ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА И ТАЙЛАНД

София-Доха-Ханой-Халонг-Хюе-Хой Ан-Сайгон-Пном Пен-Сием Рийп-Банкок-Доха-София

Самолетна програма 17 дни /15 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 3020.00 / 5907 лв.
Програма
1 ДЕН
  Отпътуване от София в 11:40 с АК Qatar Airways. Пристигане в Доха в 17:40.
2 ДЕН
  Пристигане в Ханой в 15:40. Любезно посрещане от фирмата партньор за трансфер до хотел - ''May De Ville City Centre 2'' 3* или подобен. Разглеждане на забележителностите около центъра на Ханой с възможност да се направите няколко бързи спирки за снимки (60 минути). Ханой е смесица от утвърдени традиции и съвременни символи от западната колонизация. Осеяните с дървета булеварди и колониални сгради придават на града облик на западна елегантност, а в същото време претъпканите квартали със своите малки стари къщи и тесни улички носят очарованието на отминалите векове. Ще имате възможност да разгледате езерото Хоан Кием, пагодата Куан Су, коприненият път, ЖП гарата в Ханой, операта и други. Нощувка в Ханой.
3 ДЕН
  Закуска. Продължавате с разглеждането на забележителностите в Ханой. Въпреки, че градът представлява модерната столица на Виетнам, Ханой все още запазва мистерията и очарованието на миналите векове. Започнете деня си с посещение Хо Ши Мин Стилт Хаус , обикновено двустайно жилището, където Хо Ши Мин е живял от 1958 до последните си дни (1969). Реставрирана в същото състояние, както е била обитавана, къщата може да се разгледа през прозорците. Продължавате към миниатюрната One Pillar Pagoda. Датиращ от 11 век, този паметник е възстановен, след като е разрушен от французите през 1954. Следва посещение на Храма на литературата, който представлява серия от вътрешни дворове и грациозни портали. Храмът е един от най-добрите примери за традиционна виетнамска архитектура. Основан през 1070 и посветен на Конфуций, храмът е и първия университет на Виетнам. Следва пешеходна разходка в Стария квартал на Ханой. Очарователната мрежа от тесни улички и стари дюкянчета е известена също като "36 улици," всяка улица е кръстена на стоката традиционно продавана там, вариращи от платове, до лекарства и надгробни паметници. Рай за любилите на занаяти и безкрайно интересно място за опознаване на местния живот. Трансфер до залива Халонг. Настаняване в Saigon Halon Hotel Villa 4* или подобен. Нощувка.
4 ДЕН
  Закуска. Екскурзия с лодка през залива Халонг с включен обяд (4 часа). Ще се качите на борда на традиционна лодка за вашата разходка. Ще се насладите на вашия обяд докато лодката преминава покрай интересни скални образувания. Ще посетите една от пещерите на островите. След като се върнете на кея ще имате трансфер до летището в Ханой. Полет от Ханой до Хюе. Трансфер до Midtown Hotel Hue 4* или подобен. Нощувка.
5 ДЕН
  Закуска. Днес предстои екскурзия до село Thuy Bieu и курс по готвене (6 часа). Трансфер до пристанището Toa Кхам и качване на лодка за плаване по река Парфюм. Ще спрете на пазара Dong Ba, за да изберете съставки, с които ще готвите. Посещение на емблематичната Thien Mu Пагода, преди да замине за селцето Thuy Bieu. Като пристигнете по желание може да направите пешеходна обиколка или обиколка с велосипеди. След което ще се насладите на класически специалитети за обяд. Като комплимент ще получите и традиционен масаж на краката. След обяд връщане в Хюе и разглеждане на забележителностите. Градът служи като столица на Виетнам за повече от 140 години. В нея се помещават древни храмове, имперски сгради и сгради от френски стил. Разположена в сърцето на Хюе е Императорската Цитадела- огромен комплекс, построен в началото на 19 век по модел на Забранения град в Пекин. Оригиналните крепостните стените са били с дължина 10 км и са били заобиколени от широк ров. Днес, повечето от сградите са разрушени в резултат на бомбардировките по време на Виетнамо-американската война, но паметниците, които са останали изграждат представата за живота на династията Нгуен. Нощувка.
6 ДЕН
  Закуска. Ще се отправите в околностите на Хюе за да посетите императорските гробници на Ту Дук и Кай Дин. Ту Дук е най-дълго властващия виетнамски император. Който е проектирал и строил своята елегантна гробница през целия си живот. Използвал я е за убежище за медитация, четене и театрални представления. Следва посещение на гробницата на Кай Дин. Тя е последната от монументалните гробници на династията Нгуен. Завършена през 1931 г., тази гробница включва различни европейски елементи в традиционна виетнамска архитектура. Следва трансфер от Хюе до Хой Ан. Ще посетете Cham Museum, където се помещава най-добрата колекция на Cham изкуството в по света. Нощувка в Хой Ан – Hotel Loi Hotel 3* или подобен. Нощувка.
7 ДЕН
  Закуска. Днешният ден е посветен на разглеждане на забележителностите в Хой Ан. Идеално запазения търговски град Хой Ан е обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство през 1999 г. Нейните колоритни магазини, къщи и храмове отразяват разнообразното културно наследство, датиращо от 16-ти и 17-ти век. Тогава градът е бил голямо пристанище за западните, китайски и японски търговци. Днес градът е процъфтяващ център на традиционни занаяти и рай за пазаруващите туристи. Разходете се из калдъръмените улички, покрай ниските покриви на сградите, оживения централен пазар и пристанището, където са акостирали пъстро боядисани лодки. Ще посетите музея Sa Huynh , разположен в близост до японския покрит мост, който съдържа обекти от най-ранния период от историята на Хой Ан. Ще посетите и занаятчийска работилница в Хой Ан. В следобедните часове, на борда на лодка ще плавате по река Thu Bon, наслаждавайки се на непокътнатата природа. Ще спрете за посещение на селца, които се занимават с грънчарство и дърворезба преди да се върне към пристанището на Хой Ан. Нощувка в Хой Ан.
8 ДЕН
  Закуска. Отпътуване към My Son, бивш религиозен център на кралството Чампа, цивилизация, която е владяла региона от 4-ти до 13-ти век. Днес, всичко, което е запазено, са пет археологически обекти от различни епохи, разположени около красиви зелени хълмове и криволичещи потоци. Ще се запознаете с културата в подробности в информационния център на обекта. Следобед ще имате свободно време време в Хой Ан. Нощувка.
9 ДЕН
  Закуска. Трансфер до летището Дананг за полет от Дананг до Сайгон. Ще посетите известните тунели Ку-Чи. Неоткрити от американците, тунели са важна база по време на война. Разпростират се на над 200 km, тази невероятна подземна мрежа, изкопана на ръка, е свързвала командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи. Ще може да се разходите в района и да научите повече за историята на обекта. Нощувка в hotel Sonnet Saigon 3* или подобен.
10 ДЕН
  Закуска. От Сайгон се отправяте към делтата на р. Меконг и малкия град Cai Be с елегантна катедрала в центъра, напомняща присъствието на френските колонизатори през 19-ти век. Ще се качите на лодка и ще имате възможност да се запознаете с жителите и традиционните лакомства, който произвеждат – оризови палачинки, бонбони и други. Продължавате пътуването през основен приток на могъщата река Меконг сред тучни градини и селца. Ще слезете от кораба във Вин Лонг и ще се връщане в Сайгон. Нощувка.
11 ДЕН
  Закуска. Сайгон представлява оживен метрополис, който кипи от енергия, активност и движение. Накъдето и да погледнете, ще видите смесица на традиционнен и модерен начин на живот. Ще започнете с обиколка на историческия център, главната търговска улица и сърцето на стария колониален Сайгон. Ще проследите и сгради от западен стил като богато украсеното кметството (Hotel De Ville), старата опера, катедралата Нотр Дам и централната поща. Обиколката продължава с Двореца на обединението, музея на Останки от Войната, Jade Pagoda и други. Следобед ще имате трансфер до летището за полет до Пном Пен в Камбоджа. Нощувка в Pacific Hotel 3* или подобен.
12 ДЕН
  След закуска ще се запознаете с Пном Пен, хаотичен, енергичен и винаги очарователен град. Осеяните с дървета булеварди и крайречни алеи напомнят за отминали епохи. Ще започнете тура с вникване в културното наследство на Камбоджа, с посещение на Кралския дворец, все още официалната резиденция на краля и прилежащата Silver Pagoda, известена също като Пагодата на Изумрудения Буда. Продължавате към елегантния Национален музей, който съдържа изчерпателна колекция от кхмерско изкуство. Опознаването на съвременния град продължава с посещение на един от двата пазара в Пном Пен. Централният пазар, намиращ се в сграда с отличителен куполн в стил Арт Деко или Руският пазар, лабиринт от сергии, на които се продава всичко от CD-та и DVD-та, да коприна, бижута и др. Нощувка в Пном Пен
13 ДЕН
  Закуска. Полет от Пном Пен до Сием Рийп. Днешният ден ще разгледате Ta Прохм. Това е една от най-популярните атракции на Ангор. Т.к. голяма част от джунглата не е разчистена, обекта изглежда така както са изглеждали паметниците на Ангкор, когато европейски изследователи първо са попаднали на тях. Следва посещение на град Ангкор Том, който е с площ от 10кв. км. Градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор: терасата на слоновете и терасата на прокаженте царе, разрушеният Бафьон, мистериозния храм Байон и др. Насладете се на залеза над камбоджанската провинция от горните тераси на древен ангорски храм. Нощувка в Сием Реап- хотел Sakharoth 4* или подобен.
14 ДЕН
  След закуска ще посетите храмът ''Banteay Srei''. Привидно миниатюрен в сравнение с другите храмове на Ангкор, Banteay Srei се счита за перлата на класическата кхмерска цивилизация. След това ще разгледате Ангкор Ват, национален символ и връхната точка на всяко посещение в Камбоджа. Той е най-големият, най-добре запазеният и най-религиозно-значимият от храмовете в Ангкор, Ангкор Ват е зашеметяващ по всяко време на деня, но изгрева и залеза придават на храма неописуемо очарование. Вечерта трансфер за полет до Банкок. Трансфер и настаняване в хотел Rembrandt 4* или подобен.
15 ДЕН
  Закуска. Днешният ден е посветен на разглеждане на града. Ще започнете тура с пътуване до плаващия пазар, с неговите много цветове, вкусове и екзотични аромати. Ще имате възможност да направите много снимки на колоритния пазар по вода. След това ще се отправите към Банкок за обяд в местен ресторант. След което ще разгледате Кралския дворец, задължителен елемент от всяко посещение в Банкок. Разположен в близост до брега на река Чао Прая (Реката на Кралете), двореца е официална резиденция на кралете на Сиам (по-късно и на Тайланд) от 1782 година. По време на тура ще имате възможност да посетите и Храма на Изумрудения Буда. Изумрудения Буда се смята, че има свръхестествени сили и е облечен в роба в зависимост от сезона.Трансфер до хотела. Нощувка
16 ДЕН
  Закуска. Сутринта ще се отправите към Аютая – древната Сиамска столица. Днес Аютая е домакин на някои от най-важните за Тайланд исторически забележителности и е част от световното наследство на ЮНЕСКО . Големината и броят на древните руини на храма говори за отминалото величието на града. Ще посетите някои от най-интересните храмове и летния дворец на крал Рама V, който се състои от сгради в готически възрожденски китайска и тайландска архитектура. Ще се върнете в Банкок по поречието на река Чао Прая на борда на речен крайцер. По пътя можете да наблюдавате на живописната река, докато се наслаждавате разкошен обяд на шведска маса . Връщане в хотела в късния следобед. Нощувка.
17 ДЕН
  Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до летището за полет през Доха за София.

Допълнителна информация

  • Минимален брой участници10

  • Необходими документи: международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;

  • Ваксини -Няма изискване за задължително ваксиниране

  • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език

 



Тръгване от
  • летище София
Цената включва:
  • самолетен билет София – Ханой; Банкок – София с Катарски авиолинии.
  • вътрешни полети
  • летищни такси (към 27.01.2016)
  • 15 нощувки по програмата със закуска
  • 4 обяда упоменати в програмата
  • всички трансфери летище - хотел - летище
  • по 1 минерална вода на ден по време на полудневните екскурзии/ 2 бутилки минерална вода на ден по време на целодневните екскурзии
  • всички такси за корабчета
  • гид на руски/английски език
  • всички екскурзии описани в програмата и входните такси на обектите към тях
  • представител от Оданс Травел
Цената не включва:
  • виза за Виетнам – 45щ.долара
  • виза за Камбоджа – 20 щ.долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
  • виза за Тайланд– 30 евро
  • медицинска и туристическа застраховка
  • застраховка отмяна на пътуване
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах