Истанбул - КРАСАВИЦАТА КРАЙ БОСФОРА!

С това вълнуващо пътуване ще станете част от пленителната атмосфера НА ИСТАНБУЛ: Небостъргачът Сапфир - Древния Константинопол – двореците Топкапъ и Долмабахче – Цистерните Йеребатан - Азиатската част на Цариград - Миниатюрк

Автобусна програма 4 дни/ 3 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88
Цена от: 153.00 / 299 лв.
Програма
1 ДЕН / СОФИЯ-ИСТАНБУЛ
  „Нищо не може да бъде достатъчно хубаво за очите,съзерцавали Цариград”, казва Хайнрих Барт
  Отпътуване от София в 07.00 часа от Националния Стадион „В.Левски”
  в 7.10 ч от бензиностанция „OMV” /жк.Младост, Окръжна болница/ , в 7.40 ч от Ихтиман /Мотел Ихтиман / , в 8.10 ч Пазарджик / бензиностанция „Shell”/,
  9.00 ч от Пловдив бензиностанция „OMV” до хотел „Санкт Петербург”, в 10.30 ч от Хасково за Турция. Ранния следобед пристигане в Истанбул – невероятният град на два континента! Смесица на много религии, култури, етноси, вкусове и цветове! Колоритен и шумен – град, в който не можете да скучаете и е задължително да посетите! Непредсказуем и хаотичен,завладяващ с величествените си джамии, поразяващ с великолепните си имперски дворци ,Истанбул поглъща, омайва и завинаги остава в спомените... „Истанбул има много лица и се влюбваш във всяко едно от тях!”.Призван от историята да се превърне в световен град, столица на три знаменити империи, исторически най-дълго просъществувалите империи в света - Римска, Византийска, Османска, Истанбул оставя трайни следи в цивилизацията на Европейския югоизток и Мала Азия.
  Разположен върху седем хълма (случайно ли е наречен "Втори Рим"?), накичен със Златния рог и Босфора .
  Истанбул е хубавица, с която ще прекарате незабравима нощ, тя ще ви се отдаде толкова страстно и така запомнящо се, че ще си струва цял живот да помните и бленувате тези мигове на споделеност.
  Истанбул е красавица по рождение, небрежността й към външността , размазаният грим, подпухналите й очи след безсънна нощ я правят по-привлекателна, естествената й хубост - нали й е божи дар! - не може да се крие, тя избуява и под най-плътното було.
  Истанбул е любов от пръв поглед!
  Посещение на очарованието на Парка Миниатюрк , цяла Турция събрана в парк на открито. Умалени модели на забележителности от страната и дори цели мини градове с мини коли, мини светофари и хора по мини улиците им се простират сред зеленина и просторни алеи. Това е най-големият мини град в света!
  Настаняване в хотел в живописния и колоритен истанбулски квартал Лалели, разположен в центъра на града.
  Видният поет Недим пък, въобще не се съмнява, че той е "...град, чийто един камък дори струва много повече от цялата земя", за Ги дьо Мопасан, посетил го в средата на XIX в., е "Единственият град, заслужаващ да бъде световна столица", а Карл Маркс го възприема като "...златен ключ за вратата на Ориента".
  Вечерта по желание посещение на рибен ресторант .
  Нощувка в Истанбул.
2 ДЕН / ИСТАНБУЛ
  Древният Константинопол е „заобиколен с гирлянда от води“,според византийския историк Прокопий
  Закуска. Туристическа пешеходна обиколка на императорския град –древния константинополски Хиподрум-„душата на Истанбул”; Египетския обелиск; Змийската колона,наричана още „Светиня на древността”; Колоната на Константин Багренородни;Синята джамия "Султан Ахмед",построена за 7 години,с 6 минарета и 22 хиляди сини керамични плочки,има 260 прозореца и когато те се отворят посетителите се захласват от истинска „симфония в синьо”.Насочваме към едно от чудесата на Средновековния свят, най-внушителния монумент на византийското изкуство - сърцето на православната вяра, мястото за коронация на византийските императори, величествената и ненадмината "Ая София" /църквата "Св. София"/, поразяваща със своето изящество и разкош,в която ще влезем със срахопочитание и смиреност.
  След "Св. София" човек вече не е същият!
  Ще посетим също Цистерната на базиликата /Йеребетан сарнъджъ/,великолепно творение на древността,най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец и наречено "Потъналият палат" ,чийто кладенец на желанията ще сбъдне мечтите ни; султанския дворец,управлявал векове наред Империята- "Топкапъ”,изпълнен с духа на поезията и музиката,ансамбъл от изящни сгради, с красиво подредени градини с лалета, символ на османския вкус и изтънченост,където ще видим тронната зала, дворцовата школа, залата на завоевателя, където се намира и прочутата сабя, декорирана с три огромни смарагда и петия по големина в света диамант “кашикчи” ,в превод “диаманта на майстора на лъжици”,защото е намерен от майстор на лъжици на бунището. Според друга легенда бил намерен от беден рибар, който го носил в джоба си няколко дни, преди да го занесе на бижутер,който му казал,че е намерил стъкло, но все пак му дал три жълтици.”
  Преди да се отправим към Капалъ Чаршъ/Покритият пазар/с площ от 30 хектара,горещо ви препоръчваме да се нагостите с изкушаващите турски специалитети Искендер кебап, Лахмаджун или гюзлеми със запържено картофено пюре и червен пипер.,с десерт кюнефе/кадаиф/ или Казан диби,уникална турска вкусотия. И ето ни пред най-големия закрит пазар на града,в който се влиза през 18 големи и 10 малки врати,като над най-голямата,”Нури османие”,има следния надпис”Аллах е благосклонен към този,който се е посветил на търговия”.От тази благосклонност се възползват около 2500 търговци,1500 майстори-златари,работещи в около 3300 магазина на 65 на брой покрити улици.
  Вечерта ще ви поканим да изживеем едно приказно пеешо вълшебство,под звуците на популярни песни,като се насладим на Пеещите фонтани във Водната градина,в Азиатската част на Истанбул ...Нощувка.
3 ДЕН / ИСТАНБУЛ, "КРАСАВИЦАТА КРАЙ БОСФОРА" ,СПОРЕД ЯХЯ КЕМАЛ
  Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с преминаване в Азиатската част по един от мостовете над несравнимо красивия пролив Босфора-ключ към две морета,към два свята,свързан с мита за Зевс и неговата любима Ио, дъщеря на речния бог Инах, която той превърнал в крава, за да я скрие от ревнивата си съпруга Хера. Хера обаче не се поддала на измамата и прогонила Ио, като изпратила да я преследват безжалостни стършели, които я принудили да преплува пролива между Европа и Азия. Оттогава проливът започнал да се нарича Босфора, или „Брод на кравата“, в памет на Ио, „Инаховата дъщеря, любима на Зевс“.Фото-пауза с вълнуващ изглед към Босфора и Европейската част на града,известен в древността като Бизантион, а по-късно като Константинопол.
  Отправяме се за посещение на забележителния летен султански дворец "Долмабахче сарай" - малкият Версай,построен в европейски стил от прочутия архитект Гарабед Балян и обитаван от шестима султани и един халиф. Строителството му струва 5 милиона златни турски лири, равносилни на 35 тона злато. Други 14 тона злато са използвани за орнаменти по куполите и таваните на различните зали. Интериорът е направен от архитекта, проектирал Парижката опера. Дворецът има 285 стаи и 46 зали, в много от които са показани шедьоври на изкуството като пианото на Наполеон III, пейзажи на Айвазовски, портрети на кралица Виктория и принц Албърт,над 600 ценни картини с подписите на над 120 художници от Европа и Азия. В тронната зала е окачен най-големият полилей в света от бохемски кристал - тежи 4,5 тона и е обкичен със 750 крушки. Голяма атракция е официалното стълбище на „Посланническия салон”,чийто перила са от бакаратски кристал.В престижния дворец са нощували:императрица Евгения,съпруга на Наполеон III,австрийския император Франц Йозеф,английския принц Едуард VIII,немския император Вилхелм II,персийския шах Реза Пахлави,кралят на Ирак-Фейсал,императрица Екатерина II.
  Следва вълнуваща разходка с корабче по Босфора,която ще допълни впечатленията ни от древната императорска столица с Двореца Чъръан ,където е поставен под домашен арест султан Абдулазис,след детронацията му;Долмабахче джамия ,построена в чест на майката на султан Абдул Меджид;стария мост над Босфора;моста Фатих Мехмед;прекрасния,бял дворец Берлербей-летния дворец на султаните;Румели Хисаръ и Анадолу Хисаръ, замъците (на турски „hisar“) на Европа и Азия, две крепости, построени от турците преди да завземат Константинопол; Йеди тепе/Седемте хълма/,под което е резиденцията на най-богатата турска фамилия-Коч;приказната,загадъчна и тайнствена Кула на девойката;Константиновата крепостна стена;Кулата на Баязид II -противопожарната наблюдателна кула;легендарния мост Галата;Златния рог-широко устие, напомнящо по формата си ятаган;джамията „Еюб”/Свещенната Джамия/;красивата Йени джами/Новата,Женска джамия/ с гълъбите,строена по волята на две султански майки;Египетския пазар,където най-осезаемо се усеща дъха на Босфора:мирис на печена риба,фастъци,печена леблебия,нахут,печена на жар царевица,мирис на турско кафе и витрини с безброй сладкиши,при вида на които ти се завива свят.
  След Босфора се отправяме към квартала Фенер,от турски - фана йер - лоша земя, защото има много свлачища. Тук се намира българската църква "Св. Стефан" - "желязната църква". С вълнение и нескрита гордост ще постоим в тази светиня, която все още величествено се издига на самия бряг на Мраморно море и на която свенливо стои надпис на български език.
  Опианен от Истанбул, руският писател-романтик Осип Сенковский възкликва "Има ли друг такъв град под Слънцето?", Иван Вазов задочно му отговаря: "Има градове по-хубави, но няма така вълшебен - чудо за очите."
  Гостите на древния Византион са единодушни, че това е градът на кулинарните изкушения и сладкия рай на десертите.. Ориенталска вечеря в „GAR MUZIKHOL с вълнуваща програма – по желание . Нощувка.
4 ДЕН / ИСТАНБУЛ-БЪЛГАРИЯ
  Закуска. Посещение на скъпоценния камък на Истанбул - небостъргача „Сапфир"/ входна такса 50 TRL/,където ще затаите дъх пред величието на града, стъпвайки на покрива на най-високата жилищна сграда в Европа. Един празник за сетивата,в който Истанбул е като на длан – величествен и в същото време миниатюрен! Освен вълнуващите и вълшебни снимки от „Сеир тераси” ,ви очаква и 4D разходка с въртолет с всички усещания, виражи и пръски от вода при кацане,като се „прелитате” и „влизате” в най-значимите исторически обекти в Истанбул – Синята джамия, Света София, Йеребатан, Топкапъ, летите между танцуващи дервиши, спускате се по Босфора, минавате край кулата на Девицата, над моста Ататюрк и кулата Галата. Невероятно и уникално преживяване, с акомпанимент от въздействаща музика. Истанбул, макар и "място, което призовава историята за живот", е "побъркан светофар, чийто три цвята светват едновременно" (Йосиф Бродски).
  Отпътуване за България. Пристигане вечерта.
 
 
 

Избрахме да Ви настаним,мили приятели – мечтатели, в

Grand Washington Hotel 4 ****,който се радва на оценка 8,1 – МНОГО ДОБЪР

в престижния,световен сайт на booking ..

Хотелът съчетава модерен дизайн,четиризвездно качество и международна кухня

Предлага външен басейн и хидромасажна вана на нивото на покрива с панорамен изглед към

града. На разположение на гостите са вътрешен басейн, турска баня и сауна,ресторант и бар...

Клиентите на хотела не пестят хвалебствия...

Чудесен хотел с прекрасно местоположение ,уютен и подреден ,с красиви стаи,страхотна и
изобилна закуска,

Метростанция на 5 минути,което позволява да се отиде навсякъде в града...

Заповядайте,уважаеми пътешественици, нека се насладим на една вълнуваща екскурзия ...

Ще ви осигурим комфортно и безопасно пътуване в ГРУПА ОТ 30 ЧОВЕКА,

пътуваща с  усмивка,според нашето мото,
  В 50 МЕСТЕН АВТОБУС

Ще се радваме на богата програма,изключителен местен екскурзовод и вълшебна ориенталска кухня...

ЩЕ ИЗЖИВЕЕМ НЕЗАБРАВИМИ МИГОВЕ !

 

ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ ! ИСТАНБУЛ Е ЩАСТИЕ !Маршрут: 1250 км
Тръгване от
 • София 07.00 ч
 • „OMV” Окръжна болница 7.10 ч
 • Ихтиман /Мотел Ихтиман / 7.40 ч
 • Пазарджик „Shell” 8.10 ч
 • Пловдив „OMV” 9.00 ч
 • Хасково 10.30 ч
Цената включва:
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4*, разположен в центъра на Истанбул
 • транспорт с комфортен автобус
 • екскурзовод на български език
 • богата и увлекателна туристическа програма
 • посещение на небостъргача „Сапфир”/без входен билет / 50 TL/
 • посещение на парк Миниатюрк,/ без входен билет /20 TL/
Цената не включва:
 • Разходка с корабче по Босфора 2,5 ч и посещение на българската църква „Свети Стефан”- 18 ЕUR с екскурзовод на български език
 • Панорамна обиколка на европейската и азиатската част - 15 ЕUR с екскурзовод на български език
 • Църквата- музей Света София и Цистерните Йеребатан- 28 ЕUR /билети + местен екскурзовод/
 • Двореца Топкапъ - 25 ЕUR /билет + местен екскурзовод/
 • Двореца Долмабахче - 25 ЕUR /билет + местен екскурзовод/
 • Посещение на пеещите фонтани Water Garden - 15 евро
Допълнителна информация:

Забележка:
Цената от 299 лв е валидна при група от 30 човека, при по малка гупа от 30 човека се налага доплащане .
Цената от 328 лв е валидна при група от 25 човека
Цената от 365 лв е валидна при група от 20 човека

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УДОВОЛСТВИЯ:


ВЕЧЕРЯ В РИБЕН РЕСТОРАНТ-27 ЕUR

Вечеря в рибен ресторант, в близост до моста Галата, най-старият мост в Истанбул и един от символите на Красавицата на Босфора. В ресторанта, който ви предлагаме ще се насладите на една спокойна и романтична вечеря , допълнена от неповторима,възхитителна и пропита с голяма доза мистика гледка към Златния рог и Босфора. Менюто в ресторанта включва : ордьовър, мезе, салата, топли предястия, основното ястие е риба по Ваш избор ( Ципура или Лаврак), а за десерт се предлагат плодове или сладкиши. Напитките са по 2 на човек( безалкохолни, вино, бира или традиционното турско питие ракъ, приготвено от грозде и анасон).

ВЪЛНУВАЩА ОРИЕНТАЛСКА ВЕЧЕР В „GAR MUZIKHOL- 35 ЕUR
Пленителна вечер в магическа и вълшебна атмосфера с уникална музика,впечатляващи танци,кавказки спектакъл,изпълнение на световно популярни песни на различни езици и богата вечеря!
Историческото място предлага на своите гости ястия по най-добрите рецепти на турската кухня,автентична турска музика,шоу,фолклорни танци от Анадола и ориенталски танци в атмосфера,олицетворяваща турското гостоприемство.Ще бъдете част от една магическа вечер в Истанбул.Вечерята включва ордьовър от най-известните 10 турски аламинути; топло предястие от месо, пиле и риба по ваш избор, които вярваме, че ще ви харесат;основно ястие,сервирано със специални сосове и гарнитура; десерт; 2 питиета на човек (анасонова ракия ,вино ,джин, бира или безалкохолно).


ВЕЧЕРЯ НА КОРАБА ОРИЕНТ ХАУС БОСФОРУС – 40 EUR (продължителност около 4 часа).
Цената включва: трансфер от хотела до кораба и обратно, вечеря с програма, представител на фирмата. Менюто по време на вечерята включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство без лимит.Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 15 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

 

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Необходими документи

-
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

- За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
Забележки:
* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
*Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
*Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected] 


last minute
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах