Екскурзия БЕНЕЛЮКС - БЕЛГИЯ, ХОЛАНДИЯ И ЛЮКСЕМБУРГ!

Будапеща – Мюнхен – Люксембург – Брюксел – Антверпен – Ротердам – Хага – Амстердам – Кьолн – Нюрнберг – Пилзен – Прага - Будапеща

Автобусна програма 11 дена/ 10 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
15.08.2024 25.08.2024 1108.00 € / 2167 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 1108.00 / 2167 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Будапеща
  Тръгване в 08:00 ч. от София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ДЕН / Будапеща – Мюнхен
  Закуска. Отпътуване за Бавария. Пристигане в Мюнхен. Автобусно-пешеходна обиколка на Мюнхен Парламента, Кьониксплац, Старата ботаническа градина, Борсата. Пешеходния тур включва: Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство, църквата “Свети Петър”, църквата “Фраукирхе”.Свободно време,за да опитате баварски леберкез и чаша бира. Настаняване в хотел в района на Мюнхен. Нощувка.
3 ДЕН / Мюнхен - Люксембург
  Закуска. Отпътуване за Люксембург. Туристическа обиколка на Люксембург - уют в сърцето на Европа. Наричат Люксембург „Малката Швейцария“, считат Люксембург за „град – държава с голямо сърце“, където културното наследство и хилядолетната история оставят такъв отпечатък в сърцето на всеки посетител, че го карат да иска да се върне там отново и отново, и отново – докато се запознае с всяко кътче от него. Виктор Юго споделя: "Тук се съчетават толкова величие с настроение, толкова строгост с прелест, че би заслужавало да пожелаеш Пусен (френски художник) да беше проявил своя чудесен талант в такива простори". Гьоте пък твърди, че "... който не види лично Люксембург, никога няма да разбере неговата неповторимост". Настаняване в хотел в района на Люксембург. Нощувка.
4 ДЕН / Брюксел
  Закуска. Следва отпътуване за белгийската столица, където ще се съгласим с Виктор Юго, че „Брюксел не може да се опише, трябва да се преживее!”, той е удивително място, където се срещат последното хилядолетие и модерна Европа. По желание посещение на Уникалният парк Мини Европа /20 евро с включена входна такса/, който ви предлага разходка из целия европейски континент и забележителностите на стара Европа- едно невероятно приключение, което със сигурност ще запомните завинаги. Ако има конкурс за най-красив площад в света, фотогеничния Гран Плас със своето великолепие ще грабне приза. Гран Плас прилича на скъпоценна кутия, пълна със съкровища. Близо до него е Манекен Пис / Пикаещото момче /, който е шокиращо мъничък, че мнозина остават разочаровани от почетния гражданин на Брюксел. Омагьосващата красотата на Гран Плас с прекрасната сграда на Кметството, Къщата на Краля и сградите на гилдиите е радост за очите и е щастлив този, който ги зърне поне един път в живота си! Настаняване в хотел в района на Брюксел. Нощувка.
5 ДЕН / Гент – Брюж (по желание)
  Закуска. Свободно време в Брюксел или по желание екскурзия до Гент и Брюж /30 евро/. Заради богатата си средновековна архитектура и история, той присъства в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Ще разгледаме интересните забележителности на Брюж - Катедралата “Св. Спасител”; Гроте Маркт с историческата камбанария “Белфорт”;площад „Де Бург”, където преди дванайсет века Балдуин Желязната ръка построил замък и така било поставено началото на града; Кметството – една от най-старите готически сгради във Фландрия, сградата на градския архив и базиликата “Светата Христова кръв”, катедралата “Св. Богородица” с известната статуя на Мадоната с младенеца на Микеланджело. Насладете се на романтична разходка с корабче по каналите на Брюж - шоколадова приказка, която полепва по небцето, но се преглъща добре с бира. Непременно опитайте „Штрафе Хендрик” – доста силна бира от хмел, малц и специална мая, чиято тайна знаят само във Фландрия. Продължаваме към Гент - Манхатън на средновековието, любимия град на белгийците, с къщички сякаш от бисквитки и захар. Съхранил блясъка на Средновековната си мощ, протегнал снага там, където реките Шелда и Лейе се пресичат, третият по големина град в Белгия е истински диамант на картата на Фландрия. Църквата "Св.Николай", Камбанарията и катедралата "St.Baaf" оформят историческия център на града. Свободно време за Улицата "Graslei" (Улицата на подправките и зеленчуците). Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
6 ДЕН / Антверпен – Ротердам - Хага
  Закуска. Отпътуване за Антверпен – най-аристократичният град в Белгия, където архитектурата е впечатляваща,а влиянието на Холандия и Франция създава усещането, че сградите са от захар. До главният площад е Антверпенската катедрала - най-големият готически храм на Белгия. .Отпътуване за Холандия. Отправяме се към Ротердам - световната врата, много красив и модерен град, който заради уникалните архитектурни решения и оригиналните съвременни сгради е наричан “Холандския Манхатън” . Ще минем по елегантния Мост Еразмус, наричан “Лебеда”,заради формата на поддържащия го пилон, ще видим Кметството, Борсата и Библиотеката, катедралата „Свети Лаврентий” и паметника на Еразъм Ротердамски пред нейния вход. Ще обърнем специално внимание на кубистичните къщи – плод на архитектурния гений на Пиет Блум, които наподобяват дървета, а всички заедно образуват “гора”. Отправяме се към „Кралска Хага”– един от най-удивителните градове в Холандия, известен също като "Дипломатическия град от морето" и "град-резеденция". Ще видим дворцовия комплекс Биненхоф, парламентът, Залата на рицарите, Кулата на министрите, старото кметство, резиденцията на холандското кралско семейство, Двореца на мира, прочутия плаж Схевенинген. Настаняване в хотел в района на Хага/ Амстердам. Нощувка.
7 ДЕН / Амстердам
  Закуска. ENJOY AMSTERDAM! Наричат Амстердам северната Венеция. Със своите над 160 канала, 1281 моста и над 2000 „плаващи“ жилища, градът безспорно би могъл да бъде сравнен с италианската си посестрима. Амстердам – град, изпълнен с приключения. Амстердам – град на свободата и толерантността. Амстердам – град на живота. Амстердам: град-музей. Едно от богатствата на Амстердам е Националния музей (Rijksmuseum-17.50 евро), получил своята слава благодарение на ненадминатата колекция от картини на холандски майстори от ХVІ и ХVІІ век, сред които шедьовъра на любителите на стария холандски майстор Рембранд „Нощна стража”, а Музеят на Ван Гог/17 евро/ е неповторима забележителност, която не можете да пропуснете. Следва отпътуване към сърцето на града,където ще направим вълшебна и романтична разходка с корабче по красивите канали /ЮНЕСКО/ на „Холандската Венеция”,след това ще видим площад Дам, Двореца, Обелиска,пазара на цветята. Връщане в хотела. Нощувка.
8 ДЕН / Амстердам – Кьолн –Нюрнберг
  Закуска. Пътуването продължава към Германия и Кьолн, пазен от гигантския обичан символ на града-Кьолнската катедрала,една от най-големите в света,наричана Кралицата на катедралите от Петрарка. Красивата й фасада и интериор са обявени за туристически символ №1 и най-важната туристическа забележителност на цялата немска държава. Продължаваме за Нюрнберг. Настаняване в хотел в района на Нюрнберг. Нощувка.
9 ДЕН / Нюрнберг- Пилзен - Прага
  Закуска. Разходка из центъра на Нюрнберг – стария град – Лоренцкирхе,фонтана на добродетелите,къщата на Дюрер, църквата “Св.Себалд”, площада на пазара с Шьонен Брунен (Красивия фонтан),  църквата “Св.Богородица”, крепостта. Отпътуване за Прага с кратка спирка в Пилзен за посещение на историческата пивоварна „Пилзнер Урквел“, която ще разгледате и ще дегустирате пивото на престижната и световноизвестна марка. Продължаваме за оживената и достолепна Прага, с Бохемския кристал и Музиката на Дворжак, с анекдотите за Швейк и сянката на Вацлав Хавел, с най-вкусната бира в света и престъпно вкусната пражка шунка … Чуйте легендата за Либуше, сънувала сън за чуден град, наречен Прага, който…” ще позлати звездите – с могъща Катедрала, Часовникова кула, замъци и площади…”. Настаняване в хотел в Прага. Нощувка.
10 ДЕН / Прага - Будапещa
  Закускa. Високо върху хълмистия Западен бряг на този „Златен град“ ще видим една от най-красивите гледки в Европа - Пражкия замък, религиозен и политически символ на мощ и блясък, кацнал над река Вълтава, която тече в подножието му, с готическия шедьовър – катедралата „Св. Вит“– извисяващ се зад него. Разходка из Староместки намести – сърцето на стария град с известния Астрономически часовник, монумента на Ян Хус,Тинската катедрала, улица Парижка - най-екстравагантната улица на града, Карловият мост - най-големият средновековен мост в Европа по които минавали процесиите при коронациите на бохемските крале. В късния следобeд отпътуване за Будапеща. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел в Будапеща. Нощувка.
11 ДЕН / Будапеща - София
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 

 
Маршрут: Тръгване от
 • София - 08:00 от Национален стадион
 • "Васил Левски" и 08:30 от автогара
 • "Сердика" (само с предварителна
 • заявка)
Цената включва:
 • 10 нощувки в хотели 3*: по 1 в района на Мюнхен, района на Люксембург, района на Нюрнберг, в Прага и 2 в Будапеща, 2 в района на Амстердам/ Хага и 2 в района на Брюксел
 • 10 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • Туристическа програма в Мюнхен, Люксембург, Брюксел, Ротердам, Хага и Амстердам;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая –350 € /685 лв.
 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 11 дена с 5000 евро покритие за лица на възраст до 70 г. – 10 лв; от 70 г. до 85 г. - 26 лв;
 • Сити такси (за целия период) – 20 евро (заплаща се предварително в офиса);
 • Допълнителни екскурзии:
 • Еднодневна екскурзия до Гент и Брюж (при минимум 25 туристи) - 30 €;
 • Посещение на Мини Европа (при минимум 25 туристи) - 20 евро;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Такса гориво - информация за нея ще получите 20 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителна информация:
* Музея на Ван Гог - 19 €
* Райксмузеум - 19 €
* Корабче в Амстердам – 16 € ;
* Корабче в Брюж – 9 € ;
* Корабче в Прага – 15 €;
* Входна такса за пивоварната в Пилзен с дегустация (при минимум 10 души) – 300 крони / заявява се предварително, но може да се плати на място/;
**Посочените входни такси са ориентировъчни имат информативен характер.
 
Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;
Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

Анулации и неустойки:
- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Забележки:
* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]


Промоции
Извънредни оферти