НОВО! Почивка в Елена

София - Елена - София

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Програма

Програма

1 ден:
Тръгване в 07:30 ч., от гр. София, площад "Св. Александър Невски".
Пътува се по магистрала Хемус. Спирка в град Правец и разходка в центъра на града. Възможност за разглеждане на Историческия музей и Експозицията от подаръци от цял свят (без включена входна такса), направени на Тодор Живков по време на дългото му управление.

Отпътуване към град Елена.
Настаняване в Спа хотел Елена 2*.

Възможност за посещение на музейния комплекс на Елена (без включена входна такса), включващ Даскалоливницата, Камбуровия хан. Разглеждане на Църквата „Успение на Пресвета Богородица” - една от безспорните забележителности на Елена. Намира се в един и същ двор с църквата „Св. Никола”. Построена е на мястото на стар параклис по инициатива на богати еленчани. Строежът и е започнат през 1836 година, а е завършен през 1838. Изградена е изцяло от камък, като е използван материал от разрушеното кале.

Вечеря.
Нощувка.

2 ден:
Закуска.

Екскурзия по желание до Капиновския манастир и Капиновския водопад.
Капиновският манастир „Св. Николай Чудотворец” е основан през 1272 г. и винаги е бил важно духовно и културно средище. През робството е опустошаван многократно, последно от кърджалиите през 1798 г. През 1794 г. игумен на манастира е Софроний Врчански, който донася препис на “История славянобългарска”.
В непосредствена близост до манастира ще се насладим на Капиновския водопад - намира се на река Веселина, височината на водния пад е 7-8 метра. Водопадът е много живописен с високите скали около него, малкото езерце, в което пада водата, с изключително бистрата вода и усещането за спокойствие.

Завръщане в Елена.
Обяд. Свободно време. СПА.
Вечеря.

3 ден:
Закуска.

Екскурзия по желание до Велико Търново.
Ще посетим църквата"Св. Четиридесет мъченици"- тази църква е най-известният средновековен български паметник във Велико Търново. Построена и стенописана от българския владетел Иван Асен II в чест на голямата победа на българите при Клокотница над войските на епирския деспот кир Теодор Комнин на 22 март 1230 г. В църквата се намират едни от най-значимите писмени паметници – Омуртаговата, Асеновата и Граничната колона от крепостта Родосто от времето на хан Крум.
Ще се разходим по Самоводската чаршия, запазила атмосферата си от възрожденски времена с многобройните работилници, ателиета и сувенирни магазини.

Завръщане в Елена.
Обяд.

БОНУС! Екскурзия до Христовски водопад.
С автобуса ще отпътуваме в посока с. Христовци, след което ще започне нашият преход към красивия Христовски водопад. Туристическият маршрут до водопада е лесен и приятен, по горски път почти без денивелация /около 30-40 мин. в едната посока/. А когато човек застане пред водопада, пред очите му се открива невероятна гледка. Падът е около 9 метра, но каскадата е широка и постоянно пълноводна. Падащата вода се разбива в скалистото корито на реката, където пречупени от светлината, капките формират впечатляваща гледка.
Забележка: Преходът до водопада е възможен само при сухо време.

Завръщане в Елена.
Вечеря.

4ден:
Закуска.

Екскурзия по желание до "Никополис ад Иструм" и Преображенски манастир.
Разглеждане на Археологически резерват "Никополис ад Иструм" - древноримски град с богата история, основан от римския император Траян в чест на победата му над даките в битката при Иструм (Дунав). "Град на победата при Дунава" - така се наричал в древността градът, чиито останки се намират край река Янтра, при село Никюп, на около 20 км. от Велико Търново.
Отпътуване към Преображенския манастир. Издигнат в красива скалиста местност, някога манастирът е бил едно от най-важните културни и просветни средища от времето на Второто българско царство, а днес е един от най-ценните паметници на архитектурата и изкуството в България. Манастирът е възстановен изцяло през 1882 г., с участието на двамата колоси на българското национално Възраждане - Уста Колю Фичето и Захари Зограф. Тук може да разгледате монументалните стенописи "Страшният съд" и "Колелото на живота" - шедьоври на българската възрожденска живопис.

Обяд.
Свободно време. СПА.
Вечеря.

5 ден:
Закуска.

Екскурзия по желание до Арбанаси.
Отправяме се към архитектурния резерват Арбанаси (един от 100-те национални туристически обекта) - селото е използвано от търновските боляри като лятна резиденция. Според легендата тук търновските царе са секли своите монети. Ще посетим Манастира „Успение Богородично” – тук се пази чудотворната икона „Света Богородица – Труеручица”. Свободно време и разходка в Арбанаси, където старинните къщи пазят зад високите си зидове духа на времето отпреди няколко века.
Разходка в парк Ксилифор - пpикaзнo цapcтвo в зeлeн oaзиc в мecтнocттa Кcилифop. Имeтo й идвa oт гpъцкoтo “кcилo”, кoeтo oзнaчaвa дъpвo, и “фopo” – нocя и oзнaчaвa мяcтo зa дoбивaнe, cвличaнe нa дъpвa. Мяcтoтo ce e нaлoжилo кaтo любимo зa oтдих и paзхoдки.

Обяд. Свободно време.
Допълнително мероприятие - ИЗНЕНАДА!
Вечеря.

6 ден:
Закуска.

Свободно време.
Обяд.

Отпътуване към София. По обратния път ще спрем за почивка в Севлиево, очарователно градче, получило преди време медийното прозвище "Хонг Конг на Балканите". Ще се разходим в красиво уредения център със забележителната Статуя на Свободата на Арнолдо Цоки, ще пием кафе със сладкиши в някои от  уютните сладкарници. Ще посетим и красивия Възрожденски кът с църквата Св Илия и Поп Стояновото училище.

Завръщане в София.



Цената включва:
  • транспорт с комфортен автобус
  • 5 нощувки в хотел 2* в град Елена
  • 5 закуски на блок маса
  • 5 обяда и вечери по меню
  • ползване на вътрешен топъл басейн и джакузи
  • ползване на финландска, солна, инфрачервена сауна и парна баня
  • посещение на град Правец /без включени входни такси за музеи/
  • пешеходна обиколка в град Елена
  • БОНУС! Екскурзия до Христовски водопад
  • спирка в град Севлиево
  • екскурзоводско облужване по време на цялото пътуване


Цената не включва:
  • разходи от личен характер
  • доплащане за настаняване в единична стая - 120 лв.
  • допълнителни екскрузии по желание


Тръгване от
  • гр. София, площад "Св. Александър Невски"
Промоции
Извънредни оферти