата неповторимост". Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в района на Люксембург и нощувка.
6 ДЕН / Люксембург – Париж
  Закуска. Отпътуване за Париж - градът на влюбените. Следват незабравими мигове на хълма Монмартър, сред пъстро великолепие от картини на Площада на художниците,бохемска атмосфера и френски шик. Този живописен квартал ще ви подари усещане за свобода, примесено с артистичен хаос. Точно тук, всички мечти изглеждат реални, дори невъзможните… Ако може да се опише Париж с една дума, то тя би била „любов”. Но не може. Защото този град има много определения, лица, нюанси и детайли, и именно в това се крие магията на Париж. Монмартър е идеално място за разходка по всяко време на денонощието. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Нощувка.
7 ДЕН / Париж
  Закуска. Денят е посветен на Париж - градът на любовта, на хилядите светлини, на вековната история, на модата! Град, в който всяка улица, всяка сграда е съхранила толкова интересна история, забележителности и красота. Туристическа програма: Големите булеварди, Опера Гарние, Мадлената, Площад Конкорд, градините Тюйлери, Шанз Елизе, Триумфалната Арка, Площад Трокадеро, Ансамбъла Инвалиди. По-желание разглеждане на Лувъра или продължаваме с разходка до Нотр Дам , Сите и Латинския квартал, след това се отправяме към Монмартр и църквата Сакр Кьор(използва се обществен транспорт).След обяд Ще се качим на Айфеловата кула и ще направим разходка с корабче по река Сена. Ако може да се опише Париж с една дума, то тя би била „любов”. Но не може. Защото този град има много определения, лица, нюанси и детайли, и именно в това се крие магията на Париж. Връщане в избрания хотел. Нощувка.
8 ДЕН / Париж – София
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Двореца „Версай“, сбъднал мечтите на Краля Слънце Луи XIV за пищност и елегантност (15 евро на турист за транспорт до Версай + входни такси 18 евро). Ще се срещнем с великолепието,с невероятния разкош,с абсолютната власт на Краля-Слънце и с безбройно многото отпечатъци и символи на човешкото изкуство.Носейки се на крилете на военните си успехи, Луи XIV създава едно от чудесата на съвременна Франция...В центъра е историята на млад и прозорлив крал, съчетал умело политическа воля и изтънчен вкус за изкуствата и наел в двора си най-великите творци на онова време – Льо Во, Льо Брюн, Льо Нотр и Мансар. Нищо не можело да го разколебае – нито войни, нито финансови проблеми, нито драмите в личния му живот – от това да сбъдне мечтата си сам да сътвори собствения си дворец.
  Трансфер до летището за полет Париж / Бове – София.

Хотели:

Цена при настаняване

в хотели 3* по програмата

Цена при настаняванев

хотели 4* по програмата

798 евро / 1561 лв.

870 евро / 1702 лв.

 

Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

RYAN AIR

София- Айндховен

14:00

15:50

Айндховен

WIZZ AIR

Париж /Бове/ -София

21:55

01:40

Париж

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

Маршрут:



Тръгване от
Цената включва:
Цената не включва:
Допълнителна информация:
Лувъра – 17 евро (заявява се и се заплаща предварително в офиса);
„Нотр Дам“ в Париж – 10 евро;
Айфеловата кула – 17 евро(с достъп до 2-ри етаж) и 26 евро (с достъп до върха) - (заявява се и се заплаща предварително в офиса);
Разходка с корабче по Сена – 16 евро (може да се заплати на място);
Билет за Дворец “Версай“ (включва достъп до двореца, временните изложби, градините и парка) - 18 евро (с аудиогид) – заявява се и се заплаща предварително в офиса;
Националния музей (Rijksmuseum) - 19 евро;
Музеят на Ван Гог в Амстердам – 19 евро;
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;
Доплащане: 30 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:
- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа, в случай, че не е закупен самолетният билет;
- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

Забележки:
* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]