От Русия с Любов - екскурзия до Москва и Санкт Петербург

Москва, Санкт Петербург, Петерхоф, Царско село

Самолетна екскурзия 8 дни / 7 нощувки
с включени летищни такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877317706 !!!
Цена от: 1221.00 / 2388 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Москва
  Начало на програмата "От Русия с любов - екскурзия от Москва до Санкт Петербург". Среща на летище София за отпътуване с полет на „България Ер” за Москва в 15:10 ч. Пристигане в Москва в 18:05 ч. Трансфер до хотела. Нощувка.
2 ДЕН / Москва /закуска/
  Закуска. Туристическа програма на български език в Москва. Москва - столицата на Руската федерация предоставя смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради от настоящето. Град в който може да усетите с пълни сили руският дух и традиции. Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали, манастири, крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Русия. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града.
  Ще видите Кремъл, Червения площад-политическият център на Руската федерация, Храм Василия Блаженного (отвън), ще минете покрай Поклонная гора, ще видите Триумфалната арка, Воробьевые горы, откъдето се разкрива прекрасна панорама към центъра на Москва, също така ще видите и Московския Държавен Университет - едно от 7-те Сталински здания. Разходка по Червения Площад, Мавзолея, Държавния Исторически музей, Александровската градина, Вечния огън. Свободно време за обяд. След обяд екскурзия на територията на Кремъл- храм „Успение Богородично”, Храма на Благовещението, Храм „Св.Архангел”, камбанарията на Иван Велики и двореца Терем. Ще видите знаменитите Цар Пушка и Цар Колокол. Ще посетите Оръжейната палата – един от най-старите и богати музеи. За желаещите да посетят Елмазения фонд в Кремъл се доплаща 900 рубли (заявява се предварително). Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ДЕН / Москва /закуска/
  Закуска. Разходка по "Стария Арбат" (най-старата улица в града – любимо място на интелигенцията) и свободно време. Следва разходка из най-красивите станции на Московския метрополитен (архитектурни шедьоври с множеството си картини, мозайки, мрамори). Свободно време за обяд.
  По желание - посещение на Третьяковската галерия с местен екскурзовод на български език(65 лв.) – художествен музей, съдържаща днес една от най-големите и значими колекции на руското изобразително изкуство. Възможност за разходка с кораб по р. Москва (с доплащане 85 лв). Връщане в хотела. Нощувка.
4 ДЕН / Москва – Санкт Петербург /закуска/
  Закуска. Трансфер от хотела до жп гарата на Москва. Пътуване с влак „Сапсан“ по маршрут Москва–Санкт Петербург (билети втора класа). Пристигане около обяд в Санкт Петербург, наричан Венеция на Севера. Панорамна обиколка на Санкт Петербург: Дворцовия площад;бароковия Зимен дворец; Александровската колона-талисман на Санкт Петербург; Маринският дворец- сега градски съвет; Адмиралтейството, чийто остър златен връх е увенчан с корабче — един от символите на Санкт Петербург; Двореца Юсупов; Крайцера Аврора; Медният конник; Смолни–резиденцията на губернатора на Санкт Петербург, невероятните мостове на града; Казанската катедрала. След автобусната обиколка - Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Възможност за нощен тур на Санкт Петербург за вдигането на мостовете (с доплащане 85 лв). Нощувка в Санкт Петербург.
5 ДЕН / Санкт Петербург /закуска/
  Закуска. Посещение на Петропавловската крепост - уникален исторически и архитектурен ансамбъл, на неголемия Заешки остров. Около обяд ще се насочим към Ермитажа, притежаващ титлата на най-голям музей в света, с екскурзовод на български език. По желание вълнуваща разходка с корабче ”Реки и канали на Санкт Петербург-Нева, Мойка и Фонтанка” (65 лв). Следобед свободно време – например, за Юсуповския или Меншиковския дворец (отива се с градски транспорт или пеша). Връщане в хотела. Нощувка.
6 ДЕН / Санкт Петербург /закуска/
  Закуска. Туристическа програма: посещение на една от най-величествените забележителности на Санкт Петербург - Исакиевският храм, украсен с около 400 скулптури, чийто златен купол се вижда от всички краища на града. Разглеждане на пищната църква "Възкресение Христово", известна още като "Спас на Крови". Свободно време. Връщане в хотела. По желание посещение на балетна постановка (145 лв). Нощувка в Санкт Петербург.
7 ДЕН / Санкт Петербург - Царско село /закуска/
  Закуска. Посещение на Екатерининския дворец (Царское село). Царское село (Пушкин) е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО, Царское село е уникален архитектурен паметник, изваян от ръцете на най-добрите художници и архитекти от цял свят. Сред най-впечатляващите сгради в архитектурния ансамбъл Царско село и до ден днешен си остава внушителния и неповторим палат на Екатерина Велика – Екатерининския дворец в едно с прекрасните едноименни градини. Посещение на Петерхоф - построен от Петър Велики, Летния дворец притежава един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Не случайно Петерхоф е руският Версай! Парка и дворците олицетворяват идеята на Петър I за велика руска империя!
  Посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма (90 лв.). Връщане в хотела. Нощувка.
8 ДЕН / Санкт Петербург – София
  Закуска. Свободно време или по желание разходка по прочутия в цял свят Невски проспект, където може да опитате истински самогон-силна ракия от пшеница, картофи и цвекло със сельодка, както и фантастични пирожки и блини. Трансфер до летището в Санкт Петербург за полет Санкт Петербург – София .


Цени - От Русия с Любов - Екскурзия до Москва и Санкт Петербург


Период на пътуване:

Цена на човек в двойна стая:

03.06.202010.06.2020

*1221 € / 2389 лв

 
*Цената е валидна за ранно записване до 25.02.2020 г.

**Всеки 10-ти записал се за екскурзия до Москва и Санкт Петербург до 20.03.2020г. получава 20 евро отстъпка от една допълнителна екскурзия по желание.

 
Полетно разписание за екскурзия до Москва и Санкт Петербург:

03.06.2020

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

BULGARIA AIR

София - Москва

15:10

18:05

София

BULGARIA AIR

Санкт Петербург – София

19:20

22:50

Пулково


*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

Вид използван транспорт за екскурзия до Москва и Санкт Петербург:

 • Самолет

 • Автобус / Бус

 • Моторна лодка тип „Комета“Тръгване от
 • Летище "София"
Цената включва:
 • Самолетен билети с България Еър - София – Москва и Санкт Петербург - София;
 • Летищни такси;
 • 3 нощувка със закуски в Москва в хотел 3*;
 • 4 нощувки със закуски в Санкт Петербург в хотел 4*;
 • Билет за влака „Сапсан“ по маршрут Москва – Санкт Петербург/2 класа/;
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата екскурзия до Москва и Санкт Петербург;;
 • Трансфери по посочените маршрути;
 • Панорамно обиколки на екскурзия до Москва и Санкт Петербург;
 • Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали и Оръжейната палата в Москва;
 • Тур на московското метро;
 • Посещение на: Петропавловската крепост, църквата „Възкресение Христово“ и Исакиевският събор в Санкт Петербург;
 • Посещение на Ермитажа в Санкт Петербург и Екатерининският дворец в Царско село;
 • Посещение на Нижний парк и фонтаните в Петерхоф;
 • Пътуване с корабче тип „Комета“ от Петерхоф до Санкт Петербург;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Представител от България по време на цялото пътуване.
Цената не включва:
 • Доплащане за настаняване в единична стая - 550лв;
 • Туристическа еднократна виза и визова поддръжка за Русия – 140 лева /срок на издаване – 10-14 работни дни/;
 • Туристическа еднократна виза и визова поддръжка за Русия /бърза поръчка/ - 220 лева /срок на издаване – 1-3 работни дни/
 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка за чужбина с покритие 30 000 евро: 16 лв;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Посещение на Третяковската галерия: 65 лева на човек /3-ти ден/
 • Разходка с корабче по река Москва: 85 лв. на човек /3-ти ден/
 • Нощен тур на Санкт Петербург: 85 лв. на човек /4-ти ден/
 • Разходка с корабче по р. Нева и каналите: 65 лв. на човек /5-ти ден/
 • Посещение на балетна постановка „Лебедово езеро”: 145 лв. на човек /6-ти ден/
 • Посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и включен коктейл по време на антракта: 90 лв. на човек /6-ти ден/
 • *Всички допълнителни екскурзии и мероприятия по екскурзия до Москва и Санкт Петербург се заявяват се и се заплащат предварително в България);
 • Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25;
Допълнителна информация:

Хотели по програмата екскурзия до Москва и Санкт Петербург:


Москва -
Cosmos 3* или подобен

Санкт Петербург–
Gayot 4* или подобен

 

Необходими документи за издаване на руска виза:

 • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане.
 • Паспортът трябва да има най-малко две свободни страници за виза, като две от тези страници трябва да са съседни;
 • 1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца преди подаване на визата с размер 3,5 Х 4,5 см на чисто БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта). Облеклото на снимката трябва да е контрастно (без бели дрехи);За чужди граждани пребиваващи на територията на Република България е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България;
 • Медицинска застраховка в чужбина с покритие 30 000 евро;

  *Посолството на Руската Федерация има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока на оформяне на визата.

 

Забележки:

 • При несъбран минимум записани туристи е възможно да има доплащане;
 • Уведомяване за несъбран минимален брой туристи - 30 дни преди отпътуване;
 • Цените на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение;
 • Реда и последователността на провеждане на някои от мероприятията може да бъде променен с оглед оптимизиране на програмата по екскурзия до Москва и Санкт Петербург;
 • Няма задължителни медицински изисквания за пътуването;
 • Възможно е авиокомпанията за международния полет да бъде променена или да има промяна в полетното разписание;
 • Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на авиокомпанията да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай, разликата в цената трябва да бъде доплатена от страна на клиента.
 • Пакетната цена на програмта От Русия с любов - екскурзия до Москва и Санкт Петербург е калкулирана по курс 35,54 RUB за 1 BGN към 30.12.2019г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5% в периода до началото на туристическото пътуване, Туроператорът си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са валидни към дата 20.01.2020 и подлежат на актуализация при потвърждение. 

Условия за записване:

 • Депозит: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;
 • Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

 • при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа в изключение, когато са издадени самолетни билети по самолетни програми; 
 • между 90-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Необходими документи:

 • Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт, валиден до 6 месеца след датата на пътуването и две паспортни снимки;
 • Виза за Русия;
 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

*
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).

* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]


last minute
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах