Екскурзия Санкт Петербург, Хелзинки и Балтийските Републики

Будапеща, Варшава, Рига, Санкт Петербург, Хелзинки, Талин, Тракай, Вилнюс, Краков

Автобусна екскурзия 14 дни/ 13 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 828.00 / 1619 лв.
Програма
1 ДЕН / София - Будапеща
  Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. от София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ДЕН / Будапеща – Варшава
  Закуска. Посещение на Площада на героите с Паметника на хилядолетието. Отпътуване за Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ДЕН / Варшава – Рига
  Закуска. Варшава - в сърцето на Мазурия, по бреговете на р.Висла. Панорамна обиколка преминаваме покрай Двореца на Науката и културата. Пешеходна обиколка - Старият град и Кралския замък и колоната на Сигизмунд, Архиепископския катедрален храм “Св.Йоан Предтеча, Пазарния площад и Варшавската русалка. Отпътуване за Латвия – страна на традиции, “един изключителен народ от певци”. Вечерта пристигане в Рига - космополитен град, важно пристанище и първа от Балтийските столици. Нощувка в Рига.
4 ДЕН / Рига - Санкт Петербург
  Закуска. Туристическа програма в Рига – Православен катедрален храм, превърнат някога в Планетариум от местните власти, Статуята на свободата, Часовника на щастието, Защитната гора и валовете на града с Барутната кула, Шведската порта, Рижкия замък, паметника на Големия Кристофър, архитектурния комплекс Тримата братя, Домската църква, Катедралата “Св. Петър”, Къщата с котката, Домът на Черноглавите. Възможност за обяд с тристепенно меню в ресторант с национална кухня /20 евро/. Отпътуване за Санкт Петербург, старата столица на Руските царе, описван от Пушкин, Тургенев, Чайковки...Нощувка в Санкт Петербург.
5 ДЕН / Санкт Петербург
  Закуска. Автобусно-пешеходна обиколка: Невски проспект, Аничковия мост и Аничковия дворец, Двореца на Белоселски – Белозерски, улица Садовая, Апраскин дворец /сега Университет по Икономика и финанси/, "Гостиньiй двор", Абатството „Св Екатерина”, Канал Грибоедов, Страхановски дворец, река Мойка, Паметника на Николай първи, Мариинския дворец /сега Кметство/. Посещение - Исакевския събор /350 рубли/, Площада на декабристите, Адмиралтейството, Дворцовия площад с Александрийската колона, Василевския остров: Борсата /сега Морски музей/, Академията на науката, Меншиковски дворец, Крайцера Аврора, Петропавловската крепост /550 рубли/, Смолни дворец, посещение на най-красивия храм - Марсово поле и Мраморния дворец „Възкресение Христово” / Спас на крови /350 рубли/. Свободно време. По желание вечерна екскурзия с туристическо корабче „Реки и канали на Петербург- Нева, Мойка и Фонтанка ”- корабче с екскурзовод на български език / 700 рубли – при минимум 25 души/. Нощувка в Санкт Петербург.
6 ДЕН / Санкт Петербург
  Закуска. Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език /1710 рубли /25 евро/. Следобед свободно време или по желание посещение на двореца на Юсупови /700 рубли с аудиогид/ или Руския музей /450 рубли/. Вечерта възможност за посещение на балетна постановка / 70 евро/. Нощувка в Санкт Петербург.
7 ДЕН / Санкт Петербург - Хелзинки
  Закуска. Екскурзия до Руския Версай - Петроград. Посещение с местен екскурзовод на български език на Големия дворец и градините с позлатените фонтани /1600 рубли/. Продължаваме към Хелзинки – “Белият град на Севера”. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.
8 ДЕН / Хелзинки
  Закуска. Туристическа програма в Хелзинки - Сенатският площад, президентският дворец, Парламента, зала "Финландия" и Операта. Катедралата Успенски (кръстена на Успение Богородично) е типичната руска църква, с иконите и цветовете - най-големият храм от този род в скандинавските страни; Църквата в скалите (Темпелиаукио) – разположена под земята и Лютеранската църква - в центъра на града, която с паметника на цар Александър II, е може би една от най-популярните гледки на Хелзинки, Пристанището, фонтана Хавис Аманда Свободно време в Хелзинки или по желание посещение на морската крепост Суомелина – един от обектитите на Юнеско в Хелзинки /кратко пътуване с ферибот (15-20 мин.) - 6.40 евро в двете посоки/. За любителите на гастрономията финландски фаворити са месото от елен и шунка от свински бут. Нощувка в Хелзинки.
9 ДЕН / Хелзинки – Талин
  Закуска. Отпътуване с ферибот за Талин (1 час), столица на Естония, най-малката и най-северната от Балтийските републики. Туристическа програма – Горни град – хълма Тоомпея с крепостния замък, Катедралата “Св. Александър Невски”, Домската църква, градините на Датския крал и Долни град – Средновековните улички с морските врати, Братството на Черноглавите, Сградите на гилдиите. Възможност за обяд в типичен местен ресторант /20 евро/. Свободно време или възможност за посещение на градините и двореца Кадриорг, построен от руски цар Петър I /10 евро/. Нощувка в Талин.
10 ДЕН / Талин – Тракай – Вилнюс
  Закуска. Отпътуване за Литва - страна на катедралите. Разглеждане на Тракайската крепост с гид на руски език /9 евро/ единственият замък в Източна Европа, построен на остров. Привечер пристигане във Вилнюс. Нощувка.
11 ДЕН / Вилнюс – Варшава
  Закуска. Туристическа програма във Вилнюс – бароковата столица на Северна Европа – посещение на Стария град: Изкачване на Крепостния хълм с фуникуляр, Кулата Гедиминас, Катедралата „Св.Станислав и Св Владислав”, паметника на Великия литовски княз Гедимин, Камбанарията, комплекса на Университета, манастирите „Св. Анна” и „Св.Франциск”, Президенството, Площада на Кметството, църквата „Св.Катерина”, Вратата на Даун. Свободно време за обяд. Отпътуване за Варшава. Свободно време. Нощувка.
12 ДЕН / Варшава – Краков
  Закуска. Посещение на Кралския дворец с екскурзовод на руски език /12 евро – 50 злоти/ и Кралските градини Лазенки. Отпътуване за Краков. Векове наред Краков е столица на Полша, лоно на царе, учени и хора на изкуството. Именно на тяхното въображение и талант днес дължим уникалните исторически реликви, които отразяват тенденциите в европейската култура. Възможност за вечеря. Нощувка в Краков.
13 ДЕН / Краков – Будапеща
  Закуска. Туристическата обиколка на Краков започва от хълма Вавел, където ще видите Кралския замък с екскурзовод на руски език /22 евро – 98 злоти/ и Кралската Катедрала /3 евро–12 злоти/; продължаваме с пешеходна разходка: Главният площад, Флорианската Порта, Църквата Св.Богородица, Покрития пазар, Модернистичния паметник Ерос Бендато /Главата /. Свободно време в Краков. Отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. Свободно време в Будапеща. Нощувка.
14 ДЕН / Будапеща – София
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив(по заявка) вечерта.Тръгване от
 • София - 08:00 от Национален стадион
 • "Васил Левски" и 08:30 от автогара
 • "Сердика" (само с предварителна
 • заявка)
 • Пловдив - 05:00 от бензиностанция ОМВ
 • до хотел "Санкт Петербург" (заявява
 • се и се заплаща предварително)
Цената включва:
 • 13 нощувки в хотели 3*: 3 в Санкт Петербург, по 2 във Варшава, Хелзинки и Будапеща, по 1 в Рига, Вилнюс и Краков и една в хотел 2* в Талин;
 • 13 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • Туристическа програма във Варшава, Рига, Санкт Петербург, Хелзинки, Талин, Вилнюс и Краков;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзовод на български език;
 • Фериботни билети Хелзинки – Талин.
Цената не включва:
 • Виза за Русия – 155 лева (виза /нормална поръчка/ + визова услуга)/; 225 лв. за бърза поръчка – от 1 до 3 дни;
 • Доплащане за настаняване в единична стая - 341 евро / 667 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗАД "Армеец" за 14 дни за лица на възраст до 70 г – 22 лв, за лица на възраст от 70 до 80 г – 42 лв с покритие 30 000 евро за периода в Русия и с покритие 5000 евро за останалия период;
 • Допълнителни услуги:
 • Възможност за обяд с тристепенно меню в ресторант с национална кухня в Рига - 20 евро(заплаща се предварително в офиса);
 • Възможност за обяд в типичен местен ресторант в Талин - 20 евро (заплаща се предварително в офиса);
 • Вечерна екскурзия с туристическо корабче „Реки и канали на Петербург- Нева, Мойка и Фонтанка” с екскурзовод на български език (при минимум 25 души) – 10 евро (заплаща се предварително в офиса);
 • Екскурзия до Руския Версай - Петроград (Посещение с местен екскурзовод на български език на Големия дворец и градините с позлатените фонтани)-24 евро (заплаща се предварително в офиса);
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Трансфер от и до Пловдив при минимум двама души – 40 лева;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.
Допълнителна информация:

Допълнителна иформация за туристическите обекти за екскурзията Санкт Петербург, Хелзинки и Балтийските републики:

 

* Вход за Кралският замък във Варшава с екскурзовод на руски език – 50 злоти / 12 евро (заплаща се предварително в офиса);

* Катедралата “Св. Петър” в Рига – 9 евро;

* Петропавловска крепост - 550 рубли;

* Посещение на Ермитажа - 1710 рубли / 25 евро (включва входна такса, слушалки и местен екскурзовод) - заплаща се предварително в офиса;

* Църква „Спас на Крови“ – 350 рубли (входна такса + слушалки);

* Исакевският храм – 350 рубли(входна такса + слушалки);

* Двореца на Юсупови - 700 рубли с аудиогид;

* Руския музей - 450 рубли;

* Посещение на балетна постановка в Санкт Петербург – 70 евро (заплаща се предварително в офиса);

* Двореца Кадриорг в Талин – 10 евро;

* Разглеждане на Тракайската крепост с гид на руски език - 9 евро (заплаща се предварително в офиса);

* Кралския замък „Вавел“ в Краков с екскурзовод на руски език - 98 злоти/ 22 евро (заплаща се предварително в офиса);

* Кралската Катедрала в Краков - 12 злоти /3 евро (заплаща се предварително в офиса);

**Посочените входни такси са ориентировъчни имат информативен характер.

 

Маршрут: 6 200 км

Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;

Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

  

Необходими документи:

 • Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт, валиден до 6 месеца

  след датата на пътуването и две паспортни снимки;
   

 • Виза за Русия;

   

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

 Промоции
Извънредни оферти