Франция

КУРОРТИ В ФРАНЦИЯ

 С екскурзиите до Франция имате възможността да посетите някои от следните градове: Париж,Замъците по Лоара – Шамбор и Блоа, Лион, Ница, Монако, Монте Карло, Безие, Каркасон, Тулуза, Алби, Лурд. Екскурзията до Франция ви дава уникалната възможност да посетите и приказните Замъци по Лоара.

Полезно е да знаете
Площ: 674 843 km2
Население (брой): 64 473 140
Официален език: френски
Религия: католици (62%), мюсюлмани (6%), протестанти (2%)
Политическа система: президентска република
Столица: Париж
Най-голям град: Париж
Парична единица: евро (EUR)
Часова зона: UTC+1 (корекция за лятно време)
Интернет домен: .fr
Телефонен код: +33
Климат: умерен континентален

С екскурзията до Франция имате възможност да посетите Париж – градът на светлините, на кулинарното изкуство, на архитектурните постижения, на любовта, на дългите разходки и приказните мечти… Най-романтичното място в света. Столицата на щастието, възникнала като млко рибарско селище, превърнало се днес в сърцето и ума на Франция. Това е страната, за която е измислена думата „шик” – съблазнителна и надменна, старомодна и търсеща новото, но винаги характеризираща се с думите „не знам защо”.

Какво „не знаем” за Франция и Париж? Може би, че:

  • Франция е родината на готическото изкуство и барока.
  • Във Франция има над 450 различни видове вина според техните наименования.
  • Във Франция се продават около 1000 различни вида сирена.
  • Покровителката на града е света Геновева, пастирка от Нентар. Молитвите й през 451 г. променят намеренията на хунския вожд Атила и така градът бил спасен от разрушение.
  • На площада пред катедралата „Нотър Дам дьо Пари“ (Парижката Света Богородица) се намира нулевата точка, от която се измерва дължината на националните пътища във Франция.
  • „Шанз-Елизе“ се смята за най-голямата и красива улица в цял свят.
  • Първоначално Айфеловата кула е проектирана за Барселона, но тогавашните градски лидери оценили проекта като много скъп и грозен. Така тя е издигната в Париж. Построена е по повод световния панаир на желязото – идеята е била да се докаже, че желязото може да бъде толкова здраво и красиво, колкото камъка.
  • И още много, което ще откриете, ако станете част от магията…

Париж не е като другите известни градове. В него витае по-различен дух, който омагьосва и никога няма да ви позволи да забравите преживяното.


Промоции
Извънредни оферти