Екскурзия Китай - Шанхай, Пекин, Забраненият град, Великата китайска стена, Сиан!

София-Шанхай-Пекин-Сиан-Пекин-София

Самолетна програма
11 дни/ 8 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
20.10.2020 30.10.2020 1830.00 € / 3579 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877317706 !!!
Цена от: 1830.00 / 3579 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Шанхай
  Начало на Екскурзия Китай! Среща в 10.30 ч. на летище София, Терминал 2 . Полет от София за Доха в 12.25 ч. с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч.
2 ДЕН / Доха – Шанхай - / вечеря/
  Полет от Доха за Шанхай в 01.05 ч. Пристигане в Шанхай в 14.20 ч. Посрещане от нашия партньор. Настаняване в хотел 4*. Свободно време. Вечерта – посещение на акробатично шоу / 50 евро/. Вечеря. Нощувка в Шанхай в хотел 4*.
3 ДЕН / Шанхай – / закуска , вечеря /
  Закуска. Туристическа програма в Шанхай - най – големият град в Китай, център на търговията и финансите , определян ,като „витрината“ на най-бързо развиващата се голяма икономика в света. Посещение на градината Ю Юан , което в превод означава „Градината на щастието“с известната пагода, с живописните дворове декорирани с барокови скали, басейни и флора ,считана за една от най-изящните градини в света. Посещение на фабрика за коприна.Преминаване по Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда. Разходка в стария град. На 1 октомври 1994 г., на източният бряг на река Хуанпу, се издига ориенталската телевизионна кула (ще я видите отвън). Кулата е с височина 468 метра. С много функции и се е превърнала в символ на града и популярна туристическа атракция в Шанхай. Насладете се на Круиз по река Хуанпу / 45 евро /. Вечеря. Нощувка в Шанхай в хотел 4*.
4 ДЕН / Шанхай – / закуска , вечеря /
  Закуска. В днешния ден от нашата екскурзия Китай ще посетите Zhujiajiao - древен воден град, известен в цялата страна, с история на повече от 1700 години. Покривайки площ от 47 квадратни километра, малкият воден град блести като ярка перла сред пейзажа на езерата и планините. Другото му елегантно име е "Пърл поток" - градчето е най-добре запазено сред четирите древни градове в Шанхай. Следва посещение на Xintiandi, основният нощен живот на Шанхай с барове, Shikumen Buildings, галерии, модни магазини, тематични ресторанти, кафенета. Шопинг на местия пазар. Вечеря . Нощувка в Шанхай в хотел 4 *.
5 ДЕН / Шанхай - Пекин - / закуска, вечеря /
  След закуска с трансфер до ЖП гарата ще вземете високоскоростен влак за Пекин. Пристигане в Пекин в 13.30 ч. Трансфер и настаняване в хотел . Следобед ще посетите „ Небесния храм“, където императорите почитали небето и се молели за мир и плодородие;
  Разходка по централната и най-модерна улица в Пекин. Вечеря. Нощувка в Пекин в хотел 4*
6 ДЕН / Пекин / закуска, вечеря /
  Посещение на най-големия площад в света, площад Тянанмън ви завладява с величието си. . Разходката продължава до Императорския дворец ,наричан още Забранения град, един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция за 24 императора по време на династиите Минг и Цин и най-големия древен архитектурен комплекс в света. Посещение на музея. Посещение на магазин за коприна.
  Следобед продължавате пътуването си до двореца Суммер. С най-големия кралски парк , той е обявен през 1960 г. от Държавния съвет за място за защита на културните реликви в Китай. Съдържащи примери за древните изкуства, той също има красиви пейзажи и великолепни конструкции. Вечеря. Нощувка в Пекин в хотел 4*.
7 ДЕН / Пекин - / закуска , вечеря /
  След закуска ще посетите Великата китайска стена в провинция Juyong, която е символ на Китай и мъдростта на китайския народ. Великата китайска стена е най-дългата конструкция, създавана от човешка ръка. Според официалната версия строителството ѝ е започнало в периода на Воюващите царства (475–221 г. пр.н.е.), при император Цин Шъхуан с цел защита на държавата от набезите на номадите. Сравняват я с дракон, протегнал се от Жълто море до Тибетските планини. На Земята няма друго такова съоръжение , дълга точно 8851,8 км. Ако бъдат включени и отделните липсващи участъци обаче, тя нараства до над 21 хиляди километра.
  Връщане в града, свободно време След това ще посетите Олимпийския парк в Пекин, където можете да видите от вън Националния стадион - Птичето гнездо и Националния център по водите - Воден куб . Посетете Чайната къща. Шопинг на местния пазар. Вечеря. Нощувка в Пекин в хотел 4*.
8 ДЕН / Пекин – Сиан / закуска , вечеря/
  Закуска. Трансфер до ЖП гарата и пътуване до Сиан с влак в 08.30 ч . Пристигане в Сиан в 11.15 ч. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря . Нощувка в Сиан.
9 ДЕН / Сиан /закукса, вечеря/
  След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря .Нощувка в Сиан.
10 ДЕН / Пекин - Доха /закуска/
  Закуска.Трансфер до ЖП гарата за пътуване с влак до Пекин в 13.30 ч. Пристигане в Пекин в 17.55 ч. Трансфер до летището за полет Пекин -Доха в 23.15 ч.
11 ДЕН / Доха – София
  Кацане в Доха в 05.35 ч. Полет Доха – София в 06.55 ч . Пристигане в София на терминал 2 в 11.25 ч.
 
 

Хотели по програма Ексурзия Китай:

Шанхай - Regal Plaza Hotel and Residence 4* или подобен

http://www.regalplazashanghai.cn/

Пекин - Beijing Mercure wanshang hotel 4* или подобен

http://www.wanshanghuayuan.com/index.aspx

Сиан - Skytel hotel 4* или подобен

http://www.skytelhotelxian.com


Маршрут за екскурзия Китай:Тръгване от
 • летище София
Цената включва:
 • самолетен билет София -Доха – Шанхай – Пекин – София
 • летищни такси
 • трансфери
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Шанхай
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4 * в Пекин
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Сиан
 • 8 вечери в местни ресторанти с безалкохолна напитка
 • транспорт с климатизиран автобус
 • билет за влакът – стрела Шанхай – Пекин
 • билет за влакът – стрела Пекин – Сиан - Пекин
 • посещение на обектите упоменати в програмата с включени входни билетите
 • една бутилка вода на човек на ден
 • водач на български език
Цената не включва:
 • виза за Китай – 75 евро
 • акробатично шоу в Шанхай – 50 евро
 • круиз по река Хуанпу – 45 евро
 • спектакъл „династията на Златната маска“ - с двупосочен трансфер – 60 евро
 • бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 30 евро
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25000 евро – 14 евро (за лица до
 • 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 28 евро
 • застраховка „Отмяна на пътуване“
 • лични разходи
Допълнителна информация:

Необходими документи:

Задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на заминаване, в който да да има празни страници
1 снимка

 

*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
2. За полетите лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.09.2018 г.
4.Цената от 1830 евро / 3579 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 425 лв / 217 евро.

5. Цена за трети възрастен на допълнително легло – 1790 евро / 3500 лв
6.Туристическа агенция „Оданс травел” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси. В такъв случай цената на
екскурзията подлежи на промяна и разликата в летищните такси трябва да бъде
доплатено от клиента.

7.Начин на плащане:
- в брой в офиса на ТА „Оданс травел
- по банков път

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 800 евро / 1565 лв

 

Доплащане – 45 дни преди датата на заминаване.

 Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах