Екскурзия Скандинавия и Санкт Петербург със самолет - Северно сияние - в хотели 3* или 4* по избор - Потвърдена!

Копенхаген – Осло - Стокхолм - Хелзинки - Санкт Петербург - Талин - Вилнюс – Варшава

Самолетна програма 11 дни/ 10 нощувки с включени летищни
такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 1180.00 / 2308 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Копенхаген
  Полет София – Копенхаген. Трансфер до хотела. Нощувка в района на Копенхаген.
2 ДЕН / Копенхаген – Осло
  Закуска. Копенхаген е вълнуващ град, запазил своето очарование и е в списъка на десетте най-мечтани градове в света. Туристическа програма в Копенхаген: Статуята на малката русалка; Датския парламент в двореца Кристиянсборг; елегантната сграда на Борсата; Кралската резиденция Амалиенборг; Мраморната църква; Кметството с паметника на Андерсен. Ще разгледате Розенборг - изящният палат на розите, ренесансовата резиденция на краля - строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. Отпътуване за Осло, столицата на Норвегия. Нощувка в района на Осло.
3 ДЕН / Осло – Стокхолм
  Закуска. Осло ще ви даде усещане за кристално спокойствие, северна ведрина, светлина и чистота. Градът диша с философията на съвременните викинги, която изповядва едно просто вярване - светът е вечен и достатъчно голям, за да има в него място за всичко и всички различни. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I”, „РаII“ и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан. Отправяне към сърцето на града, за да видите Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен, централният булевард Карл ХIV Йохан; Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец. Следва разглеждане на парка Вигеланд неповторимия и уникален парк, наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го изпълва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. Отпътуване за Стокхолм, столицата на Швеция. Нощувка в района на Стокхолм. 
4 ДЕН / Стокхолм –пътуване с кораб до Хелзинки
  Закуска. Следва туристическа програма в Стокхолм – една от най-красивите столици: живописният Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм;ренесансовия Кунглига Слотет/Кралски дворец/, надвиснал над водите на Меларен,който има една стая повече от Бъкингамския Дворец;Парламента;Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати.
  Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб /130 SEK/.
  В 17.00ч. отпътуване с круизен кораб за Хелзинки, столицата на Финландия. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.
5 ДЕН / Хелзинки – Санкт Петербург
  Закуска. Около 9.50 ч - пристигане в Хелзинки наричан "дъщерята на Балтийско море". Ще видите: Успенската катедрала /кръстена на Успение Богородично/ - най-големият източноправославен храм в Западна Европа; църквата в скалите (Темпелиаукио),издълбана в здравия гранит, където звучи вълшебно музиката на органа; паметника на композитора Ян Сибелиус. Обиколката продължава с Бялата лутеранска катедрала, символ на Хелзинки и причина града да се слави като "белия град на Севера"; неокласическия Сенатски площад; паметника на цар Александър II; живописния пазар на града; бронзовия фонтан „Хавис Аманда“, нимфата, появила се от морските вълни - символ на града. Отпътуване за Русия и Санкт Петербург. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Санкт Петербург.
6 ДЕН / Санкт Петербург
  Закуска. Туристическа програма в Санкт Петербург, известен още като Венеция на Севера заради красивата архитектура и каналите, които пресичат града. Той пленява с бароковите си дворци, пастелно боядисаните фасади, широките булеварди, мостовете и извитите канали. Панорамна обиколка: Дворцовия площад,един от най-красивите площади в света; бароковия Зимен дворец; Александровската колона, която била издигната в чест на победата на Русия над Наполеон Бонапарт; Маринският дворец- сега градски съвет; Адмиралтейството,чийто остър златен връх е увенчан с корабче — един от символите на Санкт Петербург; Двореца Юсупов; Медния конник; Смолни –резиденцията на губернатора на Санкт Петербург; Невски проспект; Казанската катедрала - построена за чудотворната икона на Дева Мария от Казан. Следобед посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език /800 рубли/. Това е най-големият музей в Русия и един от най-старите художествени и културно-исторически музеи в света. Руският държавен Ермитаж притежава колекция, наброяваща около три милиона произведения на изкуството и паметници на световната култура. В нея има живопис, графика, скулптура, предмети на приложното изкуство, археологически находки и нумизматични ценности. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН / Санкт Петербург
  Закуска. Още един ден посветен на величието на царска Русия. Санкт Петербург създава впечатление за пребиваване сред театрални декори, на чийто фон тече живот с царска елегантност и величие. Посещение на една от най-величествените забележителности на Санкт Петербург - Исакиевският храм, украсен с около 400 скулптури, чийто златен купол се вижда от всички краища на града. Разглеждане на пищната църква"Възкресение Христово", известна още като "Спас на Крови", строена 24 години, със средства, събирани от цяла Русия. Следва вълнуваща разходка с корабче ”Реки и канали на Санкт Петербург – Нева, Мойка и Фонтанка”. Никой гост на Санкт Петербург не е напуснал града, без да се разходи по прочутия в цял свят Невски проспект, където може да опитате истински самогон - силна ракия от пшеница, картофи и цвекло със сельодка, както и фантастични пирожки и блини. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 ДЕН / Санкт Петербург - Петерхоф – Талин
  Закуска. Посещение на Петерхоф – царския и величествен дворец на Петър Велики, съперничещ на Версай. Твърде руски, за да бъде европейски и твърде европейски, за да бъде руски – Петерхоф е „прозорецът към Европа“ на Петър І. Дворецът по замисъл и изпълнение се превръща в най-блестящата кралска лятна резиденция за времето си. Прекрасни паркове, многобройни фонтани в различни форми, четири водни каскади, морски канал, пищна централна алея, величествен дворец, множество позлатени статуи на древни богове и герои, забележителни скулптурни композиции, рисунки и миниатюри правят двореца уникално по своята красота място, което често е наричано "столицата на фонтаните". Следобед отпътуване за Талин, столицата на Естония. Нощувка в Талин. 
9 ДЕН / Талин – Вилнюс
  Закуска. Талин е удивителен, прекрасен и магичен град, който осем века след създаването си е коктейл от скандинавска сдържаност, балтийско гостоприемство и европейско обаяние. Старият Талин, ограден от средновековна крепостна стена, е всъщност по-малък от един квадратен километър, но той притежава романтичната атмосфера на спрялото отдавна време в малките тесни улички на уютния стар град. Ще видим Катедралния храм „Александър Невски” с ценни икони и красиви мозайки, извисяващ се на висок хълм над града, кръглата и „дебела“ отбранителна кула Маргарита, най-високата църковна камбанария в средновековния свят на „Свети Олаф”, живописния площад пред готическата сграда на кметството със стария Томас,който повече от век пази спокойния сън на мирните граждани и охранява града, според средновековната легенда. Отпътуване за Вилнюс - чаровна столица с бароково сърце. Нощувка.
10 ДЕН / Вилнюс - Варшава
  Закуска. Вилнюс, непознатият кехлибар на Балтика, притежава най-големия бароков стар град в Европа, с много чар и изобилие от великолепни старинни храмове. По време на нашата туристическа програма ще се насладим на романтичния стари град с малките калдъръмени улички, Белият дворец,в който е живял руският цар Александър и френският император Наполеон;Филхармонията,където е пяла Монсерат Кабайе;старото Кметство,Улицата на Литературата,където е живял Адам Мицкевич, бохемския квартал на Вилнюс, който местните обичат да сравняват с парижкия Монмартър.Ще се докоснем и до очарованието на готическия храм „Света Ана”, от ХVIІ век, приличащ на излязъл от приказките, който Наполеон,след като видял, мигом пожелал да пренесе камък по камък в Париж.Ще видим още Президенството,Катедралата „Свети Станислав и Свети Владислав“- една от емблемите на града, живописната улица Pilies, катедралния площад и тясно свързания с мъдростта на историята паметник на Великия дук Гедиминас - основателят на Вилнюс. Отпътуване за Полша и нейната столица - Варшава. Нощувка.
11 ДЕН / Варшава - София
  Закуска. В зависимост от полетното разписание кратка туристическа програма във Варшава, един от градовете - герои в Европа, който ще ви плени с история, красота и гостоприемни усмивки. Варшава е непокорен град, изпълнен с живот, загледан в миналото и в бъдещето, великолепен и красив, запазил следите от вековете... По време на обиколката ще видим: Бароковия Кралски дворец; Колоната на крал Зигмунд III, паметника на „поетът на пианото“ Фредерик Шопен; Президенството; великолепният паметник на великия астроном Николай Коперник; най-тясната къща във Варшава; живописният площад Ринек Старего Миаста - сърцето на Стария град с цветни старовремски къщи, Катедралата „Свети Ян“. Ще се насладите на площад Канониа (Kanonia) с огромната бронзова камбана от ХVІІ век, която според преданието, ако обиколите три пъти ще ви донесе късмет. Трансфер до летището. Полет Варшава – София.


Цена при настаняване

в хотели 3* по програмата

Цена при настаняване

в хотели 4*  в Стокхолм, Копенхаген, Осло и Санкт Петербург

1180 евро / 2308 лв.

1237 евро / 2420 лв.
Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

LOT - Polish airlines

София-Варшава

Варшава- Копенхаген


         14.35
17.25


15.30
18.55

София

LOT Polish airlines

Варшава -София

14.20

17.15

Варшава

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!Тръгване от
 • Летище "София"
Цената включва:
 • 10 нощувки в хотели 3*: по една във Вилнюс, Варшава, Талин и в хотели 3* или 4* (по избор): по една в района на Копенхаген, района на Осло, района на Стокхолм, 3 в Санкт Петербург и 1 нощувка на круизен кораб (настаняване в четворна каюта);
 • 10 закуски в ресторантите на съответните хотели;
 • 3 вечери в ресторанта към съответния хотел в Санкт Петербург;
 • Самолетен билет София – Копенхаген и Варшава - София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20кг.;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Туристическа програма в Копенхаген, Осло, Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург, Талин, Вилнюс
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая - 300 евро / 587 лв.;
 • Виза за Русия – 170 лева (виза /нормална поръчка/ + визова услуга) / 240 лв. за бърза поръчка – от 1 до3 дни ;
 • Медицинска застраховка към ЗАД "Армеец" за 11 дни за лица на възраст до 70 г. – 15 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 38 лв. с покритие 30 000 евро за периода в Русия и с покритие 5000 евро за останалия период;
 • Доплащане за настаняване в двойна каюта на кораба Стокхолм – Хелзинки - 40 евро (плаща се в офиса на агенцията);
 • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".
Допълнителна информация:

Допълнителна иформация за туристическите обекти за екскурзията до Скандинавия и Санкт Петербург със самолет:

* Кралският дворец и Катедралата - 160 SEK;

*Музея Ваза - 130 SEK;

*Кметството - 100 SEK;

*Бигдьой – Музея на Викингските кораби 80 NOK и Фрам - 100 NOK;

*Музея Кон-Тики - 100 NOK;

*Парка Тиволи – 110 - 120 DKK;

*Розенборг - 110 DKK;

*Петропавловска крепост - 550 рубли;

*Посещение на Ермитажа - 800 рубли; - заявява се и се заплаща предварително

*Дворецът Петерхоф - 1600 рубли;  - заявява се и се заплаща предварително

* Църква „Спас на Крови“ – 350 рубли;

* Исаакевският храм – 350 рубли;

* Разходка с кораб по каналите на Петербург – 700 рубли;

**Посочените входни такси са ориентировъчни имат информативен характер.


Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

 • Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт, валиден до 6 месеца след датата на пътуването и две паспортни снимки;

 • Виза за Русия;

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.


***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах