Екскурзия Скандинавските кралства и фиордите - Швеция, Норвегия и Дания в хотели 3* или 4* по избор

Копенхаген, Стокхолм, Осло, Малмьо

Самолетна програма 8 дни/ 7 нощувки с включени летищни
такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 898.00 / 1756 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Копенхаген
  Полет София – Копенхаген с WizzAir. Копенхаген е това, което датчаните наричат "хюгге" - комбинация от уют, спокойствие и приветливост. Той умело съчетава спокойната красота на севера с неподправния датски уют и сладко ни пренася в света на приказните истории на най-великия разказвач на приказки - Ханс Кристиян Андерсен. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в града. Нощувка.
2 ДЕН / Копенхаген - Малмьо – Стокхолм
  Закуска. Отправяме се към Малмьо.Кратка туристическа програма в Малмьо. Ще видим площад Стурторьет, конната статуя на Карл Х Густав, площад Лила Торг, църквата Санкт Петри. Отпътуване за Стокхолм – кралицата на езерото Меларен, град на пасторалното спокойствие, Нобеловите лауреати и чистия въздух. Нощувка в хотел 3* или 4* (по избор) в района на Стокхолм.
3 ДЕН / Стокхолм
  Закуска. Туристическа програма в Стокхолм: Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм, малки магазинчета и средновековни сгради; ренесансовият Кралски дворец, надвиснал над водите на Меларен, който има една стая повече от Бъкингамския Дворец; Катедралата, Парламента; Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати. Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб. Нощувка в района на Стокхолм.
4 ДЕН / Стокхолм – Осло
  Закуска. Отпътуване за Норвегия. Страната на фиордите винаги е внушавала своята северна загадъчност на нас, южняците. До нея сме се докосвали чрез картините на Едвард Мунк, драмите на Хенрик Ибсен, музиката на Едвард Григ и песента “Fairy tale” на Александър Рибак”–норвежкият принос в световната култура. Следобед –пристигане в столицата Осло. Нощувка в хотел 3* или 4* (по избор) в района на Осло.
5 ДЕН / Осло
  Закуска. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I”, „Ра II“ и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан. Отправяме се към сърцето на града, за да видим Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен, елегантния централен булевард Карл ХIV Йохан, Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец. Ще завършим деня в един вълшебен, фантастичен леден бар след магична атмосфера - Magic Ice Bar, където ще може да пиете от чаша направена от лед своето питие, а компания ще ви прави и ледената версия на „Викът“, шедьовър на Едвард Мунк. Едно ледено приключение, което ще остави във вас топли спомени.... Нощувка в района на Осло.
6 ДЕН / Осло – Зьогнефиор - Осло
  Закуска в хотела или сух пакет. Ранно отпътуване на север към най-дългия фиорд – Зьогнефиорд /UNESCO/. Да видите Зьогнефиорд на живо е щастие и сбъднат блян, вие ще стъпите на най-големия фиорд в Норвегия и втория по големина в света и ще се влюбите от пръв поглед. С панорамен кораб „Фиорд“ (продължителност: 2ч.15 мин. / 45 евро) предприемаме вълнуващо и незабравимо плаване с впечатляващи и очарователни гледки до Гудванген. Връщане в избрания хотел в района на Осло. Нощувка.
7 ДЕН / Осло – Копенхаген
  Закуска. Отпътуване за Дания. Дания е страната на Ханс Кристиян Андерсен, на разноцветните кубчета Лего, златистите кехлибарени накити и прочутия датски дизайн. С ферибот се преминава от Хелзингьор, Швеция в Хелзинборг, Дания. (около 20 мин.). Разглеждане на замъка на Хамлет - могъщ и непристъпен, защитаващ покоя и благоденствието на Дания, където шекспировият герой изрича “To be or not to be”. Всичко в този замък, благословен от перото на Шекспир, е пропито с мистика и тайнственост. Останалото е мълчание. Продължаваме към Копенхаген. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) и нощувка в Копенхаген.
8 ДЕН / Копенхаген - София
  Закуска. Започваме нашата вълшебна разходка из „пристанището на търговци” с фото-пауза при Статуята на Малката русалка. Съвсем близо до Русалката се намира най-големият фонтан на Копенхаген–„Хефион”, назован така по името на скандинавска богиня. Продължаваме към оригиналната сграда на Кметството, украсена със статуята на епископ Абсалон, основател на Копенхаген, откъдето започва Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”), най-дългата пешеходна улица в Европа. Ще се докоснем и до очарованието на един от най красивите, елегантни и колоритни райони на Копенхаген – Нюхавън със старото пристанище, което винаги привлича със своето особено настроение и е любимо място за художници и фотографи. Трансфер до летището за вечерен полет Копенхаген-София (19:10 ч.).

Маршрут: 2700 км.

Цена при настаняване

в хотели 3* по програмата

Цена при настаняване

в хотели 4* по програмата

898евро/ 1756лева

950евро/ 1858лева


Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

WIZZ AIR

София -

Копенхаген

14:40

16:25

София – летище „София“

Копенхаген - София

16:55

20:30

Летище

Копенхаген


* Полетното разписания подлежи на препотвърждение!




Тръгване от
  • Летище "София"
Цената включва:
  • 7 нощувки в хотели 3* или 4* (по избор): по две в района на Копенхаген и района на Стокхолм, три в района на Осло;
  • 7 закуски в ресторантите към хотелите;
  • Самолетен билет София – Копенхаген – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Туристическа програма в Копенхаген, Малмьо, Стокхолм, Осло;
  • Екскурзовод на български език;
  • Tранспорт с модерен автобус Мерцедес;
Цената не включва:
  • Настаняване в единична стая – 266 евро / 521 лв.;
  • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 8 лв, за лица на възраст от 70 до 85 г. – 19 лв;
  • Еднодневна екскурзия с корабче до Зьогнефиорд – 40 евро за транспорт при 25 туристи (може да се заплати на място);
  • Фериботен билет Хелзинборг - Хелзингьор - 7 евро (предплаща се в офиса на агенцията)
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
  • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти:

Кралският дворец и Катедралата в Стокхолм -160 SEK;

Музея Ваза в Стокхолм - 130 SEK;

Кметството в Стокхолм - 100 SEK;

Музея на Викингските кораби в Осло - 80 NOK;

Музеят „Фрам“ в Осло -100 NOK;

Музея Кон-Тики в Осло - 100 NOK;

Посещение на Magic Ice Bar в Осло – 175 NOK.

Билет за панорамен кораб по Зьогнефиорд – 45 евро (заплаща се предварително в офиса на фирмата/ необходима е предварителна резервация);

Замъка на Хамлет – 160 DKK;

Парка Тиволи в Копенхаген – 110 / 120 DKK;

Двореца Розенборг в Копенхаген -110 DKK;

Разходка с корабче по каналите на Копенхаген – 90 DKK.

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

 

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

Необходими документи:

  • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

  • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.





Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах