Африка

КУРОРТИ В АФРИКА
Африка все още не е много популярна туристическа дестинация за масовия туризъм. Но ако сте по-приключенски настроени това е дестинация точно за вас! Най-популярна е Република Южна Африка (Republic of South Africa). Това  е държава, разположена в южната част на Африка. Страната има брегова ивица с обща площ от 2798км, която граничи с Атлантическия и Индийския океан. Съседни страни са Намибия, Ботсвана и Зимбабве на север, Мозамбик и Свазиленд на изток.

ЮАР е известна с разнообразието от култури и езици. Според конституцията на страната за официални са признати 11 езика. Два от тях произлизат от Европа – африкаанс, който произлиза от немския, и южно африкански английски. Въпреки, че английският е най – разпространения език по принцип, в ЮАР той се нарежда едва на 5-то място.
Полезно е да знаете
Българско посолство в ЮАР : REPUBLIC OF SOUTH AFRICA PRETORIA, 0102 EMBASSY OF THE REPUBLIC OF BULGARIA 1071, CHARCH STR. TEL: 0027 (12) 342-37-20 TEL / FAX: 0027 (12) 342-37-21

Посолство на ЮАР в България: Канцелария ул. Бачо Киро № 26, ет.2 тел. 981 66 82 факс 981 57 76 e-mail: [email protected] Консулски отдел понеделник и четвъртък от 10 до 12 ч.

Визов режим: От 01.08.2005 г. българските граждани, притежаващи обикновени паспорти, желаещи да влязат на територията на Република Южна Африка, се нуждаят от виза. Изисква се валидност на паспорта минимум шест месеца след изтичането на разрешения престой.

Митнически изисквания: Чуждестранните лица имат право да внасят безмитно лични вещи и спортни принадлежности, до 400 цигари, 50 пури, тютюн 250 г, вино до 2 л, друг алкохол до 1 л, парфюм до 50 мл, одеколон до 250 мл., сувенири и предмети на обща стойност до 1250 ранда. Младежи до 18 г. нямат право на внос на алкохол и цигари. Всеки пътник може да внесе неограничено количество валута и до 500 ранда без специално разрешение. Забранено е внасянето на наркотици, автоматично оръжие, експлозиви и порнографска литература. Забранено е изнасянето на изделия от слонова кост, кожи на лъвове, крокодили, на местна валута повече от 500 ранда. Митнически декларации не се попълват, но при проверка и надвишаване на посочените норми се плаща мито в размер на 20% за стоките и предметите на стойност до 10,000 ранда. Скъпи вещи, като бижута, камери, часовници и др., се декларират при влизане за безмитно изнасяне от РЮА.

Здраве: Ваксинации не се изискват. Силно разпространен е СПИН. Сезонно възникват епидемии от малария и холера (главно в североизточните части на страната).

Електрозахранване: 220/230V, 50Hz

Вода: препоръчва се употребата на бутилирана вода

Безопасност: акто във всички големи туристически центрове местните власти и туристическите агенции предупреждават чужденците да се движат групово, да избягват носенето на големи суми пари, скъпи камери и бижута по улиците. Препоръчва се пари и скъпи вещи да се оставят на съхранение в сейфовете на хотелите.

Промоции
Извънредни оферти