Доминикана

КУРОРТИ В ДОМИНИКАНА
Доминиканска република

Доминиканската република е разположена в източната част на остров Испаньола - втория по големина остров от архипелага на Големите Антилски острови. Площта на страната е 48 730 км², което я прави втора по големина измежду всички Антилски държави, след Куба. Столицата на страната е град Санто Доминго, разположен на южния бряг на страната.

На територията на страната са разположени четири важни планински вериги. Най-северната верига е Кордилера Септентрионал, която се простира от северозападното крайбрежно градче Монте Кристи, разположено близо до границата с Хаити, до полуостров Самана на изток. Веригата е успоредна на крайбрежието на Атлантическия океан. Най-високата планинска верига в Доминиканската република, а и в целия Карибски басейн е Кордилера Сентрал. В тази планина са разположени четирите най-високи върха в Карибския басейн - Пико Дуарте (3098 м), Ла Пелона (3094 м), Ла Русиля (3049 м) и Пико Йаке (2760 м). В югозападната част на страната, южно от Кордилера Сентрал, са разположени други две планински вериги. Едната от тях е Сиера де Нейба, а другата е Сиера де Баоруко, която е продължение на планината Масиф де ла Селе в Хаити. Освен тези четири основни планински вериги, в страната са разположени и други, по-малки планини като Кордилера Ориентал, Сиера Мартин Гарсия, Сиера де Ямаса и Сиера де Самана.

Освен с планинските си вериги, Доминиканската република се слави и с долините и равнините си. Между Кордилера Сентрал и Кордилера Септентрионал е разположена богатата и плодородна долина Сибао. В тази важна долина са разположени град Сантяго де Лос Кабейрос и повечето от обработваемите земи на страната. По-малко плодородна е полусухата долина Сан Хуан, разположена южно от Кордилера Сентрал. Още по-суха е долината Нейба, закътана между Сиера де Нейба и Сиера де Баоруко. Районът около град Енрикийо в страната е под морското равнище, с горещ, сух климат и обстановка, наподобяваща пустиня. В страната има също други, по-малки долини като Констанза, Жарабакоа и др.Полезно е да знаете

Доминиканска република

Към момента Република България няма функциониращо посолство в Доминиканска република. Обслужващо е посолството в Куба.

Посолство на Република България в Куба
Адрес: Calle "B" № 252, Entre 11 y 13,Vedado, Ciudad de La Habana, PC:10400
Тел.: +53 7 833 31 25; +53 7 833 31 26
E-mail: [email protected]
Website: www.mfa.bg/embassies/kuba

Посолство на Доминиканската република във Виена (акредитирано за България)
Адрес: 1040 Wien, Prinz Eugen Strasse, 18
Тел.: +43 1 505 85 55
Факс: + 43 1 505 85 55 - 20
Работно време: 09:00 - 16:00 ч.
E-mail: [email protected]
 

ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ

Необходим е паспорт с валидност над шест месеца.

Българските граждани нямат нужда от виза, ако пребивават до 30 дни в Доминиканската република с цел туризъм. Нужно е да притежават билет за връщане и туристическа карта, която се купува на летището при пристигане.

На пътуващите граждани с бизнес цели им е необходима виза, която се издава от доминиканските дипломатически представителства.

Ако някое лице желае да удължи визата си, трябва да отиде в Министерството на миграцията.Промоции
Извънредни оферти