Почивка в Испания- Канарски острови, Тенерифе, хотел Catalonia Las Vegas

8 дни/ 7 нощувки

Самолетна програма 8 дни / 7 нощувки


Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Програма по дни

Ден 1

Отпътуване от летище София с директен чартърен полет в 09.00 часа (само за дата 03.11.2021 - отпътуване в 08.00 часа).  Пристигане на летище "Тенерифе Юг" в 12,30 часа (за дата 03.11.2021 - пристигане в 11,30 часа). Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


Ден 2

Закуска. Информационна среща. 


Туристическа програма в Пуерто де ла Крус (включено в цената при мин. 30 туристи): Пуерто де ла Крус – вторият най-гъсто населен район на островите, където започва да се развива туристическата индустрия на Канарските острови. Основната забележителност тук е катедралата "Нуестра Сеньора де ла Пена де Франсия" – типичен католически храм, разположен в централната част на града. В катедралата се намират едни от най-почитаните олтари на острова – "Девата Кармен от Пуерто де ла Крус" и "Голямата сила на Бога". Посещение по желание на  ботаническата градина. 


По желание и предварителна заявка: Фламенко шоу в ресторант "Abaco" с включен двупосочен трансфер с такси и чаша сангрия. Отпътуване от хотела около 20:00 ч.


 

Вечеря. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Туристическа програма по желание: Целодневна екскурзия до остров Ла Гомера (с обслужване на английски език): Рано сутринта (около 05:30 часа) трансфер до пристанището на Лос Кристианос в южната част на острова. Пътуване с ферибот до пристанището Сан Себастиян – столицата на остров Ла Гомера, от където започва изкачването до Национален парк "Гарахонай" – субтропична гора и биосферен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Спирка в защитена местност "Ла Лагуна Гранде". Отпътуване през националния парк към селищата Ермигуа и Агуло – обяд в местен ресторант с демонстрация на традиционния за острова "свиркащ начин на говорене". Връщане в Сан Себастиян. Кратко свободно време за разходка. Отпътуване с ферибот към Лос Кристиянос и от там с автобус към хотела.


ИЛИ


Еднодневен билет за посещение на тематичния парк "Сиам Парк" - най-големият воден парк в Европа. Разположен е на площ от 185 квадратни километра в планината Адехе, в южната част на Тенерифе. Тук посетителите могат да сърфират на гребена на гигантски вълни, да се спускат по високоскоростни пързалки или да вдигнат адреналина си, преминавайки покрай басейн с акули. "Siam Beach" има най-високите изкуствени вълни в света, идеални за тези, които искат да овладеят изкуството на сърфирането. Така наречената "Мощна кула" е сред най-големите атракции: достига височина 28 метра и представлява вертикален плъзгач, който се спуска покрай басейна с акули.


*Посещението на парка е индивидуално. Автобусът взема туристите от ресторант "McDonald‘s" при хотел "Catalonia Las Vegas" 4* в 08:30 часа. В 17:30 часа е тръгването обратно от "Сиам Парк".


Ден 4

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Туристическа програма по желание: Екскурзия до Сан Кристобал де ла Лагуна и Санта КрусОтпътуване от Пуерто де ла Крус към Сан Кристобал де ла Лагуна – студентският център на остров Тенерифе. Кратка пешеходна разходка в централната част на града: площад "Аделантадо", Доминиканският манастир, сградата на кметството, катедралата на Ла Лагуна. Отпътуване за столицата на остров Тенерифе – Санта Крус де Тенерифе, най-големият град и основен административен център на автономна област Канарски острови. Кратка пешеходна разходка в централната част на града: площад "Испания", главната търговска улица. Свободно време за разходка. 


ИЛИ


Следобед трансфер до плажа със златни пясъци Лас Тереситас. Разположен в северната част на Тенерифе, само на 8 км от столицата Санта Крус, този невероятен плаж е създаден през 70-те години на миналия век. Превърнал се е в символ на острова благодарение на плажната си ивица, дълга 1,5 км и златен пясък, специално донесен от пустинята Сахара. Към него има изграден каменен вълнолом, който допринася плажът да бъде много спокоен, без вълни и подходящ за семейства с деца. Свободно време за плаж - около 2 часа. Връщане в хотела за вечеря.


Ден 5

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Туристическа програма по желание: Полудневна екскурзия - обиколка на северната част на острова: Отпътуване от Пуерто де ла Крус за Ла Оротава – град, известен с изключителната си архитектура. Пешеходна разходка в централната част на града: църквата "Сан Агустин", сградата на лицея, сградата на кметството, къщата с балконите, катедралата "Нуестра сеньора де ла Консепсион". Долината на Оротава е прочута със своите великолепни пейзажи, увенчани с вулкана Тейде, тропичния климат и прекрасните градини. Отпътуване към  Икод де лос Винос – дом на най-голямото и високо драконово дърво в света. Кратка разходка за снимки и по желание дегустация на бананов ликьор и ром с мед местно производство.


Ден 6

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Туристическа програма по желание: Разходка с туристически кораб "Шогун" и наблюдение на делфини: Сутринта трансфер до пристанището Пуерто Колон, разположено в южната част на острова. Отпътуване с туристически кораб "Шогун" – ще имате възможност да наблюдавате делфини в естествената им среда. Тенерифе е второто най-популярно място в света, където може да се видят делфини и китове пилоти. Не пропускайте тази възможност и се насладете на тяхното шоу! По време на пътуването ще може да съберете загар от топлите слънчеви лъчи, да плувате в красивият залив Маска с кристална вода и да обядвате на кораба. Следобед връщане на пристанището в Пуерто Колон. Трансфер до Пуерто де ла Крус с продължителност около 1:30 ч.


ИЛИ


Мини круиз с катамаран "Royal Delfin" с прозрачно дъно. Включва: обяд, разглеждане на скалите "Лос Гигантес", възможност за плуване и наблюдение на делфини. Обслужване на английски език. Продължителност около 4 часа и половина. Автобусът взема туристите от ресторант "McDonald‘s" при хотел "Catalonia Las Vegas" 4* в 11:30 часа. Отпътуване за Плая де лас Америкас. По пътя автобусът спира на още няколко места, за да вземе и други туристи. Пристигане на пристанището Пуерто Колон в Плая де лас Америкас. Отпътуване с катамаран "Royal Delfin" в 14:00 часа. По време на този мини круиз на разположение на туристите е бар, предлагащ напълно безплатно бира, сангрия, безалкохолни напитки и вода. Обядът, който се предлага на катамарана, обикновено включва кюфтета с доматен сос, ориз, зелева салата, хляб и банан. По време на круиза е предвидено време за плуване и разглеждане на скалите "Лос Гигантес". След края на круиза трансфер обратно до хотел "Catalonia Las Vegas" 4*.


Ден 7

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Туристическа програма по желание: Целодневна екскурзия до национален парк "Тейде"Това е един от най-посещаваните в Испания и в света национални паркове, известен със своите спиращи дъха гледки. През 2007 г. е включен в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Самият връх Тейде е висок 3718 м. – най-високата точка не само на Канарските острови, но и в цяла Испания. Отпътуване от Пуерто де ла Крус към Агуамаса. Спирка при скалните образувания "Маргарита де Пиедра". След като се достигне национален парк "Тейде" се продължава с автобуса към Бялата планина до 2356 м. надморска височина, от където при подходящи метеорологични условия туристите имат възможност да се изкачат с лифт до горната станция на височина 3555 м. срещу допълнително заплащане на място – 27 EUR на турист билет за изкачване с лифт. От там се откриват страхотни гледки към островите Ла Гомера, Йеро, Палма и Гран Канария. Туристите, които не се изкачват с лифт до 3555 м. височина, имат панорамна обиколка с автобус на калдерата на Тейде: посещава се вулканичният комплекс "Los Roques de Garcia" и наблюдателна площадка в долината Уканка. След като автобусът вземе туристите от лифта, обиколката продължава покрай Исаня, където се намира Центърът за проучване и изследване на атмосферата. Достигат се панорамните площадки "Тортата", "Площадката на Злото", "Фонтаните на Джоко" и "Ортуньо", спускане към Есперанса. Непосредствено преди Пуерто де Ла Крус туристите ще се насладят на най-красивия в света пейзаж според германския географ Александър фон Хумболт от едноименната панорамна площадка с неповторима гледка към Тейде и Атлантическия океан.


По желание: Еднодневен билет за посещение на тематичния парк "Лоро Парк", разположен в курорта Пуерто де ла Крус на площ от 13,5 хектара. Това е атракция номер едно на Тенерифе и задължителна спирка за всеки посетител на Канарските острови, истинско райско кътче, където могат да бъдат видени различни екзотични растителни и животински видове. Първоначално е бил създаден като парк само за папагали, откъдето идва и името му, но в последствие се превръща в най-добрия парк в Европа. Тук може да се гледат различни представления, които се организират – шоу с тюлени, делфини и впечатляващото шоу с косатки. На територията на парка се намира и най-големият пингвинариум, осигуряващ на своите обитатели антарктически климат – в рамките на деня тук пада сняг с общо тегло 12 тона.


*Посещението на парка е индивидуално. Отстрани на хотел "Catalonia Las Vegas" 4* спира влакче, което на всеки двайсет минути отвежда посетителите безплатно до входа на "Лоро Парк".


Ден 8

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен чартърен полет в 13,30 часа (само за дати 27.10.2021 и 03.11.2021 - отпътуване за България в 12,30 часа). Пристигане в София в 21,00 часа (само за дати 27.10.2021 и 03.11.2021 - пристигане в София в 20,00 часа).




Продължителност на туристическата програма: 8 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет


  Допълнителни услуги  възрастова група / цени 
Целодневна екскурзия до национален парк "Тейде" с обслужване на български език при минимум 24 записани туристи от 2 до 11 години / 49 BGN
от 12 до 100 години / 99 BGN
 
Полудневна екскурзия - обиколка на северната част на острова (без Тейде) с обслужване на български език при минимум 24 записани туристи от 2 до 11 години / 29 BGN
от 12 до 100 години / 59 BGN
 
Полудневна екскурзия - обиколка на южната част на острова с обслужване на български език при минимум 24 записани туристи от 2 до 11 години / 29 BGN
от 12 до 100 години / 59 BGN
 
Полудневна екскурзия до Сан Кристобал де ла Лагуна и Санта Крус с обслужване на български език при минимум 24 записани туристи от 2 до 11 години / 29 BGN
от 12 до 100 години / 59 BGN
 
3 опознавателни екскурзии на острова: национален парк "Тейде", обиколка на северната част на острова; обиколка на южната част на острова (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи) от 2 до 11 години / 95 BGN
от 12 до 100 години / 189 BGN
 
3 опознавателни екскурзии на острова: национален парк "Тейде"; обиколка на северната част на острова; Сан Кристобал де ла Лагуна и Санта Крус (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи) от 2 до 11 години / 95 BGN
от 12 до 100 години / 189 BGN
 
3 опознавателни екскурзии на острова: национален парк "Тейде"; обиколка на южната част на острова; Сан Кристобал де ла Лагуна и Санта Крус (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи) от 2 до 11 години / 95 BGN
от 12 до 100 години / 189 BGN
 
4 опознавателни екскурзии на острова: национален парк "Тейде"; Сан Кристобал де ла Лагуна и Санта Крус; обиколка на северната част на острова; обиколка на южната част на острова (екскурзиите се провеждат при минимум 24 записани туристи) от 2 до 11 години / 120 BGN
от 12 до 100 години / 240 BGN
 
Разходка с туристически кораб "Шогун" и наблюдение на делфини с обслужване на английски език (при 30 записани туристи потвърждаваме обслужване на български език) до 5 години / 0 BGN
от 6 до 11 години / 65 BGN
от 12 до 100 години / 119 BGN
 
Мини круиз с катамаран "Royal Delfin" с прозрачно дъно. Включва: обяд, разглеждане на скалите "Лос Гигантес", възможност за плуване и наблюдение на делфини. Обслужване на английски език. Продължителност на круиза: около 4 часа и половина. Заявява се само предварително от България! от 4 до 11 години / 59 BGN
от 12 до 100 години / 115 BGN
 
Целодневна екскурзия до остров Ла Гомера с обслужване на английски език (при 30 записани туристи потвърждаваме обслужване на български език). Отпътуване от хотела около 05:30 часа. В този случай не се ползва закуска! до 1 години / 15 BGN
от 2 до 11 години / 75 BGN
от 12 до 100 години / 135 BGN
 
Фламенко шоу в ресторант "Abaco" с включен двупосочен трансфер и чаша сангрия - при минимум 4 записани туристи. Продължителност на шоуто: около 1 час и половина. Завявава се само предварително от България! до 100 години / 69 BGN
 
Еднодневен билет за Лоро Парк до 5 години / 0 BGN
от 6 до 11 години / 59 BGN
от 12 до 100 години / 79 BGN
 
Еднодневен билет за Сиам парк с включен трансфер от хотела (в 08:30 часа) до Сиам парк и обратно (в 17:30 часа) до 2 години / 0 BGN
от 3 до 11 години / 69 BGN
от 12 до 100 години / 105 BGN
 
Комбиниран билет за посещение на Лоро парк и Сиам парк с включен трансфер от хотела (в 08:30 часа) до Сиам парк и обратно (в 17:30 часа) до 5 години / 0 BGN
от 6 до 11 години / 109 BGN
от 12 до 100 години / 159 BGN
 
Пълноцветен пътеводител за Испания на български език на National Georgraphic (399 стр.) до 100 години / 24.90 BGN
 
Трансфер до плажа Лас Тереситас до 11 години / 18 BGN
от 12 до 100 години / 36 BGN
 


Пояснения:

Цената включва:
  • Самолетен билет София - Тенерифе - София за директен чартърен полет с включени летищни такси
  • Ръчен багаж до 7 кг. с размери до 60x40x30 см. и чекиран багаж до 20 кг.
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 7 нощувки със закуски и вечери с включени
  • Пешеходна разходка в Пуерто де ла Крус и посещение на катедралата "Нуестра Сеньора де ла Пена де Франсия" (при мин. 30 туристи)
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД
  • Асистанс на български език по време на целия престой (при мин. 30 туристи).
  • Съдействие за изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код" (при необходимост)


Цената не включва:
  • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
  • Туристическа такса (ако има такава): заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация. Към момента такава не е обявена.
  • Допълнителни екскурзии (при мин.30 туристи - обслужване на български език).
  • Разходи от личен характер
  • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
  • Не се предоставя сух пакет за пропуснати хранения в ресторанта на хотела!






Резервирай