Екскурзия Тирол и Баварските замъци с автобус

Любляна, Мюнхен, Баварските замъци, Зеефелд, Мерано, Болцано, Кортина Д‘ампецо, Тревизо

Автобусна програма 7 дни/ 6 нощувки със закуски и
вечери
За любителите на планините - възможност за лек
трекинг!

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88
Цена от: 495.00 / 968 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Любляна
  Тръгване от Пловдив в 05:00 часа от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); 08:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“; 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Пристигане в Любляна вечерта.
  Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН / Любляна - Мюнхен
  Закуска. Кратка туристическа програма в Любляна - град на кръстопът, въплътил духа на централна Европа и Средиземноморието, мост между разнородни култури, настроения и идеи. С нашата разходка ще видите Старото кметство, Тримостието, централния площад с монумента на автора на словенския химн Франц Прешерн, Францисканския манастир, Змейския мост.
  Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на Бавария. Автобусно-пешеходна обиколка на Мюнхен Парламента, Кьониксплац, Старата ботаническа градина, Борсата. Пешеходния тур включва: Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство, църквата “Свети Петър”, църквата “Фраукирхе”. Свободно време, за да опитате баварски леберкез и чаша бира.
  Настаняване в хотел 3* в района на Мюнхен. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Мюнхен – Баварските замъци - Зеефелд
  Закуска. Денят е посветен на най–известните замъци на Бавария, построени от най-загадъчния и романтичен баварски владетел Лудвиг II. Посещение на замъка Линдерхоф (8,50 евро) - изящен със своя стил барок – рококо, прекрасните му градини и изкуствената пещера-концертна зала. Продължаваме към Замъците Хоеншвангау и  Нойшванщайн. Кратка фото-пауза на Замъка Хоеншвангау в неоготически стил, който се разглежда само отвън. Посещение на Замъка Нойшванщайн – приказка и мит се сливат в едно цяло, неоготика и неоренесанс, мечта и реалност.
  Продължаваме къмм Зеефелд. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / Зеефелд – Гармиш Партенкирхен - Цугшпице – Инсбрук – Зеефелд
  Закуска. Посещение на Гармиш-Партенкирхен – перлата на Бавария, един от най-популярните зимни курорти в Германия. Разходката включва пътуване до пленяващото езеро Айбзее с удобен влак и изкачване на връх Цугшпице с лифт, от където ще се разкрият незабравими панорамни гледки към подножието на върха (45 евро). Следва спускане над глетчера Цугшпице до височина 2600м и оттам с железница – до изходната позиция. Цугшпице (Zugspitze) е най-високият връх в Германия почти 3000 метра.
  Продължаване към Инсбрук. Туристическа обиколка на Инсбрук, сърцето на Тирол, любимият град на императрица Мария Терезия – Двореца Хофбург и Дворцовата църква с “Черните статуи”, Катедралата, Къщата със Златния покрив, превърнала се в  символ на града, Камбанарията и Старото кметство. Фото- пауза на моста над река Ин. Свободно време – опитайте тортата Сахер в аристократичното кафене до Двореца,  разходете се по калдъръмените улички с традиционни сувенири от Тирол.
  Връщане в хотела в Зеефелд. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Зеефелд – Мерано – Болцано
  Закуска. Отпътуване за Мерано – град в Северна Италия, разположен в долината на река Адидже. Сред основните забележителности на града са средновековните градски порти, кулата Ортенщайн, църквата Свети Николай и параклиса Света Барбара. С времето Мерано се превръща в популярен спа курорт, особено след като започва да бъде посещаван от императрица Елизабет Австрийска. Трекингът в този курорт ще ви възнагради с много чудесни открития. Обичаите и нравите на местните жители, особеностите на религията и културата, историческите паметници – всичко това привлича туристите като магнит!
  По желание разходка до замъка Тироло – той е бил седалище на предците на Тиролските графове и е дал името на целия регион. Замъкът е бил обитаван от древни времена (има пешеходен преход около 30 мин. от Мерано до замъка).
  Отпътуване за Болцано,който притежава уникалната атмосфера на Южен Тирол, сляла се с австрийските и италианските традиции, които постепенно са създали един индивидуален и уникален свят, който може да предложи само Болцано..Туристическа програма в Болцано – Централният площад и площада на Кметството, Готическата катедрала, посветена на “Успение Богородично”. Разходка по оживените улици - Via dei Portici, под аркадите й се откриват поредица елегантни, традиционни и модерни магазини, разположени под пищно декорирани с барокови фасади и еркери сгради, Via dei Bottai – една от най-типичните улици в историческия център с многобройни занаятчийски дюкянчета, тук се намира и Максимилианхаус, където са били канцелариите на Император Максимилиан.
  Настаняване в хотел 3* в района на Болцано. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН / Болцано – Кортина Д‘ампецо – Словения
  Закуска. Отпътуване за Кортина Д‘ампецо - Един от най-старите планински курорти в света, днес Кортина Д'Ампецо е предпочитано място за ски ваканция на скиори от цял свят. Вдъхновяващо място с изключително красива природа и отлично изградена курортна база, Кортина ще ви пренесе в един малък земен рай!
  По желание разходка до езерото Lago di Sorapiz - най-красивото езеро в Доломитите (продължителност на разходката около 2 часа)
  След обяд дегустация на просеко в типична италианска винарна (срещу допълнително заплащане – около 30 евро).
  Настаняване в хотел 3* в Словения. Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН / Словения - София
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Маршрут:Тръгване от
 • София от Национален стадион “Васил
 • Левски” в 08:00ч.
 • София в 08.30ч. от автогара Сердика
Цената включва:
 • 6 нощувки в хотели 3* - по една в района на Любляна, Мюнхен, Болцано, Тревизо и 2 в района на Зеефелд;
 • 6 закуски в ресторантите на съответните хотели;
 • 6 вечери в ресторантите на съответните хотели;
 • Туристическа програма в Любляна, Мюнхен Инсбурк, Мерано, Болцано, Тревизо;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Доплащане за единична стая – 140 евро / 274 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 7 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70г – 7 лв, за лица на възраст от 70г до 85г – 16 лв;
 • Билет за влака за изкачване на връх Цугшпице - 45 евро
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
Допълнителна информация:
Условия за записване:
Депозит: 30% от пакетната цена;
Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

Анулации и неустойки:
- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Забележки:
* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]


last minute
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах