Нова година в Малта

5 дни/ 4 нощувки

Самолетна програма 5 дни / 4 нощувки


Изберете хотели за резервация по програмата:
Oriana at the Topaz Hotel 3*+
Малта, Малта
400 €
Dolmen Resort & Spa 4*
Малта, Малта
455 €
Cavalieri Art Hotel 4*
Малта, Малта
470 €
Be.Hotel 4*
Малта, Малта
480 €
Hotel 1926 ,4*
Малта, Малта
510 €
Westin Dragonara 5*
Малта, Малта
665 €

МАЛТА НОВА ГОДИНА 2021

 

Програма:

Ден-1 София - Малта

Директен полет от София до Малта в 14.05 ч. Пристигане в Малта в 15.10 ч, Посрещане от нашия партньор на български език и трансфер до избраният от Вас хотел. Настаняване. Иформационна среща с представителя ни за запознаване с Малта и предстоящите ви допълнителни екскурзии по желание. Свободно време. Нощувка.

Ден-2 Малта

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до

ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с обяд) – СРЯДА 30.12.2020

65 евро / Деца 4 - 12 г. – 42 евро / Деца до 4 г. – безплатно

Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.В началото на екскурзията ще посетите мегалитния храм Ggantja, една от първите обществени сгради построена от човека преди около 5 800 години. След това екскурзията продължава с посещението на мястото, където се намира пещерата на нимфата Калипсо. От тук се открива гледка към най-красивия пясъчен залив на малтийския архипелаг – Ramla Bay.

Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се пред старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Рабат.

След обяд екскурзията продължава по старинните улици на столицата Рабат до базиликата Св. Георги. Екскурзията завършва с посещение на най-почитаното от малтийци място за религиозно поклонение – базиликата Та Pinu.

През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.

Нощувка.

Ден-3 Малта

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до

НАЙ – ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИТЕ МЕСТА В МАЛТА (8 часа с обяд) – ЧЕТВЪРТЪК 31.12.2020

72 евро / Деца до 12 г. – 47 евро

Валета – столицата на Малта. Градът е построен веднага след победата на ордена на рицарите Йоанити над армията на Сюлейман Великолепни. Архитект е Франческо Лапарели – главен военен архитект на римския папа. Валета е първия европейски град, в който всичко е проектирано преди да бъде построено. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Barrakka. От там се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще разгледате основните забележителности на този пълен с история град.

Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията продължава с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.

Разхождайки се из града ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години.

Моста – ще посетите най-голямата църква на острова – един архитектурен шедьовър и ще се запознаете с богатата история на тази сграда

Та Алли –, Следващото място, което ще посетите е “ градчето на майсторите “ – Та Алли

В занаятчийските работилници ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро, стъкло и др. Както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни

Сан Антон – Най-старата ботаническа градина на острова, Същата е създадена в началото на XVII век. Тогава е бил построен и намиращия се до нея едноименен дворец – бил резиденция на някои от великите магистри, на британския генерал - губернатор а в днешни дни – лятна резиденция на малтийския президент.

ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2021 ГОДИНА!

Нощувка.

Ден 4 Честита нова година !

Късна закуска. Свободно време или по желание екскурзия до

ТРИТЕ ГРАДА - Малтийския юг (4 часа) – ПЕТЪК 01.01.2021 след обяд

35 евро / Деца 4 - 12 г. – 21 евро / Деца до 4 г. – безплатно

Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта.

Нощувка.

Ден 5 Малта – София

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до

ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа) – СЪБОТА 02.01.2021 сутринта

50 евро / Деца 4 - 12 г. – 25 евро / Деца до 4 г. – безплатно

Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите Катедралата Свети Йоан Кръстител, която е една от съкровищниците на Малта и двореца на Великите Магистри, в който сега заседава парламента и се помещава канцеларията на Президента на Малта.

Трансфер до летището и полет за София в 15.55 ч. Кацане на летище София в 18.50ч.



Полетно разписание:
29.12.2020 София
Малта 14.05 15.10
02.01.2021 Малта
София 15.55 – 18.50

Забележки:
- Допълнителните екскурзии ще се проведат на български език
при мин.10 участника!

- Авиокомпанията си запазва правото да променя часовете на полетите, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно за настъпила такава промяна!
- Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България!

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
- депозит
при резервация в размер на 50% от общата сума,

- доплащане до 30 дни преди датат на заминаване


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Валидна лична карта или международен паспорт.
- За лица под 18г, пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
-
при прекратяване на договор до 60 дни преди заминаване – 100 лв на човек
- от 6
0 до 30 дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на пътуването
-
по малко от 30 дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на пътуването

ВИД ИЗПОЛЗВАН ТРАНСПОРТ:
Самолет
Автобус


Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителн
на застраховка „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, на ЗК „ЕВРОИНС” АД.

 



М