Екскурзия Скандинавия и Дания - Четирите столици с Берген, Зьогнефиорд и Фломската железница - самолет в хотели 3* или 4* по избор!

С ТАЗИ ЕКЗКУРЗИЯ ЩЕ ПОСЕТИТЕ: Копенхаген - Кронборг - Гьотеборг - Осло - Флам - Зьогнефиорд - Гудванген - Берген Вос - Фломската железница - Стокхолм - Хелзинки

Самолетна екскурзия 9 дни / 8 нощувки с включени летищни
такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 1010.00 / 1975 лв.
Програма
1 ДЕН / София- Копенхаген
  Полет София - Копенхаген. Трансфер до хотела в Копенхаген. Настаняване в хотел в 3* или 4* (по избор). Нощувка.
2 ДЕН / Копенхаген
  Закуска. Започваме нашата вълшебна разходка из „пристанището на търговци” с фото-пауза при Статуята на Малката русалка, изплувала от дълбините на Балтийско море върху скалата до брега, загърната в своята надежда, тя с тъжен копнеж очаква своя принц вече над 100 години.
  Продължаваме обиколката с фонтана „Гефион”, седалище на датския парламент, Борсата, Кметството със статуята на епископ Абсалон,основател на Копенхаген, Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”),най-дългата пешеходна улица в Европа ,живописното старо пристанище квартал „Нюхавън”. Ще разгледаме Розенборг - изящният палат на розите,ренесансовата резиденция на краля-строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. Свободно време с възможност за незабравима разходка с корабче по каналите на Копенхаген /90 DKK/. Не бива да се лишавате от удоволствието от вълнуващи преживявания и емоции в знаменития, най-стар увеселителен парк в Европа-парка Тиволи. Връщане в избрания хотел. Нощувка.
3 ДЕН / Копенхаген – Кронборг - Гьотеборг - Осло
  Закуска. Отправяме се към Хелзингьор. Разглеждане на замъка на Хамлет „Кронборг“ - могъщ и непристъпен, защитаващ покоя и благоденствието на Дания, където шекспировият герой изрича “To be or not to be” . Останалото е мълчание...
  Преминаваме на шведския бряг с ферибот от Хелзингьор до Хелзинборг (продължителност: 20 мин.) и продължаваме за удивително красивия Гьотеборг - най-голямото пристанище на Швеция и столица на автомобилостроенето – център за производство на автомобилната марка „Волво“. Разходка по елегантното и жизнерадостно Авеню и среща с културното сърце на град - Йотаплац, където се намират Фонтана на Посейдон, Концертната зала, Музея на изкуството и Градския театър. Продължаваме Осло. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в района на Осло. Нощувка.
4 ДЕН / Осло - Зьогнефиорд (по желание) – Флам – Гудванген – Вос - Берген
  Закуска. Ранно отпътуване на север към най-дългия фиорд – Зьогнефиорд /UNESCO/ (45 евро за транспорт). Да видите Зьогнефиорд на живо е щастие и сбъднат блян, вие ще стъпите на най-големия фиорд в Норвегия и втория по големина в света и ще се влюбите от пръв поглед. С панорамен кораб „Фиорд“ (продължителност: 2ч.15 мин. / 45 евро) предприемаме вълнуващо и незабравимо плаване с впечатляващи и очарователни гледки до Гудванген. Ще имаме възможност да се докоснем и до красотата на Нероуфиорд - най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие. През цялото време се откриват нови и нови гледки и човек има чувството, че се движим умело в лабиринт от почти отвесно издигащи се внушителни планински склонове, по които се спускат стотици потоци, образувани от топящите се снегове.
  Оттук продължаваме с автобуса за Берген по панорамния път до Вос. Кратка почивка за фотопауза при спиращи дъха ви гледки. Продължаване за Берген. Настаняване в хотел 3* в района на Берген. Нощувка.
5 ДЕН / Берген – Фломслата железница (по желание) – Осло
  Закуска. Туристическа програма в Берген - красивата северна симфония на Норвегия, красота,обгръщаща всичко с кристално чист въздух и ярки цветове.Това е всеобщото усещане на хилядите посетители,които идват да се насладят на Берген/ ЮНЕСКО/- обвит в красиви предания и нежна музика,която звучи отвсякъде,тъй като Берген е родния град на гениалния композитор Едвард Григ.Отпътуване за Осло.
  Разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно място в списъка на културните паментници на ЮНЕСКО заема Брюген – кварталът на ханзейските търговци, чиито дървени къщи, боядисани в ярки цветове, сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, дори нощни клубове! В края на улицата се намира най-старият градеж в Берген – каменната крепост Бергенхус със залата на Хакон и кулата на Розенкранц. Възможност за посещение на Музея на Ханзата. Ще видите и църквата Света Богородица, както и най - големия рибен пазар в Норвегия. В13.00 ч отпътуване за Осло с попътна спирка за разходка с Фломската железница.
  По желание и срещу допълнително заплащане пътуване с Фломската железница (50 евро). Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 865 м разлика във височината! Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница,която минава през Лунден , Хорейна , Далсботи, Береквам за да спре в последната станция Мирдал, Фломската железница е третата по посещаемост забележителност в Норвегия.
 
 
 
 
  Преминаване през най-дългия тунел в Европа / 24,5км/ - Лаердал. Кратка фотопауза до една от най-старите норвежки дървени църкви в Боргунд. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в района на Осло. Нощувка.
6 ДЕН / Осло -Стокхолм
  Закуска. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I” „РаII“и сала “Кон-Тики”,с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан.Отправяме се към сърцето на града,за да видим Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен,елегантния централен булевард Карл ХIV Йохан, Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец,Катедралата на Осло. Следва разглеждане на парка Вигеланд, който най-добре изразява духа и характера на северния народ, неповторимия и уникален парк , наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го населва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. Около 13ч. отпътуване за шведската столица Стокхолм. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в района на Стокхолм. Нощувка.
7 ДЕН / Стокхолм - Хелзинки
  Закуска. Туристическа програма в Стокхолм: Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдъръм; ренесансовия Кунглига Слотет /Кралски дворец/, надвиснал над водите на Меларен, който има една стая повече от Бъкингамския Дворец; Парламента;Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати.
  Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб. Отплаване с ферибот за Хелзинки – „белият град на Севера”. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.
8 ДЕН / Хелзинки - Стокхолм
  В 9.50 ч – пристигане в Хелзинки, където ще видим Успенската катедрала /кръстена на Успение Богородично/ - най-големия източноправославен храм в Запада ,църквата в скалите (Темпелиаукио), издълбана в здравия гранит,където звучи вълшебно музиката на органа, паметника на композитора Ян Сибелиус. Обиколката ни продължава с Бялата лутеранска църква ,символ на Хелзинки и причина града да се слави като "белия град на Севера",неокласическия Сенатския площад, паметника на цар Александър II ,живописния пазар на града,бронзовия фонтан Хавис Аманда, нимфата,появила се от морските вълни - символ на града. Отпътуване с круизния кораб за Стокхолм. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.
9 ДЕН / Стокхолм - София
  Пристигане в Стокхолм. При възможност (срешу предварителна резервация) посещение на Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати, известно със своите великолепни приеми и интригуваща история. Посещение на музея на АББА.Трансфер до летището. Полет Стокхолм - София.

ЦЕНИ ЗА ПРЕДЛАГАНИТЕ ХОТЕЛИ:

Цена при настаняване

в хотели 3*

Цена при настаняване в хотели 4*
(с изключение на Берген)

1010 евро / 1975 лева

1076 евро / 2104 лева

 


Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

WIZZ AIR

София- Копенхаген

14:40

16:25

София

RYAN AIR

Стокхолм -София

17:45

21:35

Скавста

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

 Тръгване от
 • летище "София"
Цената включва:
 • 8 нощувки: една в района на Берген в хотел 3*; една Стокхолм, по две в района на Копенхаген и района на Осло в хотели 3* или 4* (по избор) и две нощувки на нощния ферибот (Стокхолм-Хелзинки-Стокхолм);
 • 6 закуски в ресторантите към съответните хотели и 2 на круизен кораб;
 • Самолетен билет София – Копенхаген и Стокхолм – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20кг.;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Настаняване в четворна кабина икономичен клас на ферибота Стокхолм - Хелзинки – Стокхолм;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая - 238 евро / 465 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗАД "Армеец" за 10 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. - 9 лв, за лица на възраст от 70 до 85 г. – 14 лв;
 • Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд – 45 евро (предплаща се в офиса на агенцията);
 • Фериботен билет Хелзингьор – Хелзинборг – 7 евро (предплаща се в офиса на агенцията) ;
 • Доплащане за настаняване в двойна кабина на ферибота Стокхолм - Хелзинки - Стокхолм (за двете посоки) - 70 евро на човек (цената подлежи на препотвърждение);
 • Еднодневна екскурзия с корабче до Зьогнефиорд и Нероуфиорд – 45 евро за транспорт при 25 туристи;
 • Екскурзия с Фломската железница – 50 евро при минимум 25 туристи /заплаща се предварително/
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти за екскурзията Скандинавия с Берген и Хелзинки:

Кралският дворец и Катедралата в Стокхолм - 160 SEK

Кметството в Стокхолм (с предварителна резервация) – 100 SEK

Музея Ваза - 130 SEK Кметството в Стокхолм - 100 SEK 

Бигдьой,Осло – Музея на Викингските кораби - 80 NOK 

Музея „Фрам“ - 100 NOK;

Музея Кон-Тики /100 NOK/ 
Парка Тиволи в Копенхаген - 110/120 DKK

Двореца Розенборг - 110 DKK 

Разходка с корабче по каналите на Копенхаген – 90 DKK;

Билет за Зьогнефиорд – 45 евро.

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах