Рим - Вечният град с полет от София

4 дни/ 3 нощувки

Самолетна програма 4 дни / 3 нощувки


Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132

ДЕН 1 / Събота /

Събиране на летище София. Отпътуване за Рим с директен полет. Кацане на летището в Рим и трансфер до центъра на града.

Колизеума – запазил спомена за една величествена империя, хълма Капитолия със статуята на Марк Аврелий, Авентинския хълм, площад Венеция, Колоната на Траян, замъка на Ангела, площад „Св. Петър“ и др.

Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН 2 / Неделя /

Закуска. Свободно време или екскурзии по желание:

Посещение на средновековната Вила d’Este, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.

Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН 3 / Понеделник /

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание:

Сикстинската капела, където едни от най-известните художници са вложили своя талант за величието на Ватикана. Обиколката продължава с посещение на базиликата „Св. Петър“, най-големият християнски храм в света.

Тринита дей Монти”, Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, Пантеона, площад “Навона”. Необходимо е ползване на градски транспорт.

Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН 4 / Вторник /

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Директен полет от Рим за София.

 

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Авиокомпания: Bulgaria Air

София – Рим: Излита в 07:35 / Каца в 08:35

Рим – София: Излита в 09:50 / Каца в 12:45

Авиокомпаниите си запазват право да правят промени в полетното разписание.

 

 



Допълнителни екскурзии


Цена за възрастен 25 BGN
  Панорамна обиколка на Рим
ИТАЛИЯ,РИМ

Разглеждане на: Върховния Касационен Съд; площад “Кавур”; Замъкът “Сан`т Анджело” – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; базиликата “Свети Петър” – най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата “Санта Мария ин Козмедин”, известна с мраморния си релеф “Устата на истината”.

Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; “Циркус Максимус”; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескулино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха.

Панорамната обиколка продължава към площад “Венеция”; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата “Санта Мария ин Арачели” и Капитолийските музеи и др. Трансфер до хотела.


Цената включва

транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.


Цената не включва

разходи от личен характер.



Цена за възрастен 25 BGN
  Град-държава Ватикана
ИТАЛИЯ,РИМ

Разходка из единствената по рода си държава, където духът и материята съжителстват от векове. Строгият и ревностен ред спазван и до днес доказват, че човек е способен да постигне съвършенството, което Бог е пожелал.

Разглеждане на Ватиканските музеи, където се съхраняват изключителните папски колекции от произведения на изкуството, произлизащи от всички краища на света: богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация.Обиколката включва посещение на Сикстинската капела, в която са рисували едни от най-големите представители на Ренесанса като Ботичели, Гирландайо и Перуджино, а тавана и едната от стените са рисувани от Микеланджело. Обиколката завършва с посещение на базиликата „Св.Петър“.

Цената включва: входна такса за Ватиканските музеи, входна такса за църквата Св. Петър, слушалки и лицензиран местен екскурзовод на български език.

*Препоръчва се заявяването на екскурзията предварително от България. На място не се гарантира, че ще има свободни места.


Цената включва

транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.


Цената не включва

разходи от личен характер.



Цена за възрастен 25 BGN
  Екскурзия до Тиволи
ИТАЛИЯ,РИМ

Отпътуване за град Тиволи. Посещение на средновековната Вила d’Este, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Вилата има необикновена концентрация на фонтани, нимфи и пещери, които ще Ви оставят безмълвни!


Цената включва

трансфер, екскурзоводско обслужване и входни такси.


Цената не включва

разходи от личен характер.



Цена за възрастен 25 BGN
  Колизеум и Римски форум
ИТАЛИЯ,РИМ

Пешеходна разходка до Колизеума и Римския форум, мястото откъдето в продължение на няколко века е туптяло сърцето на целия античен свят. Ще се видят базилика Юлия – катедралата на римското правосъдие, базилика Емилия, курията, където в продължение на векове са се събирали сенатори, рострите – трибуната, откъдето Марк Антоний произнася надгробна реч в памет на Цезар, арката на Септим Северий, umbilicus urbis – пъпът на света, miliarium aureum – нулевата точка, началото на всички пътища, които водят към Рим, mundus –  вратата към отвъдното, храмът на Сатурн, храмът на Диоскурите, храмът на Веста, където се е пазел свещеният огън и свещени предмети с огромно значение, храмът на Юлий Цезар, където е кремиран Цезар.

Палатинският хълм, където се намират руините на дворците на римските императори – Domus Augustana, Domus Flavia, палатинският стадион, casa romuli – останки от колибата на Ромул, първият римски цар, храмът на Маня Матер, великата богиня Кибела.


Цената включва

входен билет, лицензиран местен екскурзовод на български език.


Цената не включва

разходи от личен характер.



Цена за възрастен 25 BGN
  Римски площади
ИТАЛИЯ,РИМ

Пешеходна разходка до площад “Испания” – където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата “Санта Тринита дей Монти”; Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеона; площад “Навона”. Необходимо е ползване на градски транспорт.


Цената включва

лицензиран местен екскурзовод на български език.


Цената не включва

разходи от личен характер.



Резервации:

Авансово плащане: 20 % от сумата при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 25 дни преди датата на заминаване.

 

Важно:

  1. Минимален брой туристи: 0.
  2. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  3. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  4. Запазва се правото да бъдат правени промени по програмата, авиокомпанията, полетното разписание и други. Туристите заплатили пълна или частична сума ще бъдат усведомени в най-кратки срокове.

 

Условия:

25 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.

Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката

При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.

При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.







Резервирай
Оферта № П761