Прибалтика

Посетете с нас Естония, Латвия и Литва - Прибалтийските републики! Интересна и непозната дестинация за повечето туристи. Ако сте любители на културния туризъм, ако искате да се запознаете с нещо ново и интересно, Прибалтика е точно за вас!

 

Полезно е да знаете

Прибалтика е обобщаващото название, въведено най-напред в СССР, за бившите съветски републики край Балтийско море със сходни характеристики: Литва, Латвия и Естония. Тогава към този регион са причислявали и Калининградска област на Русия.В по-ново време терминът се избягва, тъй като е считан за остатък от силното до неотдавна руско влияние, като на мястото на тази дума се използва наименованието „страни от Балтия“, но не включва останалите балтийски страни (Русия, Финландия, Швеция, Дания, Германия, Полша), макар че също граничат с Балтийско море.

 

 

  • Литва е най-южната от трите балтийски държави, най-голямата и най-населената от тях. Столицата Вилнюс е живописен град, разположен на бреговете на реките Нерис и Вилня, а архитектурата в старата му част е една от най-изящните в източна Европа. Вилнюският университет, основан през 1579 г., е комплекс в ренесансов стил с безброй вътрешни дворове, който образува град в града.

 

  • Рига е столица на Латвия, разположена е при вливането на река Даугава в Балтийско море. Градът е създаден през 1201г. Старият град е с великолепна архитектура-средновековните къщи, крепостта, църквите създават неповторима атмосфера.

 


Промоции
Извънредни оферти