Екскурзия до ЯПОНИЯ – СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ

София – Доха – Токио и Осака – Токио – Доха – София

Самолетна програма 12 дни/ 9 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
27.04.2020 08.05.2020 2929.50 € / 5730 лв. Резервирай
16.09.2020 27.09.2020 2929.50 € / 5730 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 2929.50 / 5730 лв.
Програма
1 ДЕН / СОФИЯ - ДОХА
  Среща в 20.30 ч. на летище София, Терминал 2. Полет. София – Доха в 22.30 ч. с Катарски авиолиний.
2 ДЕН / ДОХА - ТОКИО
  Кацане в Доха в 03.20 ч. Полет Доха - Токио в 06.45 ч Пристигане в Токио в 22.40 ч. Tрансфер до хотел. Свободно време. Нощувка в Токио.
3 ДЕН / ТОКИО
  Закуска.Експериментален дух, иновативност, изобретателност и красота – това е японската столица - Токио - най-многолюдният град в света. Градът е построен още през 1602 г. Старото му име е Йедо . През 1869 г. 17-годишният японски император Мейджи го променя на Токио. В буквален превод името означава „Източна столица”. Туристическа програма в Токио - „ Двойният мост“ пред Императорския дворец, където ще може да направите снимки на двореца и моста към него. След това ще минем покрай сградата на Парламента (Японският Капитол), посещение на Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем; След това ни очаква кварталът Асакуса , където ще имате свободно време за обяд и възможност за разглеждане на търговската улица Хакамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета и ресторантчета Ви пренасят в атмосферата на старо Токио . След това ще посетите и разгледате: храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон, който е най-старият храм в Токио, построен през 645 г. и е символът на традиционно Токио. Този ден ще завърши с посещение на модерния и оживен търговски квартал „Шибуя”- известен със своята диагоналана пешеходна пътека „Shibuya Crossing”- през която на ден преминават над 3 млн. души., както и с бронзовата статуята на кучето Хачико - символ на квартала за последните 80 години. Нощувка в Токио.
4 ДЕН / ТОКИО
  Закуска. Продължаваме с разглеждането на Токио: търговската улица Гинза – известна, като „японското 5-то Авеню’’, където ще имате свободно време. Продължаваме към новата туристическа атракция на Токио – футуристичният квартал Одайба с модерните сгради на множество шопинг-центрове, “водния град”; „Форта на Венера”, „Мостът на дъгата” . Ще имате възможност за снимка пред „Статуята на Свободата“, подарена на град Токио от Франция и откъдето имате една от най-красивите гледки към града и към Токийския залив. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на уникалния музей „Tokyo Digital Art Museum” - посветен на дигиталното интерактивно изкуство. Съчетава науката, изкуството, технологията, дизайна и изображенията на природния свят чрез симулации, позволявайки Ви да се потопите в безграничното изкуство и да опознаете света със сетивата си. - (входа се заплаща на място). Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане - посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “ и изкачване до етажи 350 и 450. Нощувка в Токио.
5 ДЕН / НИКО - ЙОКОХАМА
  Закуска. В 08.00 ч. тръгване - екскурзия с автобус до град Нико, където ще пристигнем около 10.00 ч. Там ще посетите и разгледате впечатляващото светилище “Тошогу”, - обединяващо в себе си архитектурата на японски храм и светилище, построено през 1636 г. по време на управлението на Токугава Шогун III, един от най-известните японски лидери. Ще имате възможност да видите творбите “трите маймуни” и “спящата котка”, изработени от известния японски майстор Жигаро Хидари, свързан с много легенди. След това ще посетите светилището „ Футарасан“, основано през 782 г от будиският монах Шодо Шонин, който е разпространил будизма в Нико. Свободно време за обяд. Продължаваме към езерото „Чузенджи“, спирка за снимки към езерото и красивите планини, които го заобикалят. По пътя ще спрем на водопада „Хегон”, където ще можете да направите снимки на водопада отгоре. По желание, и срещу допълнително заплащане,- може да слезете с асансьор до долната панорамна площадка за да видите водопадът отдолу. Водопадът е най - пълноводен и впечетляващ през есента. Отпътуване за Йокохама. Трансфер до хотел в централната част на града. Свободно време. Нощувка в Йокохама.
6 ДЕН / КАМАКУРА
  Закуска. В 08.30 ч. - отпътуване с автобус за гр.Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храмът „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. Свободно време за обяд и възможност за разходка по известната улица „ Комачи“ с много сувенирни магазини. Връщане в Йокохама, свободно време - ще имате възможност да разгледате модерния комплекс „ Минато Минай, да се разходите в парка на цветята – „Yamashita Park”, крайбрежния булевард и китайския квартал. По желание и срещу допълнително заплащане - посещение на красивите японски градини „Sankeien Garden” - (входът се заплаща на място). Нощувка в Йокохама.
7 ДЕН / ФУДЖИ - КИОТО
  След закуска в 08.00 ч. отпътуваме към Хаконе, област от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с курортите си със 17 топли минерални извори. Предлага ви се впечатляващия круиз по езерото Аши с красиви гледки към околните планини, формирани от вулканична дейност преди повече от 400 000 години. Пътуването продължава с автобус до планината Фуджи, висока 3776 м, Планината Фуджи, разположена на 100 километра от Токио, е една от най-големите забележителности на страната. Освен че е активен вулкан, тя е и свещено място за практикуващите шинтоизъм - националната религия на Япония. Високата 3776 метра планина е най-високата в Япония и най-посещаваната в света. Тя е и част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще се изкачите с автобус до 5-та станция, откъдето има чудесна панорамна гледка. Свободно време за обяд. Продължаваме към Шин Фуджи . В 16.10 ч. - трансфер до ж.п. станция Шин-Фуджи и отпътуваме с влака-стрела „Шинкансен” за град Киото.Този град въплъщава всички представи, които хората имат, когато стане дума за японска култура – вековни храмове, чайни, гейши, дворци, градини и т.н.
  Киото е считан за културната столица на Япония. По време на Втората световна война цялата страна е бомбардирана. Киото – със своите 1600 будистки храмове, 400 шинтоистки параклиси, дворци, градини и уникална архитектура, остава непокътнат и е един от най-запазените градове в страната. Пристигане в Киото в 18.00 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Киото.
8 ДЕН / КИОТО
  Закуска. В 07.30 ч. започва обиколката на град Киото. Ще имате възможност да посетите и разгледате: храма Руоанжи, обявен през 1994 г. от ЮНЕСКО за световно наследство и известен още като храмът на “мирния дракон”, невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила “Каресансуи”. Разглеждането продължава със Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”. След това ще посетим замъка Нижо, построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и е бил средище на важни исторически събития. Свободно време за обяд и възможност за разходка по чаровната улица с много ресторантчета и сувенирни магазини . След обяд по желание посещение на храма Киомизу - храма на „чистата вода”, който е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото. По желание този ден Ви се предлага - посещение на чаена церемония (известна като „Садо”) от 14.30 ч. и посещение на ‘’Самураи шоу’’ от 17.00 ч. По желание и при възможност във времето – вечерна пешеходна разходка в квартала на гейшите „Гион”. Нощувка в Киото.
9 ДЕН / КИОТО
  Закуска. Свободен ден в Киото или по желание полудневна екскурзия „ Невероятната Япония“ . Екскурзията включва посещение на „ Arashiyama Bamboo Forest” - бамбукова гора, намираща се в западната част на Киото, до входа на храма „Tenryu-ji Temple“. След като посетите тази уникална бамбукова гора ще имате удоволствието да пътувате с романтичния туристически трамвай „ Сагано“, който пътува през красивите местности между Сага-Арашияма и Камеока. По пътя трамваят минава през клисурата на река Хозугава, предлагайки фантастични гледки към горите и планините. Това е особено популярен маршрут по време на есенния листопад, но през пролетта туристите могат да се насладят на цъфтящите вишни, през лятото – на свежия бриз и песента на цикадите, а през зимата – на драматичните снежни пейзажи. Свободно време за обяд. По желание посещение на светилището „Fushimi Inari” - известно със хилядата си „тори” - свещени порти. В късния следобед по желание - посещение на шоу програма с типични японски танци” Miyako Odori ”. Нощувка в Киото.
10 ДЕН / НАРА - ОСАКА
  Закуска. В 08.00 ч. - тръгване за Нара.Нара е първата столица на Япония – дори преди Киото – в периода от 720 г. до 784 г. Градът е известен като люлката на японската култура. Заради своята значимост той е вторият обект в Япония, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Тук ще посетите храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония и впечатляващия парк на сърните в Нара, които може да храните с купена храна в парка. Пътуването Ви продължава към гр.Осака. След пристигането в Осака ще посетим бизнес центъра “ Umeda Sky Building”- известен със своята обсерваторията наречена „Небесната градина“, откъдето ще имате възможност да се възхитите от красива панорамна гледка към града. Свободно време за обяд. Следва обиколка с разглеждане на замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, целта на който е била да превърне замъка в център на обединена Япония. По желание свободно време с възможност за разглеждане на музейните изложби в замъкът и изкачване до панорамната площадка на петия етаж. - (входът се заплаща на място). След това ще продължим към квартала Шинсайбаши , където ще имате свободно време на най-известната търговска улица на града - „ Дотонбори“. Нощувка в Осака.
11 ДЕН / ОСАКА
  Закуска.Осака е един от трите най-големи градове в Япония и бизнес център на няколко от най - големите международни компании. Историци твърдят, че будизмът бързо си поправя път в Япония именно чрез Осака, който първи посреща будистките поклонници. Свободно време. По желание може да посетите аквариума „Kaiyukan”- един от най-големите аквариуми в Япония, световно известен с иновативното си представяне. Kaiyukan показва водните животни на Тихия океан, като пресъздава естествената среда на своите местообитания. В Kaiyukan има над 15 големи резервоара, всеки от които пресъздава определен район на Тихия океан. Или посещение на “Osaka Museum of Housing and Living” – тип етнографски музей, където чрез интерактивни изложения ще може да видите и научите всичко за живота и развитието на Осака по време на различни периоди от неговата история в миналаото. В музеят се помещава модел на целия град по време на Едо Период, единственият по рода си в Япония. Трансфер до летището. В 20.20 ч. - полет Осака - Токио. Кацане в Токио в 21.30 ч.
12 ДЕН / ТОКИО - ДОХА
  В 00.01 ч. - полет Токио - Доха. Кацане в Доха в 06.00 ч. В 06.50 ч. - полет Доха - София. Пристигане на летище София в 12.00 ч.
 
 

 

Тръгване от
 • Летище София
Цената включва:
 • самолетни билети София – Доха – Токио и Осака – Токио – Доха – София;
 • летищни такси;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • 9 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* -3 нощувки в Токио, 2 нощувки в Йокохама, 3 нощувки в Киото, 1 нощувкa в Осака / настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч/
 • туристическа обиколка на Токио – 3 –ти ден и 4-ти ден.
 • екскурзия до град Нико (с автобус) - 5-ти ден.
 • екскурзия до Камакура – 6- ти ден.
 • круиз по езерото Аши – 7 –ми ден.
 • пътуване до планината Фуджи ( с автобус до 5-та станция) –7-ми ден.
 • билети за влака „ Шинкансен“ от Шин-Фуджи до Киото (със запазени места в 2-ра класа) 7-ми ден;
 • туристическа обиколка на Киото - 8- ми ден.
 • екскурзия до Нара – 10– ти ден.
 • обиколка на Осака - 10 – ти ден
 • наземен транспорт в Япония с туристически, автобус по време на обиколките;
 • входните такси за обектите, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА “Оданс травел” и местен екскурзовод (с превод на български език).
Цената не включва:
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 евро – 27лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.- 54 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • билети за метрото - 1 билет е 900-1500 вон ( 2 - 4 щ.д.)
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на „Оданс травел”:
 • посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “ и изкачване до етажи 350 и 450 – (с включен транспорт) –4 4 евро (4-ти ден )
 • посещение на чаена церемония - 30 евро (8-ми ден)
 • посещение на „самурай шоу’’ – 35 евро. (8-ми ден)
 • полудневна екскурзия „Невероятната Япония”– 60 евро. (9-ти ден)
 • посещение на светилището „Fushimi Inari” – 30 евро – (с транспорт при 15 души. В случай, че не се съберат 15 души се отива с градски транспорт). - (9-ти ден)
 • посещение на „ Miyako Odori show“ - 50 евро. (9-ти ден)
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заплащат на място :
 • посещение на музей „Tokyo Digital Art Museum” - около 3.200 японски йени / 49 лв (4-ти ден)
 • посещение на долната панорамна площадка при водопада „Хегон” – около 100 японски йени / 2 лв (5-ти ден)
 • посещение на японските градини „Sankeien Garden” – около 700 японски йени / 11 лв – (6-ти ден)
 • посещение на храма Киомизу - храма на „чистата вода” – около 5 евро- (9-ти ден)
 • разглеждане на музейните изложби в замъка Осака и изкачване до панорамната площадка на петия етаж. – около 600 японски йени / 9 лв (10-ти ден)
 • посещение на аквариума „Kaiyukan” – около 2 300 японски йени/ 35 лв (11-ти ден)
 • посещение на “Osaka Museum of Housing and Living” – около 600 японски йени / 9 лв (11-ти ден)
Допълнителна информация:

Допълнителни мероприятия и екскурзии:

 

Самурай шоу”/Традиционен стил Кембу.

Кембу – „танц на меч” - японско традиционно изкуство, което показва културата и духовността на самурая с меч Катана и ветрило. Традиционният kembu използва японски къси стихове, които са били написани предимно от Самураи преди големи събития в живота им.

Във феодални времена самураи са изпълнявали Kembu, за да си дадат кураж или да постигнат умствена концентрация. Носенето на самурайски дрехи, държейки меч и ветрило е духът на самурай изразен, чрез това традиционно изкуство.

Цена: 35 евро. - 8 - ми ден.

Arashiyama Bamboo Forest’’

Бамбуковата гора Арашияма - квартал в западните покрайнини на Киото, Япония. Една от най-красивите гори в света обхваща площ от 16 квадратни километра.

Всеки посетил това приказно място остава безмълвен, не само заради прелестта му, но и заради звуците, които вятъра издава преминавайки през гъстия бамбуков лес.

Като приказна симфония в зелено бамбуковата гора безспорно се нарежда сред едни от най-романтичните места за разходка из цяла Япония. Тук човек може да се докосне до природата, да релаксира и да се зареди с енергия.

Бамбука играе много важна роля в различните азиатски култури. В Япония много от храмовете "Шинто"(Shinto) са били оградени с бамбукови горички, имащи ролята на свещена бариера срещу злото

 

Трамвай „Сагано

Чудесен начин да се насладите на природната красота на западното Киото, което е известно най-вече с района Арашаяма. Известен също като Sagano Torokko или Sagano Romantic Train, този модернизиран старомоден поточен влак ще ви отведе отвъд Арашияма, - едно перфектно бягство от оживените градове и пренаселени места на Япония . Влакът се движи по река Хозугава осигуря невероятна природна гледка, включително на цъфналите череши, през пролетта.

Цена: 60 евро – 9-ти ден

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Miyako Odori show“

Miyako Odori е танцово представление на гейша.

Танците, песните и театралните продукции, представени в рамките на Miyako Odori, се извършват от ‘’майко’’ и ‘’гейко’’. Мотивите се черпят от класическата японска култура и включват ежедневието, както и фолклористичните елементи.

Цена: 50 евро – 9ти ден

 

 

*Забележки:

1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на

групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори

както и за последните два дни по същата.

2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен

багаж

3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 05.09.2018 г.

4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се

плащат в офиса на ТА „Оданс травел”.

5. Туристическа агенция „Оданс травел” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на

екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от

клиента.

3. Цените 5 645 лв/ 5 745 лв са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая – 1 340 лв

 

*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към дата 05.04.2018 г и подлежат на актуализация.

 

4. Начин на плащане:

- в брой (в офиса на ТА „Оданс травел”)

- по банков път

 

 

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА 3 000 лв

краен срок за внасяне на цялата сума -45 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

Информация за хотелите (или подобни) :

ТOKYO : Hotel Monterey Hanzomon 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/hanzomon/

YOKOHAMA:Hotel Vista Premio Yokahoma Minato- Mirari 4*https://www.hotel-vista.jp/yokohama-minato-mirai/index_e.html

KYITO: Aranvert Hotel 3* //www.aranvert.co.jp/

ОSAKA : Tennoji Miyako Hotel 3* https://www.miyakohotels.ne.jp/tennoji/english/index.html/

 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA ЦЕНА 5 630 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 250 ЛВ. ПРИ ГРУПА ОТ 6 ДО 9 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 780ЛВ.

 

 

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 5 730 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.

 

Климат - мусонен, субтропичен

Средни температури - януари (-5,6°С), в южните острови до 16 градуса Сº; юли (22, 28°С)

Официален език - японски

Столица - Токио

Най-голям град - Токио

Валута - японска йена (JPY)

Население - 128 389 244 души (2007)

Етнически състав - японци - 99,1%, корейци - 0,6%, други - 0,3%.

Религия – шинтоисти - 81,7%, будисти - 74,6%, християни - 1,3%, други - 0,7%.

Часова зона UTC +9

Телефонен код + 81

Internet TLD .jpПромоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах