Почивка в Занзибар - райският остров в Индийския океан - ГАРАНТИРАНО ПЪТУВАНЕ!

Самолетна програма

10 дни/ 7 нощувки в Занзибар със закуски и вечери

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877317706 !!!
Цена от: 1500.00 / 2934 лв.
Програма
1 ДЕН / Полет София - Доха
  Полет от София за Доха в 12.25 ч. Кацане в Доха 18.05 ч.
2 ДЕН / Пристигане в Занзибар
  Отпътуване от Доха за Занзибар в 02:00 ч. Пристигане в Занзибар в 08:20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване.Свободно време. Нощувка.
3 ДЕН / Занзибар
  Свободно време за плаж или развлечение. Нощувка.
4 ДЕН / Занзибар
  Свободно време за плаж или развлечение. Нощувка.
5 ДЕН / Занзибар
  Свободно време за плаж или развлечение. Нощувка.
6 ДЕН / Занзибар
  Свободно време за плаж или развлечение. Нощувка.
7 ДЕН / Занзибар
  Свободно време за плаж или развлечение. Нощувка.
8 ДЕН / Занзибар
  Свободно време за плаж или развлечение. Нощувка.
9 ДЕН / Отпътуване за София
  Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. Трансфер до летището за полет от Занзибар за Доха в 17.15 ч.Кацане в Доха в 23.50 ч.
10 ДЕН / Пристигане в София
  Отпътуване от Доха за София в 06.55 ч. Пристигане в София Терминал 2 в 11.25 ч.

Предлагани хотели:

Септември: 3,10, 17,24

Октомври: 1,8,15,22,29

Ноември: 5,12,19,26

Декемврип: 3,10,17

Март 2020 : 3,10,17,24

Април 2020: 7,14,21,28

 

 

Януари: 7,14,21,28

Февруари: 4,11,18,25

 

 

AHG Dream's Bay Boutique Hotel 4*


 

1140 евро HB

1190евро FB

1200 евро HB

1250 евро FB

Ocean Paradise Resort & Spa 4*

 

1250 евро HB

1498 евро AI

1360 евро HB

1590 евро AI

Sea Cliff Resort and Spa Hotel 4*

 

1220 евро HB

1510 евро AI

1220 евро HB

1550 евро AI

Fruit & Spice Wellness Resort Zanzibar 5*

 

1350 евро HB

2320 евро AI

1530 евро HB

2100 евро AI

Sandies Baobab Beach 4*

 

1360 евро AI

1360 евро AI

Waridi Beach Resort & Spa 4 *

 

1140 евро HB

1260 евро AI

1100 евро HB

1260 евро AI

DoubleTree by Hilton Nungwi 4*

 

1260 евро HB

1400 евро AI

1420 евро HB

1580 евро AI

Sultan Sands Island Resort 4*

 

1390 евро AI

1650 евро AI

Diamonds Mapenzi Beach Club 4*

 

1470 евро AI

1588 евро AI

Neptune Pwani Beach Resort&Spa 5*

1490 евро AI

1730 евро AI

Gold Zanzibar Beach House 5*

 

1730 евро HB

2080 евро AI

2000 евро HB

2360 евро AI

Melia Zanzibar 5*

 

1870 евро AI

2020 евро AI

 

* HBЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ

* FBЗАКСКА , ОБЯД И ВЕЧЕРЯ

* AI ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ , БЕЗАЛКОХОЛНИ И АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ

 

Забележка : Цените подлежат на препотвърждение !

Интересно:

Островната държава била твърде слаб съперник за колониалните сили. Когато Германия предявява претенциите си в Източна Африка през 1890 г. се договаря с британците да замени Занзибар за остров Хелголанд в Северно море. Така Занзибар става британски протекторат.През 1896 г. oбаче избухват бунтове около въпроса за наследяването на султанския престол. Кралството изпраща своя флот срещу oстрова. Британските кораби започват обстрел на крайбрежието като потопяват султанската яхта и разрушават харема. След обстрел от 38 минути Занзибар се предава. Така англо-занзибарският конфликт държи рекорда за най-кратката война в историята.

Полезно :

На Занзибар няма малария. Достатъчно е да носите репеленти и да ги използвате по указанията.

Не е нужно да обменяте местна валута - долари се приемат навсякъде.

Винаги се пазарете за цената!

Ако желаете да наемете кола е задължително да имате международна шофьорска книжка )

Рент - а- кар може да се наеме от хотела - 30 щ..д. на ден.

Ако се пренася алкохол до Занзибар, трябва да е в основния багаж.
 

Допълнителни екскурзии:

* Каменния град - Продължителност - 4 ч., - 70 евро на човек

Опасан с лабиринт от тесни улички, криви пасажи и порутени къщи с надвиснали балкони, Каменния град е наречен така заради кораловия варовик, използван за изграждането му. Арабските търговци са строили къщи тук, след като натрупват богатство чрез търговия със злато, слонова кост, карамфил и – най-доходоносната и най-ужасяваща – търговията с роби, предназначени за целия свят. Робството бива премахнато през 1897 г., а с промяната на търговските модели, като за наказание, градът започва да запада. Днес на мястото на стария робски пазар се извисява африканска църква от ХІХ в., а главният олтар е изграден на мястото, където някога се е издигал позорния стълб в опит за прочистване и опрощение.
Персите първи открили острова още през 8-и век, а през 17-ти и оманците последвали дирите им, създавайки империя в Източна Африка. През 1840 г. султанът на Оман се преместил тук и направил града своя столица. Малко по-късно, през 1861 г., Занзибар става независим султанат, а града - космополитен, населен от араби, африканци, индийци и европейци.

Къщата на чудесата (Beit el-Ajaib) е един от най – важните символи на града. Тя е построена в чест на султан Баргаш от морски инженер и се радва на изключително интересна архитектура. Тя е и първата и единствена къща с електричество в Занзибар. Затова и местните започнали да се страхуват от нея и я нарекли „къщата на чудесата”. Сградата е обявена за национално богатство, а в момента там се помещава националния музей, отворен за посетители от 2002 г. /Фотографирането е срещу допълнтелно заплащане/. Къщата на чудеса е преживяла доста сътресения, бомбардирана и отчасти разрушена, до реставрирането си през 2002 г. Има дори и честта да приюти изследователят Дейвид Ливингстън, който отсяда в нея през 1866 г. преди последната си експедиция в Африка. Друг крайбрежен дворец, „Бейт ал-Сахел“, също е музей, посветен на занзибарското кралско семейство. От крайбрежието плъзва мрежа от тесни улички, опасани от големи дървени порти, с релефна резба и месингови гвоздеи. Повечето сгради датират от 19-и век, но крепостта „Олд Форт“ – сега културен и развлекателен център – е построена от оманците още през 17-и.

Около 2-2.5 часа са нужни за тура, по времето на който могат да се купуват сувенири. Туристите се изчакват и се движат в група. След това следва 1 час почивка - свободно време, който желае може да се освежи или похапне местна кухня в Africa House Caffe.*

Плантации с подправки - полудневен тур, с вкл. транспорт, гид, вход –
40 евро на човек
Историята на Занзибар няма да е пълна без да споменем подправките - карамфил, канела, пипер и много други, купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до град Занзибар и да се включите в тур, който ще пренасити сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на тура ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Посетителите ще бъдат ще бъдат впечатлени както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечбните им свойства, подпомагащи лекуването на различни заболявания. На място, в плантациите, можете да закупите по-евтино подправки и извличните от тях масла.

* Safari Blue, залива Menai - целодневен тур с включен обяд – 65 евро на човек

Пълен ден на арабска лодка доу сред тюркоазените води. След кратко пътешествие спирате на ивичка пясък сред океана, т.нар. пясъчна коса, Kwale, където се подготвят сенчести тенти за приятна отмора с дегустация на тропически плодове. Възможност за гмуркане с шнорхел или къпане и много снимки. Следваща спирка - мангровата лагуна , където може да поплувате. После ви очаква огромен 500- годишен боабаб. И точно преди да прегладнеете – отивате на синята лагуна, където е сготвен вкусен обяд от гриловани морски дарове - лобстери, раци, скариди, риба, калмари. Ако не обичате морска храна, алтернативата е пиле или вегетарианско меню по предварителна заявка. И тъй като океанът не спира да се движи – през деня лодката се догонва ходейки през водата. Трудно се прогнозират разстоянията, кото трябва да се "прегазят" във водата.
 

* Делфини, южно крайбрежие -полудневен тур, с вкл. транспорт, гид, продължителност: 2 часа - 102евро на човек

Турът започва от южната част на острова и по- точно от Kizimkazi, район обитаван от множество делфини от вида Афала и Дългоклюната стенела. Освен веселата игра на делфините от близко разстояние, ще наблюдавате и красиви коралови рифове, пъстри тропически риби и ще се любувате на кристалните тюркоазени води на индийския океан, удобно отпуснати в лодката доу.

Екипировката следва да е като за плаж.
 

* Горския резерват Йозани и пеперудите - полудневен тур, с вкл. транспорт, гид, вход- 45 евро на човек

Намира се в източната част на Занзибар и е дом на маймуната Червен Колобус, която е среща само в Занзибар. Маймуните са изпълнени с дух и характер и са на свобода в естествената си среда. Можете да ги видите от близо и непосредствено извън резервата. Много са фотогенични и ако са в настроение, могат до безкрай да се закачат с вас и да позират. В резервата можете да видите и други животински видове, като маймуната Sykes, малки антилопи, диви прасета и над 50 вида пеперуди и 40 вида птици. Говори се, че потайният Занзибарски леопард (видян за последен път преди години) се храни в резервата през нощта – може би за това резервата приема посетители само през деня!? Резервата Йозани е с отлична мрежа от естествени пътеки, а гидовете са професионалисти, които ще ви предоставят изчерпателна информация за многообразието на животинските видове наокло. Впечатляваща и освежителна е и разходката из мангровата гора, прекрасна сцена за екзотични снимки.

Екипировката следва да е като за плаж.
 

* Prison Island - 50 евро на човек

Това зловещо име никак не отговаря на красотата и спокойствието, които струят на талази около този остров. Името си острова наследява от времената, когато тук са изпращани бунтовници, осмелили да се вдигат срещу султанската власт, които почти веднага били продавани в робство. Когато става британска колония, затворническият остров се превръща в карантинна спирка при съмнения за жълта треска на за района на цяла Източна Африка. Част от построения стационар днес е превърната в бутиков хотел за резервация, за който се чака с месеци наред.

По-интересното обаче са днешните домакини на острова – сейшелските костенурки. През 1919 г. британският губернатор на Сейшелските острови изпратил като дар на султана четири гигантски сухоземни костенурки, на възраст около 20-30 години. Явно климатът така добре им понесъл, че след двайсетина години броят им значително нарастнал и достигнал 200. След неконтролируемото им използване от човека, броят драстично спаднал и се наложили спешни мерки на правителството за запазване на популацията. Днес там може да срещнете костенурки на по 150 години, тежащи 200 кг. Може да ги почешете и нахраните. И да се снимате с тях разбира се. Екипировката следва да е като за плаж.

 

 

 Тръгване от
 • летище "София"
Цената включва:
 • самолетен билет София - Занзибар - София
 • летищни такси
 • 7 нощувки в избрания хотел;
 • трансфер летище - хотел - летище ;
 • чекиран багаж 20 кг и 7 кг ръчен
Цената не включва:
 • Виза за Занзибар – 50 $ на човек – заплаща се при пристигане на летището (приемат се: цяла банкнота от петдесет долара, задължително емитирана след 2006 г.
 • Допълнителни екскурзии в Занзибар
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
Допълнителна информация:
Местна валута:

Танзанийски шилинг (TZS) . Приблизителен обменен курс: € 1 = TZS 2.55 или USD 1 = TZS 2.30

Часова зона

Занзибар е +1ч от България.

Часова зона: Занзибар е +1ч от България.

Език: Официалният език е "суахили", но във всички хотели персоналът говори на английски език.

Ваксинации: не съществува разпоредба задължителната ваксинация

Климат: топъл и влажен, но охлажда с морски бриз, особено на източния бряг. Дъждовният сезон обикновено е от април до юни. 

Валута: е "Танзанийски шилинг". Приемат се  евро и щатски долари (издадени след 2006 г.).

Бакшиши: Бакшишите са са добре приети навсякъде, оценяват се и се отразяват на услгите,които получавате, като се има предвид ниското ниво на заплатите.

Ток: Токът е 230/240 волта и контакти са английски триъгълна форма и ламиниран, така че трябва да имате  адаптер.

Shopping: красиви саронги "Кенга", дървени предмети, украсени с типични "наивни" картини на местната традиция, бижута с полускъпоценни камъни, дървени скулптури.

Телефонни разговори:

България  - Танзания: наберете международния код 00255, след това желания номер.

Танзания - България: наберете международния код 00359,  след това на желания номер.

ВАЖНО: от уважение към мюсюлманската  етика са  абсолютно забранени голи слънчеви бани по плажовете и в хотели.


Необходими документи за виза за Занзибар:

 • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;

 • Поне 2 свободни страници в паспорта;

 

Начин на плащане:

 • Депозит 50 %

 • Доплащане 35 дни преди заминаване 

 

Необходими документи :

 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването със свободни поне 2 страници

Медицински изисквания при записване:

 • Няма задължителни ваксинации;

 

 

 last minute
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах