Екскурзия до Виетнам, Златният мост, Кат Ба, Камбоджа и Банкок

София-Доха-Ханой-Халонг-Кат Ба-Дананг -Хой Ан-Хюе-Сайгон- Сием Рийп-Банкок-Доха-София

Самолетна програма 14 дни / 12 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
13.11.2024 26.11.2024 3470.00 € / 6787 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 3470.00 / 6787 лв.
Програма
1 ДЕН / София-Доха
  Отпътуване от София до Ханой с прекачване през Доха с "Qatar Airways".
2 ДЕН / Доха-Ханой
  Пристигане в Ханой. Посрещане от фирмата партньор за трансфер до хотел - ''Than Long Opera Hotel'' 4* или подобен. Когато през есента на 1010 г. Ли Конг Уан, основател на династията Ли, решил да пренесе столицата на кралството си в крепостта Дай Ла и заповядал на флотата да приближи до мястото по устието на Червената река, небесата внезапно го дарили с омагьосващата гледка на приземяващ се златен дракон. Ли Конг Уан видял в това добро предзнаменование и тутакси прекръстил крепостта на Txанг Лонг, което означава Летящия дракон. Оттам тръгнало и името на разрасналия се на мястото град, което днес се произнася като Ханой. Този ден от нашата екскурзия до Виетнам ще направим пешеходна разходка във френският квартал на Ханой,с колониална атмосфера, напомняща за Индокитай, с великолепни сгради и елегантни булеварди - европейското наследство на страната, хармонично сляло се с китайската и виетнамската архитектура.Повечето правителствени учреждения са разположени в изящни колониални резиденции и са боядисани в жълто. В оформлението на пространството няма нищо случайно - езерцата с цъфнали лотоси, дворчетата с бонзай, скулптурите, градинките и павилионите отразяват хармът Хоан Кием, пагодата Куан Суи други. Нощувка в Ханой.
3 ДЕН / Ханой-Градът на излитащия дракон
  Закуска. Денят започва с посещение на Храма на литературата, построен в чест на великия китайски мислител и философ Конфуций. Продължаваме с мавзолея на Хо Ши Мин;елегантния ренесансов Президентски Дворец;къщата,в която скромно живее легендарният “чичо Хо”-бащата на независимостта.Ще видим също пагодата на Лотуса, свързана с красива легенда. На мястото, където стои сега, бездетният император Ли Тай Тонг често идвал да се моли за наследник. И веднъж насън му се явила богинята на милосърдието Куан Тхе Ем Бо Тат. Седейки върху цвят от лотос, който се издигал над квадратно езеро, тя му подала малко момченце. Скоро императорът се оженил за красива девойка, която го дарила с наследник. В знак на благодарност той построил пагода, символизираща лотос - върху една колона, надигаща се от квадратно езеро. Лотосът олицетворява чистотата, езерото - морето от печал, от което богинята избавила императора.Следва романтична разходка край езерото Хоан Кием – Езерото на върнатия меч. Според легендата през ХV век китайската династия Мин подложила на жестока тирания виетнамския народ,който накрая победил, подпомогнат от краля на драконите, който дарил с вълшебен меч бедния селянин Ле Лоя. Години след победата, докато обикалял с лодка из езерото , гигантска костенурка изплувала от дълбините и помолила селянина да върне меча на дракона,той сторил това и оттогава езерото се нарича Езерото на върнатия меч и насред водата, се издига пагода, посветена на костенурката... Вечеря и нощувка в Ханой.
4 ДЕН / Ханой - Залива Халонг - Кат Ба
  Закуска.Отпътуване за Хай Фонг ,а оттам,с корабче,към Кат Ба ,най-големия остров в загадъчния залив Халонг /ЮНЕСКО / - митичният залив на драконите. Според легендата, която местените хора разказват, преди много, много време, когато техните прадеди се отбранявали от нахлулите китайски войни, боговете им изпратили на помощ семейство дракони, които да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Халонг и започнали да го засипват със скъпоценни камъни. Когато паднали в морето тези камъни се превърнали в множество острови и по-малки островчета, които се събрали заедно и изградили защитна крепост, която спряла нашествениците. Така хората успели да запазят своята територия и основали Виетнам. Драконовото семейство се влюбило в красивия морски пейзаж и било трогнато от почитта на местните хора, така че решили да останат да живеят на Земята. Днес това мистериозно водно образувание и географско произведение на изкуството, с неговите скулптурирани от природата варовикови острови,белопясъчни плажове,романтични заливчета и оголени отвесни скали притежава сюрреалността на класическите виетнамски платна, особено когато на хоризонта се виждат сампани и джонки, разперили платна като гигантски пеперуди. Наричат остров Кат Ба перлата на Виетнам.Вдъхновяващ, прекрасен, забележителен, уникален- думите просто не стигат, за да се опише истинската му прелест.Насладете се на това изумително красиво кътче,сред митични легенди за небесни дракони,опитайте цялата палитра от морски дарове,която предлага виетнамската кухня,сред истински тропически рай с аромат на мангрово дърво.Обградени от идилия,ще изпитате неимоверно щастие, че това райско кътче в сърцето на Виетнам съществува на планетата.Ще се наслаждавам на нашето плаване сред вълшебната красота на идиличния залив Халонг и ще обядвяме на корабчето,преди пристигането ни на приказно красивия остров Кат Ба. Настаняване в хотел .Вечеря и нощувка.
5 ДЕН / Кат Ба - Дананг
  Закуска.Свободно време за плаж или вълнуващо пътешествие до мангровите гори и пещерата Тиен Лонг,срещу допълнително заплащане.Отпътуване към селцето Фу Лонг , като по пътя ще имате възможност да се разходите из околността и да поплувате в тюркоазените води на залива Халонг.Следва преход с лодка от кея Чай Виенг до пещерата Тиен Лонг,наречена още Пещерата на дракона.Предстои ви изживяване, което никога няма да забравите. Ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на далечния изток–обградени от мангрови гори, сред красиви сталактити и сталагмити и варовикови формирования с чудати, фантастични форми, които будят искрена възхита. В програмата е включен традиционен обяд,също с допълнително заплащане. След това трансфер до летище за вечерен полет до Дананг
  Трансфер до хотела.Вечеря и нощувка в Дананг.
6 ДЕН / Дананг - Златния мост на хълма Ба На -Хой Ан -Хюе
  Закуска. Започва нашето пътуване до хълма Ба На, разположен в планината Truong Son на запад от град Danang. Екскурзия с кабинков лифт ще Ви предложи възможност да се насладите на панорамата на Ба На Хилс, пролетния поток, град Дананг и брега на Дананг от кабината си на височина от 1487 метра над морското равнище.
  По време на престоя си в планината можете да посетите на :
  Le Jardin с мощите на французите, 100-годишни дървета от грейпфрути и следи от древни вили, Debay изба, винарска изба е построена от французите през 1923 г., запазена дива и загадъчна.
  Продължаваме към „ЗЛАТНИЯТ МОСТ“ - архитектурен шедьовър, който привлича хиляди туристи от цял свят. Между две огромни ръце проблясва тънък златист мост. Той е разположен на 1400 метра надморска височина над хълмовете Ба На и предлага величествени гледки към околността.Мостът е открит през юни месец 2018 година,
  Безплатно може да се присъедините към игрите във Fantasy Park - третата най-голяма закрита игрална зона във Виетнам.
  Посетете Музея на скулптурата Чам. Преди създаването на музея, обектът е известен като "градина на скулптури" и много скулптури на Чам, които са били събрани в Дананг.
  Следобед отпътуване за древния пристанищен град Хой Ан/ ЮНЕСКО /, който векове наред е бил главен център за японските, португалските, холандските, арабските, китайските и френските търговци и моряци.Някакво чудо е оставило града и неговите над 800 исторически сгради незасегнати от виетнамската война, така че днес неговите жители са разбираемо горди от своето архитектурно наследство. В сърцето на малкото крайбрежно градче Хой Ан се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация за комбинираното японско, китайско, европейско и виетнамско влияние и за славните дни, които селището преживява през XVI век.Ще видим изумителния Китайски храм със статуята на Богинята на Морето,типични градски виетнамски къщи,Японския покрит мост – символ на Хой Ан,елегантните дървени къщи на преуспяващите китайски търговци.Продължаваме към град Хюе през прохода Хай Ван с великолепна гледка към Мраморните планини - пет хълма, които носят имената на петте елемента: вода, огън, дърво, метал и земя.Настаняване в хотел.Вечеря и нощувка в Хюе - старинната столица на императорите от династията Нгуен.
7 ДЕН / Императорски град Хюе - Сайгон /Хо Ши Мин/
  Закуска. Разходка с корабче по Ароматната река, за да разгледаме пагодата Тиен Му, в превод „Пагодата на Небесната Майка”- едно очарователно чудо на човешката ръка.Пагодата „Тиен Му” е издигната през XVIIвек, със своите 7 етажа тя е най-високата пагода във Виетнам – 21 метра. „Небесната Майка” е със статут на символ на град Хюе. Построена е по нареждане на владетелят Нгуен Хоанг, в памет на видение, което му посочило тъкмо това място като заредено с природна свърхсила. Стара легенда разказва, че жителите в района често имали видение как възрастна дама се появява на хълма, където днес е пагодата. Когато срещнела хората, тя винаги казвала, че един ден велик водач ще изгради на това място пагода, за да донесе мир на цялата страна.Следва посещение на защитената от водни ровове и високи каменни стени Цитадела на древната виетнамска столица Хюе. Зад стените й ще попаднем в Императорския град с красивите кралски палати, които ще ви омагьосат с хармоничните си пропорции. Впечатляващо почти колкото Забранения град в Пекин! И ето започва първата поредица от елегантни портали, многобройни врати и изключителната рамка на мавзолейния комплекс на великия император Мин Манг Му, заобиколен от каменните басейни на езерата с лотусови листа, край които вековно са се настанили бонзаите.Керамичните дракони в пастелни нюанси добавят разнообразие в цялостната каменна картина ,а от стените китайският йероглиф за „дълголетие“ наднича в синьо, червено и златисто ... Цялото управление на династията Нгуен преминава в императорския град. Ще разгледаме и изградения от император Ту Дук Втори Императорски град , разположен около красиво езеро, с дървени павилиони, гробници и храмове, посветени на 104 –те жени и любовниците на Ту Дук,от които нито една не го дарява с наследник.Най-дълго управлявалият император от династията Нгуен е на престола 35 години,написва 4000 стихотворения в изградения по негово желание Павилион на Поезията,обича романтичните разходки с лодка из езерото и 16 години преди смъртта си живее в разкошния Дворец сред спокойствие и одухотвореност... Трансфер до летището. В 18.25 ч. – вътрешен полет Хюе – Сайгон (Хо Ши Мин) .Пристигане в Сайгон в 19.45 ч. HUE 18.25 – Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря и нощувка в Сайгон.
8 ДЕН / Сайгон-Перлата на далечния изток
  Закуска.Туристическа обиколка на Сайгон,който след обединението на Виетнам 1975 година носи името на вожда Хо Ши Мин.Градът е пъстър и интригуващ,силно впечатлява с европейската си архитектура,широки булеварди и елегантни френски колониални сгради.Ще видим Дворецът-символ на обединението,прелестната сграда на Кметството,елегантния хотел „Мажестик“,датиращ от времето на френската колониална епоха. На централния площад се намира красивата сграда на Пощата, проектирана от автора на прочутата парижка Айфелова кула.На стените й са изрисувани карти на Индокитай, а в дъното е разположен портрет на президента Хо Ши Мин. Тук се продават пощенски картички, каквито някои туристи все още купуват, за да изпратят на свои близки и приятели в родината си поздрав от Виетнам. Не по-малко красива е сградата на сайгонската опера по проект на френския архитект Йожен Фере. Разполага с 800 места и е умалено копие на операта в Ханой и на парижката Opera Garnier. В съседство с Пощата се издига базиликата Нотр Дам дьо Сайгон, реплика на прочутата Парижка Света Богородица,построена от червени тухли,доставени специално от Марсилия.По проект е трябвало да бъде копие на парижкия оригинал, но не се е получила приликата и сайгонският храм си има свой собствен облик. Фасадата е оформена в неоромански стил, двете странични кули са високи 40 метра, а пред катедралата се издига статуя на Дева Мария . Вечеря и нощувка в Сайгон .
9 ДЕН / Екскурзия до делтата на река Меконг
  Закуска. Наричана „делвата с ориз на Виетнам“,това е една от най-плодородните области на Южна Азия, снабдяваща страната с по-голямата част от нейния ориз, плодове и морски дарове и даваща чудесна възможност на чуждестранните посетители да видят Виетнам такъв, какъвто той всъщност е. Куу Лонг, деветте дракона, наричат виетнамците Меконг заради броя на ръкавите, на които се разделя. Но също и Дат Ноук, земя-вода, което на техния език означава „родина”... Посещение на екстравагантно декорирания Върховен храм на Као Дай,който доближава християнската катедрала със своята архитектура и отразява символи, абстрактни рисунки и изображения на светци. Као Дай насърчава подчинение на трите дълга (тези между царя и гражданина, бащата и детето, съпруга и съпругата) и петте добродетели (хуманност, задължение, учтивост, знания, надеждност) на конфуцианството.
  Следва разходка с покрита с навес моторна лодка по великата река-хапвайки рабутан,малки бананчета и личи,ще посетим работилница за оризови пуканки и сладки,кокосови изкушения и бананови бонбони,за да наблюдаваме процеса на направата им и да ги вкусим с чаша ароматен чай. Брегът край реката е обрасъл с мангрови дървета, гъсти палмови и бамбукови клони. Стотици лодки, натоварени с кафяв ориз, купища плодове и зеленчуци, отгледани в плодородната наносна почва, кокошки, патици и риби плават по каналите, преминават през галериите от бамбукови, палмови и бананови клони, под дървените мостчета, по които притичват красиви момичета, облечени в ао дай ,а на главата с каи нон- широкополата конусовидна сламена шапка . Животът е същият като преди стотици години. Тукашните мъже и жени все едно са излезли като от старинен гоблен:едни перат платно,други чистят риба, трети просто се люлеят в хамак. Плаващи барове сервират превъзходно виетнамско кафе с фин аромат на шоколад. Ще се насладим на традиционен обяд и ще плаваме и с гребни бамбукови лодки в тесните канали на делтата на река,управлявани с гребло от местен лодкар, достоен за четката на художник- изправен на кърмата, нахлупил традиционната конусовидна сламена шапка. Връщане в Сайгон.Вечеря и нощувка.
10 ДЕН / Закуска. Наричана „делвата с ориз на Виетнам“,това е една от най-плодородните области на Южна Азия, снабдяваща страната с по-голямата част от нейния ориз, плодове и морски дарове и даваща чудесна възм
  Предстои ни едно очарователно приключение в Камбоджа с много вълнения,невероятна кухня,интересна история и страхотни изживявания. Всеки, който посети Камбоджа ще си тръгне променен, след като се е запознал по-отблизо с невероятните усмихнати и гостоприемни кхмери , защото тяхната скромна, приятелска и щедра природа е харизматична и искрена!
  Закуска. Посещение на известните тунели Ку Чи, невероятна подземна мрежа от тунели, изградена от виетнамски борци за съпротива по време на дългата борба за независимост. Тунелната система Cu Chi е създадена през 1948 г., за да помогне на Виет Мин в борбата с французите. Това е подземен град с жилищни площи, кухни, складове, оръжейни фабрики, полеви болници, командни центрове. На места се помещаваше до 10 000 души, които на практика живеели под земята в продължение на години . По време на американската война цялата зона на Cu Chi е била обявена за свободна пожарна зона и е била силно бомбардирана. От 1988 г. насам са отворени две секции от тунели.
  Трансфер до летището и полет от Хюе до Сием Рийп.
  Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Сием Рийп.
11 ДЕН / Сием Рийп - Анкгор Том - Анкгор Ват
  Закуска.Отиваме в съкровищницата Ангкор Том – бившата столица на Великата Кхмерска Империя. Градът е създаден в края на XII век и е дело на най-ярката фигура в историята на Ангкор - блестящият държавник, пълководец, религиозен реформатор и строител Джаяварман VII. Той е предпочел да заложи на силното въздействие на една по-мистична обстановка, защото след страховитите изражения на нагите, пазещи входа, посетителят попада в още по-смущаващото обкръжение на 216 огромни каменни лица, застинали в безмълвен покой по кулите на централния храм Байон. Този шедьовър е като учебник по великолепие и е известен с 54-те си кули с енигматични фасади, представляващи 54-те провинции на Великата Кхмерска Империя. Няма дума, с която да се опише първото впечатление от него. 52 четирилики каменни кули са се вплели в странен ансамбъл, който променя силуета си с всяко преместване. Броят им е колкото са седмиците в годината, а лицата на монументалното божество сякаш ту изчезват и се превръщат в обикновена купчина камъни, ту внезапно се открояват.Ще видим също слонската тераса и терасата на прокажения крал, будистките тераси, другите порти и много антични останки от архитектурата на тази величествена империя.
  Посрещане на залезът в най-големият запазен храмов комплекс, построен по време на управлението на цар Суряварман II в началото на XII-ти век е древен масив история, приютил в себе си най-интимната част от духовността,той е най-големият религиозен паметник в света, първоначално индуистки, а след това будистки. Съвършенството между състав, баланс, пропорции, релеф и скулптура го нареждат сред 7-те чудеса на света.Разхождайки се из Ангкор Ват-Дом,достоен за Богове, ни завладява чувство на необятност. Сложността и красотата на храма привличат вниманието и ни оставят без дъх. Щастливците, докоснали се до мистерията на перлата Ангкор Ват в Камбоджа, са категорични, че това е една удивителна архитектура с уникален ефект върху сетивата на посетителите.Ангкор Ват е поразяваща картина на отминалото величие на един народ и се състои от две думи. Ангкор значи град, а Ват – храм. Храмовият комплекс е посветен на бог Вишну, изпълващ света със своята енергия, а също символизира свещената петвърха планина Меру, където се придобива Върховната личност на божеството. Стотици каменни статуи, релефи и фрески се нижат една след друга по дългите фасади и галерии,стени, покрити с каменни резби и барелефи, изобразяващи хиндуистката митология и войните, които Суряварман II е водил по време на своето царуване. Храмът е истински дом на човешкото и божественото, и затова в него има и повече от 2000 статуи на Апсара танцьорки,изваяни до съвършенство...Днес Ангкор Ват е изобразен на националното знаме на Камбоджа, тъй като храмът символизира душата на кхмерите.
12 ДЕН / Анкгор Ват-Банкок
  Закуска. Екскурзия до храма Бантей Срей (10-ти век), смятан за бижу в короната на класическото кхмерско изкуство. Очаква ни следващото приключение – отново храм, този път Та Пром! Една разходка до там, запознава с този скрит в джунглата духовен дом. Построен в средата на XII-ти век, Та Пром е уникален и приказен архитектурен спектакъл,оставен до голяма степен така, както е бил открит – полуразрушен, обрасъл с дървета от джунглата. Та Пром е един от най-живописните и запомнящи се храмове на Ангкор.
  Разходка с традиционна дървена лодка по езерото Тонлесап - "голямото езеро" на Камбоджа, едно от най-големите в Азия.
  Следобед, посещение на местият пазар "Les Artisans d'Angkor - Chantiers Ecoles" на Сием Реап .
  Отпътуване за Банкок в 22.05 ч .Кацане в Бангкок в 22.50 ч. Трансфер до хотела. Казвам се Банкок- Велик град на ангелите, съкровищница на божествени скъпоценни камъни, славна земя непокорима, велико и знаменито царство, кралска възхитителна столица, надарена с девет благородни скъпоценни камъка, обиталище и разкошен дворец на най-високопоставения крал, божествен подслон и жилище на преродени души.. Добре Дошли-наслаждавайте се на Банкок! Настаняване и нощувка.
13 ДЕН / Банкок
  Закуска.Музика и цветове, местен колорит, необикновени вкусотии, денонощно забавление –открийте ги в Банкок. Екскурзия с лодка и с велорикша, танцова феерия и ритуали в бокса, улични пазари и огромни магазини, Индия и Китай – всичко това ви очаква в необикновената столица на Тайланд. Слейте се с милионите местни жители, отдайте се на вълшебството, изживейте забавата...
  Туристическа обиколка на Банкок и среща с Храма на Златния Буда в китайския квартал,украсен с многобройни червени фенери. Статуи на Буда в Банкок много, но тази е по-специална – направена е от масивно злато и тежи 5 тона! Заради което и фигурира в “Книгата на Гинес”-гордост за тайландците. Следващата спирка е Храмът на Лежащия Буда - висок 15 и дълъг 46 метра! Този артефакт е не само голям, но и красив. Лицето му излъчва непроницаемост и блаженство от изпадането в нирвана.Трети в поредицата, но по-скоро пръв, е Изумрудения Буда. Достойнството му не е в размера - висок е само 75 см - а в одеждите му от скъпоценни камъни и в това, че обличането му е част от важна кралска церемония. Негов дом е храмовият комплекс, разположен непосредствено до Кралския дворец,който ще разгледаме – синоним на грандиозност и разкош. И в този храмов комплекс има толкова много постройки, коя от коя по-пищни, позлатени и украсени без мяра с милиони цветни стъкълца и плочки. Всичко блести от злато и скъпоценни камъни, а всички сгради в комплекса, предназначени за коронации, аудиенции и тържествени церемонии са украсени по върховете си с фигури, подобни на драконови опашки. Продължаваме с разходка по река Чао Прая,за да се насладим на колоритния и впечатляващ Банкок от водата,да се забавляваме със създаващия настроение плаващ пазар-изобилие от цветове и аромати,да минем покрай много тайландски храмове,да видим интересните дървени къщи над водата,да храним екзотичните риби и да посетим Храма на Зората-Ват Арун,носещ името на индийския Бог на зората,Аруна.
  Вечерта,по желание,срещу допълнително заплащане,нощен круиз с романтична вечеря на свещи,бар с вкусна храна и оркестър.Докато пътуваме,ще наблюдаваме ярко осветения град ,разперил елегантна снага от двете страни на тайнствената река,небостъргачите,приличащи на издължени шахматни дъски,храмовете,построени в характерния източен пищен стил-една цветна феерия,създаваща усещане за разкош и великолепие...По време на нашето нощно плаване ще се радваме на приказна атмосфера с традиционна тайска музика,много танци и забавления.Връщане в хотела.Нощувка в Банкок.
14 ДЕН / Банкок-Доха-София
  Излитане от Банкок за София с прекачване през Доха.

Маршрут по програмата Екскурзия до Виетнам, Камбоджа и Банкок:




Тръгване от
  • летище София
Цената включва:
  • самолетен билет София – Доха - Ханой; Сием Рийп - Банкок - Доха – София с Катарски авиолинии.
  • вътрешни полети:които са с продължителност около 1 час :
  • Ханой - Дананг
  • Хюе - Сейгон
  • Сейгон - Сием Рийп
  • летищни такси
  • 12 нощувки по програмата със закуски на блок маса в хотелите:
  • 2 нощувки Ханой в хотел 4*
  • 1 нощувки Кат Ба в хотел 5 *
  • 1нощувка в Дананг 4*
  • 1 нощувка Хюе в хотел 4 *
  • 3 нощувки Сейгон в хотел 3 + *
  • 2 нощувка Сием Рийп в хотел 5*
  • 2 нощувки Банкок в хотел 4*
  • 10 вечери: 2 в Ханой, 1 в Кат Ба , 1 в Дананг ,1 в Хюе, 3 в Сейгон, 2 в Сием Рийп
  • 2 обяда:
  • 1 по време на круиза Song Bien Cruise в залива Халонг към Кат Ба
  • 1 в Сейгон на брега на река Меконг
  • Транспорт с туристически автобус с климатик
  • всички трансфери летище - хотел – летище
  • всички входни такси по програмата
  • Целодневна обиколка на Ханой
  • Едночасова разходка с рикша във Френския квартал
  • Куклено шоу над водата
  • Круиз в залива „Халонг“ с включен обяд
  • Посещение на пещерата „Тиен Кунг“
  • Панорамна обиколка на градовете Хой Ан и Хю
  • Разходка с корабче до пагодата „Тиен Му“
  • Целодневен тур на Сайгон
  • Круиз по река Меконг с включен обяд
  • Целодневна обиколка „Златният мост“ и Дананг
  • Целодневна обиколка на Сием Рийп, Ангкор Ват, Ангкор Том
  • Целодневна обиколка на Банкок
  • по 1 минерална вода на ден по време на полудневните екскурзии/ 2 бутилки минерална вода на ден по време на целодневните екскурзии
  • всички такси за корабчета
  • Опитен Водач-преводач на български език
Цената не включва:
  • Екскурзия с обяд до пещерите Тиен Лонг,Тъмната пещера и пещерата на прилепите - 60 евро;
  • Вечерен круиз с вечеря в Банкок - 70 евро
  • Доплащане за единична стая - 440 евро
  • виза за Виетнам – 50 евро; /двукратна виза/
  • виза за Камбоджа – 30 щ.долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
  • виза за Тайланд - 65 щ.д /плаща се на място/
  • такса за обработка и подаване на документите за визи - 36 евро;
  • бакшиши по време на цялата екскурзия - 50 щ.долара (заплащат се на място)
  • медицинска застраховка с покритие 25000 евро - 17 евро /за лица до 65 г./,за лица от 65г до 80г.-35.80 евро.
  • Допълнителна застраховка "Отказ от пътуване"
  • Повишение на горивни такси,транспортни такси и обменен курс - обявяват се 21 дена преди заминаване.
Допълнителна информация:
  • Минимален брой участници– 10
  • Необходими документи: международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
  • Ваксини -Няма изискване за задължително ваксиниране
  • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
* ПРИ ГРУПА ПОД 10 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ!

Условия зя записване:
  • Депозит: 50% от пакетната цена
  • Доплащане: 45 дни преди датата на отпътуване

Анулации и неустойки:
  • от 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията
  • при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията

Необходими документи:
  • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валиден паспорт с валидност 6 месеца след датата на тръгване
  • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители - нотариално заварена декларация- оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане
  • Не се изисква ваксина или PCR test
  • Медицинска застраховка включваща COVID с покритие 10 000 щ.долара.
  • Попълнена Health Declaration –https://tokhaiyte.vn/
  • 1 снимка -паспортен формат - актуална за виза за Камбоджа - да се носи на летището на влизане в Камбоджа


Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах