Екскурзия Неапол и Соренто – кулинарен тур със закуски и вечери в хотели 3* или 4* по избор

Бари, Алберобело, Матера, Соренто, Неапол

Автобусна програма 7 дни / 6 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 399.00 / 780 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Игуменица – нощен ферибот
  Отпътуване от София в 11.00 ч. от Национален стадион „Васил Левски” по маршрут София – Игуменица. Пристигане в Игуменица вечерта. Настаняване на ферибота. Нощно пътуване с ферибот от Игуменица за Бари/ Бриндизи (около 00:30 вечерта).
2 ДЕН / Бари – Алберобело - Матера
  Пристигане в Бари сутринта (около 09:30). Старата част на града ще ви очарова с тесните си улички, старовремските мотори, просторните площади, заобиколени от кафенета и красиви исторически сгради. Пешеходна разходка в центъра на града: старият град; катедралата „Св. Савин“, построена в края на 12 век в романски стил; базиликата „Св. Никола“, където се пазят мощи на св. Николай. Свободно време. Отпътуване за Алберобело – малко градче, за което не просто бихте казали, че е излязло от приказките, ами направо бихте го повярвали. Предстои туристическа програма в града. Градът печели своята популярност с уникалните си постройки, които са известни под името трули (Trulli). Те са обявени за национален паметник на Италия.
  Продължаваме към Матера – малък италиански град разположен на 401м. надморска височина. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / Матера - Соренто
  Закуска. Туристическа програма в Матера – древният каменен град, който представлява една от най-красивите и пленителни дестинации на Южна Италия. Градът впечатлява със своите изсечени в скалите къщи. Според Холивуд мястото изключително много прилича на древна Палестина и именно по тази причина е използван за заснемането на филма „Страстите Христови“.
  Продължаваме за Соренто – градът на лимона. След обяд туристическа програма в града. Интерес за посетителите на града представляват централният площад „Пиаца Тасо“; Катедралата, датираща от 14 век; манастирът Сан Франциско; римските руини, както и двете пристанища – „Марина Гранде“ и „Марина Пикола“. Няма как да се пропусне и централната търговска улица Сан Цезаро. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в района на Соренто. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / Соренто – о. Капри (по желание) - Позитано и Амалфи (по желание) - Соренто
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до о. Капри (40 евро) – истински разкош сред скалите, островът на природните чудеса и легендите, екзотиката и древните руини. Една от главните атракции на о-в Капри е феноменът „Лазурната пещера“. Тя се намира на самия морски бряг в северната част на острова, а дъното й е разположено под водата. Другия феномен на о-в Капри са скалите Фаралиони – три варовикови скали в Неаполитанския залив. Една от трите скали (Stella) все още е свързана със сушата, но останалите две (Mezzo и Scopolo) се простират навътре в морето. Престоят на о-в Капри със сигурност е незабравим и изпълнен с безброй вълнуващи и спиращи дъха гледки, които могат да ви накарат да се чувствате като в рая. Връщане в Соренто.
  След обяд пожелание екскурзия до Позитано и Амалфи (35 евро). Двата града са били любимо място за почивка на британското висше общество още от XVIII в. Първата спирка е над Позитано, който очарова с каскадата от къщи потънали в цветя и лимонови градини. Продължаваме за Амалфи. Най-голямата забележителност в Амалфи е катедралата Сан Андреа, чиито врати са донесени от Константинопол в началото на XI в. и са спомен от времето, когато местния жител Флавио Джоя изобретява компаса. По онова време Амалфи и Позитано са били част от малка република с огромна флота, която се била установила из цяла Адриатика, достигайки до Кайро, Александрия и Антиохия, и която е създала „Ордена на рицарите” на св. Йоан Йерусалимски. Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН / Соренто – Помпей, Везувий и Замъкът „Казерта“ (по желание) – Соренто
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Помпей, Везувий и замъкът „Казерта“ (25 евро за транспорт).
  Помпей е познат главно заради трагичната си съдба. През 79г., при изригването на Везувий, градът бива напълно погребан. Покритието с пепел, обаче, спомага за неговото цялостно запазване. Днес Помпей е музей под открито небе, който през 1997 г. е внесен в Списъка за културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на античния Помпей: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, Къщите на любовта. Екскурзията продължава с изкачване с автобуса до подножието на кратера на вулкана Везувий. Оттам се продължава пеш по дъгата на кратера, откъдето се разкриват изключително красиви гледки към залива на Неапол и града. Везувий е единственият действащ вулкан в континентална Европа и вторият по големина от трите действащи вулкана на Италия.
  Продължаваме към Кралския дворец Казерта – един от най-внушителните дворци в Европа, по-голям от Версай и с великолепен парк. Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Внушителният дворец всъщност е бил лятна резиденция на неаполитанските крале. Първоначалната идея била дворецът да се намира в Неапол, но заради уязвимостта на града по море било избрано намиращото се недалеч селище Казерта. Дворцовият комплекс включва паркове с дължина три километра и площ 120 хектара. Дворецът в Казерта е използван като снимачна площадка за редица холивудски продукции. Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН / Соренто – Неапол – Бари – нощен ферибот
  Закуска. Отпътуване за Неапол. Туристическа програма в града до обяд. "Виж Неапол и умри", казал Гьоте, след като посетил града, отразяващ се във водите на Неаполитанския залив в подножието на Везувий. Неапол бил толкова живописен и неотразим, че според немския класик онзи, който веднъж види тази гледка, вече може да си отиде спокоен, че е познал най-прекрасното място. Туристическа програма в града, за който мнозина казват, че човек или се влюбва в него завинаги, или го намразва. Панорамна обиколка на Неапол, която включва: Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, Анжуинската крепост, Кралският дворец. Неапол е известен и със своите замъци – древния “Castel Nuovo” (новия замък или наричан още “Maschio Angioino”, който е архитектурен символ на Неапол), “Castel dell'Ovo” („замъка яйце“- намира се на малък остров – Мегаридес) и “Sant'Elmo”(завършен е през 1329 г. и има форма на звезда). Днес Неапол е синоним на музика, изкуство,култура, добра храна и забавление.
  След обяд отпътуване за Бари. Настаняване на ферибота за Игуменица. Нощен преход с ферибота.
7 ДЕН / Игуменица – София
  Пристигане сутринта в Игуменица. Отпътуване за България. По желание попътно посещение на манастирите на Метеора в Гърция (5 евро за транспорт при минимум 25 човека) - „висящите във въздуха“ скални манастири, считани за осмото чудо на света. Метеорът се определя като природен и духовен феномен, там е все още жива втората по големина и по важност (след Света Гора) монашеска общност, обитаваща манастирите по върховете на внушителните скали. Разглеждане на Големия Метеор – Преображенският манастир (3 евро - входна такса). Тези, които не желаят да посетят манастирите на Метеора ще имат свободно време в Каламбака – китно градче, разположено в подножието на известния скален комплекс от манастири. Продължаваме за България. Пристигане в София вечерта.

Маршрут: 2660 км.

* Осигурен трансфер от:
 • Пловдив в 05:30 ч. от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург – доплащане 40 лв;
 • Стара Загора в 04:15 ч. от бензиностанция ОМВ до автогарата – доплащане 50 лв;
 • Сливен в 03:15 ч.от бензиностанция ОМВ на автомагистрала Тракия преди разклона за Сливен и Ямбол - доплащане 55 лв;
 • Ямбол в 03:15 ч.от бензиностанция ОМВ на автомагистрала Тракия преди разклона за Сливен и Ямбол - доплащане 55 лв;
 • Бургас в 02:00 ч. от ул. Булаир (срещу Химическо чистене) – доплащане 60 лв;
 • Варна в 00:00 ч. от ул. Антим I (до Археологическия музей) – 70 лв.
* Тръгването от Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора се осъществява при минимум двама туристи от град и подлежи на потвърждение.
* Тръгването от Варна се осъществява при минимум 4 туристи от град при потвърден трансфер и е на запитване.
* При запитване може да бъде осигурен еднопосочен трансфер.


ХОТЕЛИ:

Цена при настаняване

в хотели 3* по програмата

Цена при настаняване

в хотели 4* по програмата
(без Матера)

399 евро / 780 лв.

422 евро / 825 лв.

 Тръгване от
 • Град: София
 • Час: 11:00
 • Място: стадион „Васил Левски”
Цената включва:
 • 4 нощувки: 1 в Матера в хотел 3* и 3 в района на Соренто в хотел 3* или 4* (по избор) + 2 нощувки на ферибот с настаняване на седалки тип deck;
 • 4 закуски в ресторанта към съответния хотел;
 • 4 вечери в ресторанта към съответния хотел;
 • Туристическа програма в Бари, Алберобело, Матера, Неапол;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Доплащане за настаняване в единична стая – 110 евро / 215 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 7 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 16 лв;
 • Доплащане за каюта в двете посоки за ферибота Игуменица - Бари/Бриндизи – Игуменица:
 • човек в четворна вътрешна каюта- 40 евро
 • човек в тройна вътрешна каюта – 65 евро
 • човек в двойна вътрешна каюта- 83 евро
 • човек в четворна външна каюта- 48 евро
 • човек в тройна външна каюта – 75 евро
 • човек в двойна външна каюта- 98 евро
 • *Цените на каютите са ориентировъчни и подлежат на потвърждение за всяка дата
 • Доплащане за индивидуален фериботен билет, в случай че групата е по-малка от 16 души:
 • човек настанен на седалка – 20 евро;
 • човек в четворна вътрешна каюта – 77 евро;
 • човек в тройна вътрешна каюта – 102 евро;
 • човек в двойна вътрешна каюта – 120 евро;
 • човек в четворна външна каюта – 80 евро;
 • човек в тройна външна каюта – 112 евро;
 • човек в двойна външна каюта – 135 евро;
 • Екскурзия до о. Капри – 40 евро (цената включва: двупосочен фериботен билет за острова + двупосочен билет за фуникуляр) при минимум 25 туристи;
 • Екскурзия до Позитано и Амалфи с организиран местен туристически транспорт – 35 евро при минимум 25 туристи;
 • Екскурзия до Помпей и Везувий - 10 евро за транспорт при минимум 25 туристи;
 • Екскурзия до Метеора - 5 евро при минимум 25 туристи;
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.
Допълнителна информация:

Допълнителна информация за туристическите обекти за екскурзията Неапол и Соренто:

 

 • Позитано и Амалфи има възможност да се осъществи с обществен превоз самостоятелно;

 • Входна такса за Помпей – 15 евро;

 • Входна такса за Везувий – 10 евро;

* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.

 

Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

  Забележки:

  * Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

  * Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

  * Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

  * Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

  * Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

  * Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]

   

 Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах