Екскурзия Италия - Класически тур с автобус в хотели 3* или 4* по избор

София-Загреб-Римини/Ричоне-Сан Марино-Рим-Ватикана-Сиена- Монтекатини Терме-Флоренция-Лидо Ди Йезело-Венеция-Любляна- София

Автобусна програма 9 дни/ 8 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
22.09.2019 30.09.2019 490.00 € / 958 лв. Резервирай
22.09.2019 30.09.2019 539.00 € / 1054 лв. Резервирай
13.10.2019 21.10.2019 490.00 € / 958 лв. Резервирай
13.10.2019 21.10.2019 539.00 € / 1054 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 490.00 / 958 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Загреб
  Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Отпътуване за Загреб. Пристигане в Загреб вечерта. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
2 ДЕН / Загреб – Римини /Ричоне
  Закуска. Историята пожелала Загреб векове наред да бъде част от империята на Хабсбургите, а по-късно – от Австро-Унгария, коесто е причина центърът на града да е силно повлиян от виенския сецесион, заради което носи името „малката Виена“. Туристическа програма в Загреб – град с гостоприемна атмосфера и топло славянско сърце: аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Каменна врата-най-святото място на Загреб, Парламента. Отпътуване за Италия. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в района на Римини/ Ричоне. Вечеря . Нощувка.
3 ДЕН / Римини / Ричоне – Сан Марино – Асизи – Рим
  Закуска. Отпътуване за Сан Марино. Сан Марино е третата най-малка държава в Европа след Ватикана и Монако. Сан Марино е държава в държавата, подобно на Ватикана. Това е малък на площ град-държава в рамките на Италия, близо до курорта Римини. Туристическа програма в Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата “Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг.
  Продължаваме към Асизи – един от светите градове. Туристическа програма в Асизи: папската базилика „Св.Франциск“ с шедьоврите на великия Джото от ранния Ренесанс, главната църква на Францисканския орден, в която е погребан основателят на ордена – Свети Франциск от Асизи. Горната църква е изписана от Джото, считан за първият ренесансов художник, с 28 сцени от живота на Св. Франциск. В тази църква са се венчали цар Борис III и царица Йоанна, в нея е и гробът на царица Йоанна, в чест на която главният булевард на Асизи се нарича „Джованна ди Савоя, регина деи булгари“.
  Отпъуване за Рим . Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в града. Нощувка.
4 ДЕН / Рим
  Закуска. Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Рим пълни очите, но опустошава сърцето. Туристическа програма в Рим и пешеходна обиколка из Вечния град: църквата „Santa Maria Maggiore“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе”, където е погребан Св.Кирил, Колизеума – най-значимият Древноримски монумент, станал заслужено и едно от Чудесата на света , Арката на император Константин Велики – превърнала се в символ на императорския триумф, Римският форум – центърът на Античния Рим, центърът на тогавашния свят, Имперските форуми – свидетели на величие и падение, Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия, Пантеона – шедьовър на античното изкуство и еталон на гениалната строителна инжинерна мисъл, най-големия бароков в Рим Фонтан ди Треви, който е плод на изумителния човешки гений ,където хвърляме монета, с надежда да се завърнем отново в Рим. Връщане в избрания хотел. Нощувка.
5 ДЕН / Рим
  Закуска. Пешеходна обиколка на бароков Рим, по време на която ще посетите и ще видите прочутата пиаца Навона – преди е била древноримски цирк, а 15-ти век се превръща в площад, където днес ще видите Фонтана на Бернини, както и красиви картини на местните художници, които излагат произведенията си на площада. Обиколката ще продължи с Пантеона, уникалния Фонтан Ди Треви, площада „Испания” и ще завърши на пиаца ди Пополо. Време за наслада на чаша капучино на-най-скъпата улица в Рим,виа Кондоти, в най-античното и най-известното кафене “Греко”. И другояче не би могло да бъде, след като тук са отсядали гениални посланици на духа...Връщане в избрания хотел. Нощувка.
6 ДЕН / Рим – Ватикана – Сиена – Монтекатини Терме
  Закуска. Сутринта посещение на Ватикана – папската държава с Площада „Сан Пиетро“ и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Разглеждане на Ватиканските музеи, създадени от Папа Юлий ІІ през ХVІ век – величие и богатство от гениални шедьоври на най-големите творци от Ренесанса,събрано в 11 музея с 5 галерии и 1400 зали,оставящо в съзнанието незабравими впечатления. /35 EUR с включена такса за местен екскурзовод/.
  Отпътуване за Сиена – архитектурната перла на Тоскана, шедьовър от древна история, забележителна архитектура и изкуство, средновековен дух,но и неповторим романтичен облик. Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка, Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта са само няколко от най-важните средновековни шедьоври,притежание на Сиена.  
  Отпътуване за Монтекатини Терме.
  Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор). Вечеря. Нощувка
7 ДЕН / Монтекатини Терме – Флоренция – Лидо ди Йезоло
  Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз) -градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело - голият мъж, събрал може би най-много възхищение в историята на света; Палацо Векио – старият дворец; Галерия „Уфици“ - първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция, по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Зашеметяващото и великолепно Дуомо величествено доминира в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено.
  Продължаваме към Лидо ди Йезоло.
  Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в курорта. Вечеря. Нощувка.
8 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Венеция - Любляна
  Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция: площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време. Продължаваме към Словения. Вечерна разходка в Любляна, където ще видим Старото кметство, Тримостието над река Любляна, Францисканския църква, централния площад с монумента на автора на словенския химн Франц Прешерн и Змейския мост. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
9 ДЕН / Любляна - София
  Закуска, Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка).

 

* Осигурен трансфер от:
 • Пловдив в 05:30 ч. от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург – доплащане 40 лв;
 • Стара Загора в 04:15 ч. от бензиностанция ОМВ до автогарата – доплащане 50 лв;
 • Сливен в 03:15 ч.от бензиностанция ОМВ на автомагистрала Тракия преди разклона за Сливен и Ямбол - доплащане 55 лв;
 • Ямбол в 03:15 ч.от бензиностанция ОМВ на автомагистрала Тракия преди разклона за Сливен и Ямбол - доплащане 55 лв;
 • Бургас в 02:00 ч. от ул. Булаир (срещу Химическо чистене) – доплащане 60 лв;
 • Варна в 00:00 ч. от ул. Антим I (до Археологическия музей) – 70 лв.
* Тръгването от Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора се осъществява при минимум двама туристи от град и подлежи на потвърждение.
* Тръгването от Варна се осъществява при минимум 4 туристи от град при потвърден трансфер и е на запитване.
* При запитване може да бъде осигурен еднопосочен трансфер.


ХОТЕЛИ:
 

 

Цена за настаняване

в хотели 3* по програмата

 

 

Цена за настаняване

в хотели 4* по програмата

(без хотелите в Загреб и Любляна)

 

490 евро / 958 лв.

539 евро / 1054 лв.

 Тръгване от
 • София - 08:00 от Национален стадион
 • "Васил Левски" и 08:30 от автогара
 • "Сердика" (само с предварителна
 • заявка)
 • Пловдив - 05:00 от бензиностанция ОМВ
 • до хотел "Санкт Петербург" (заявява
 • се и се заплаща предварително)
Цената включва:
 • 8 нощувки: по една в Загреб и Любляна в хотели 3*; по една в Римини/ Ричоне, Монтекатини Терме, Лидо ди Йезоло и 3 в района на Рим в хотели 3* или 4* (по избор);
 • 8 закуски в ресторантите на хотелите;
 • 3 вечери: в Римини/ Ричоне, Монтекатини Терме и Лидо ди Йезоло;
 • Туристическа програма в следните градове: Загреб, Сан Марино, Асизи, Рим, Сиена, Флоренция, Венеция, Любляна;
 • Местен екскурзовод във Флоренция;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзоводско обслужване;
Цената не включва:
 • Доплащане за единична стая – 140 евро за варианта с хотели 3*;
 • Доплащане за единична стая – 160 евро за варианта с хотели 4*;
 • Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ за 9 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 8 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 18 лв;
 • Сити такси: 17 евро (за настаняване в хотели 3*);
 • Сити такси: 27 евро (за настаняване в хотели 4*);
 • Трансфер от и до Пловдив при минимум двама туристи - 40 лв.;
 • Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (заплаща се на място);
 • Ползване на обществен транспорт във Флоренция - 2,60 евро на посока;
 • Ползване на обществен транспорт (метро) в Рим - 1,60 евро на посока;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти:
 • Катедралата във Флоренция – 2 евро (заплаща се на място);

 • Галерия „Уфици“ – 35 евро (цената включва резервация, входна такса за „Уфици“ и местен екскурзовод) - заплаща се предварително в офиса;

 • Наклонената кула в Пиза – 18 евро (заплаща се на място);

 • Базиликата „Сан Клементе“ - 6 евро (заплаща се на място);

 • Колизеума – 12 евро (заплаща се на място);

 • Посещение на Ватиканските музеи – 35 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) – предплаща се в офиса на агенцията;

 • Намален билет за Ватиканските музеи за деца от 6 до 18 г. и студенти до 26 г. - 27 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) - предплаща се в офиса на агенцията;

 • Разходка с гондола по Канале Гранде – 20 евро;

 • Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (необходимо за достигане до Венеция / заплаща се на място);

 • Посещението на Ватиканските музеи отнема около 3 часа;

 • Придвижването от Монтекатини Терме до ж.п. гара Прато се извършва с автобус. От там придвижването до Флоренция се осъществява с влак. Продължителността на пътуването е около 20-25 минути.

 

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи.


Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]

 

 Етикети | екскурзия италия, ekskurzia italia, ekskurziq italia, екскурзия до италия, ekskurzia do italia, почивка италия, pochvika italia, екскурзия до рим, ekskurzia do rim, екскурзия рим, ekskurzia rim, екскурзия флоренция, ekskurzia florencia, екскурзия венеция, ekskurzia venecia, екскурзия загреб, екскурзия падуа, екскурзия римини/ричоне, екскурзия до република сан марино, екскурзия рим, екскурзия ватикана, екскурзия сиена, екскурзия пиза, екскурзия флоренция, екскурзия монтекатини терме, екскурзия лидо ди йезоло, екскурзия венеция, екскурзия любляна, ekskurzia lubliana, екскурзия италия, pochivka italia, почивка италия, italia s avtobus, италия с автобус, ekskurzia do rim, екскурзия до рим, рим, rim, автобус италия, avtobus italia, avtobus italiq, автобусна екскурзия италия, avtobusna ekskurzia italia, avtobusna ekskurzia italiq, avtobusna ekskurziq italia, avtobusna ekskurziq italiq, автобусни екскурзии до италия, avtobusni ekskurzii do italia, avtobusni ekskurzii do italiq, загреб, zagreb, падуа, padua, римини/ричоне, rimini/richone, сан марино, san marino, ватикана, vatikana, сиена, siena, пиза, piza, флоренция, florencia, florentzia, florentsia, монтекатини терме, montekatini terme, лидо ди йезоло, lido di iezelo, венеция, venecia, venetzia, venetsia, любляна, lubliana, пътуване, patuvane, почивки италия, pochivki italia, pochivki italiq, екскурзии европа, ekskurzii evropa, италия хотели, italia hoteli, italiq hoteli, хотели италия, hoteli italia, hoteli italiq
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах