Екскурзия Приказна Швейцария

Загреб – Болцано - Цюрих – Люцерн – Лаутербрунен – Трюмелбах - Юнгфрау – Гринденвал - Берн – Лозана – Женева - Веве – Монтрьо - Заас Фее –Милано – Бергамо

Автобусна програма 8 дни/ 7 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 475.00 / 929 лв.
Програма
1 ДЕН / София –Загреб
  Тръгване от Пловдив в 05:00 часа от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург (заявява се и се заплаща предварително); 08:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“; 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.
2 ДЕН / Загреб – Болцано
  Закуска. Отпътуване за Болцано,който притежава уникалната атмосфера на Южен Тирол, сляла се с австрийските и италианските традиции, които постепенно са създали един индивидуален и уникален свят, който може да предложи само Болцано. Тук преплитането на културите и обичаите личи не само в отношението и задушевните приказки на местното население, но и в архитектурата, кулинарията и в мнението на хората за света.Туристическа програма в Болцано – Централният площад и площада на Кметството, Готическата катедрала, посветена на “Успение Богородично”. Разходка по оживените улици - Via dei Portici, под аркадите й се откриват поредица елегантни, традиционни и модерни магазини, разположени под пищно декорирани с барокови фасади и еркери сгради, Via dei Bottai – една от най-типичните улици в историческия център с многобройни занаятчийски дюкянчета, тук се намира и Максимилианхаус, където са били канцелариите на Император Максимилиан. Свободно време. Не пропускайте да опитате – традиционни ястия от Южен Тирол са равиоли със спанак шлуцкрапфен и Императорска палачинка. Настаняване в хотел 3* в района на Болцано. Нощувка.
3 ДЕН / Болцано – Цюрих – Люцерн
  Закуска. Отпътуване за Швейцария – страната на хелветите, на банките, на часовниците и на шоклада. Пристигане в Цюрих – сърцето на финансова Швейцария. Туристическа програма с фото-пауза на брега на езерото Леман и вълнуващи мигове в стария град- приказен декор, навсякъде развети швейцарски знамена, къщите изрисувани, витрините блестят като малка сцена за вълшебен спектакъл, примамливи потайни кътчета, фонтанчета, магнетични местенца... ах, Швейцария ! Всичко, което е пипнато от човешка ръка, е достойно да се нареди до красивата природа. Ще преминем край колекция модни бутици на известни дизайнери,чиито витрини блестят със скъпите си бижута и часовници на"Банхофщрасе" -най-скъпата улица в Европа, а през ХІХ век е била най-скъпата в света.Ще видим църквата "Св. Петър", една от трите най-стари църкви, които придават облика на Цюрих;църквата "Фраумюнстер" с витражи на Марк Шагал; Мюнстербрюке с паметникът на Ханс Валдман - кмет на Цюрих и швейцарски военачалник;"Гросмюнстер" (Голямата катедрала), която се откроява с двете си величествени кули-близнаци, с камбанарии на предната фасада и е символ на реформирания Цюрих. Продължаваме за Люцерн – езерния град. Често Люцерн е наричан “Градът на светлината”,защото ангел посочил със светлина на първите заселници къде да построят параклис в чест на Св.Никола - закрилник на моряците и рибарите. Обиколката започва от Монумента на Лъва – „най-тъжния паметник на войнската слава“. След кратка фото-пауза продължаваме към „Площада на лебедите“ и дървения мост „Капелбрюке“, с площад „Хиршенплац“. Тук наистина разбираш, че времето е спряло. А приказката продължава. Отпътуваме за Интерлакен, разположен между двете езера Тун и Брийнц. Настаняване в хотел 3* в района на Люцерн. Нощувка.
4 ДЕН / Лаутербрунен – Трюмелбах – Юнгфрау – Гринденвал – Берн – Лозана/Женева
  Закуска. Възможност за изкачване с най-високата железница в Европа (изисква се предварителна резервация). Изкачването започва от Лаутербрунен през Трюмелбах, където ще имате възможност да видите най-недостъпните и скрити ледникови водопади в Европа, до Юнгфрауйох –покривът на Европа и най-високата железопътна станция в Европа на 3454 метра надморска височина. Без да се колебаем, се качваме на най-бързия асансьор в Швейцария, който за 27 секунди при скорост 6,3 м/сек ни качва на 108 метра височина до панорамната площадка. От едната страна, сякаш на една ръка разстояние, е връх Мьонк, от другата – Юнгфрау, а между тях се разгръщат глетчери, сред които и самият Алетч. Както казва английският писател и журналист Дикън Бюс: „С всички тези снежни върхове и ледената река под тях, на Юнгфрауйох човек се чувства като в Ледената епоха“. В следобедните часове продължаваме за Берн – столицата на Швейцария, градът на мечката. Туристическа програма в Стария град: Моста над река Аар, Централната улица „Крамгасе“ с красивите средновековни фонтани, къщата на Айнщайн, Кметството, Катедралата „Свети Винсент“ с най-високата кула в страната с най-голямата камбана, сградата на Парламента. Неповторима е Часовниковата кула, строена да защити града откъм запад, притежаваща астрономически часовник с един от най-забележителните механизми на Средновековието.Часовникът е известен със своята въртележка от приказни фигурки, които оживяват на всеки час. Златния петел,който кукурига три пъти, цар Кронос с неговия пясъчен часовник,дефилиращите мечета,облечени в цветовете на Берн, рицарската фигура на Hans von Thann, който удря камбаната.
  Подобен безплатен спектакъл те кара да осъзнаеш защо Швейцария е наричана страната на часовниците Свободно време. Отпътуване за хотел в района на Лозана/Женева. Настаняване. Нощувка.
5 ДЕН / Лозана – Женева
  Закуска. Изключително живописното местоположение на Лозана,разположена на три хълма,заобиколена от лозя,на брега на езерото Леман е вероятната причина Международния Олимпийски комитет да избере още в далечната 1914 година града за свое седалище. Тук са родени френският писател Жан Ануи, френския хореограф Морис Бежар, руският писател Владимир Набоков, руския писател Жорж Сименон, кралицата на Испания Виктория Евгения Батенберг и небезизвестния руски бижутер Петер Карл Фаберже.
  Малки улички изобилстват в стария град,чийто символ е Катедралата,смятана за впечатляващ шедьовър на ранната готика.Сърцето на стария град е очарователния площад Палуд,където ще видим Кметството с атрактивния часовник и фонтана на правосъдието.Ще продължим да се наслаждаваме на Олимпийската столица край брега на езерото,където ще видим разкошния хотел Beau-Rivage Palace в двореца Ouchy и Hotel de l'Angleterre,където е нощувал Лорд Байрон.Ще посетим и Олимпийския музей,който проследява историята на игрите от древна Гърция до наши дни, подчертава значението на олимпийското движение и приноса му за мира и разбирателството между народите. Пред входа на музея гори олимпийския огън,около който е изписан олимпийския девиз CITIUS, ALTIUS, FORTIUS (по-бързо, по-високо, по-силно).Под “арка” от несчупения все още рекорд на Стефка Костадинова минават всички гости в Музея. Точно преди входа е поставена оригинална летва от сектора за висок скок с надпис за нашата атлетка и прочутите й 209 см.
  Отпътуване за Женева. Туристическа обиколка на "столицата на човешкото знание".
  Тук се намира най-високият фонтан в Европа, голямото Женевско езеро, най-красивият цветен часовник, най-вкусният шоколад.Ще ни посрещне внушителния спектакъл на 140-метровият гейзер, най-високият в Европа. Следва нашето неустоимо предложение за разходка с корабче/17 CHF/.В Женева ще видим уникалното часовникарско творение с диаметър от 5 метра и циферблат от 6000 стръка живи цветя,ще се изкачим на върха на стария град до катедралата „Свети Петър” с нейния медно-зелен връх на кулата ,вдъхновявала родения в Женева философ и писател Жан-Жак Русо подготвил почвата за френската революция,ще спрем пред родната му къща в стария град,ще снимаме къщата,в която е основан Червения кръст... В свободното време всеки гост на Женева трябва да опита поне един бълбукащ казан с нещо направено от сирене-фондю. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ДЕН / Веве – Монтрьо – Заас Фее – Милано
  Закуска. Отпътуване за разходка по бреговете на езерото Леман. Нашата първа спирка е в романтичния Веве,където гледката към чистото и спокойно езеро великолепно се допълва от фантастичния изглед към очертаващите се на хоризонта зъбери на Алпите,цветните градини край брега-произведение на изкуството и накацалите по склоновете кокетни къщи.Пътеката към този благодатен рай проправя още Чарли Чаплин, който през последните 25 години от живота си заедно с Ууна и децата обитава имение край Веве. Неговият паметник - фигура в естествен ръст, днес гледа към спокойните води на езерото от крайбрежния булевард, а местните хора целогодишно поставят свежа роза в ръката му. Продължаваме за Монтрьо – градът на музиката и европейската аристокрация. Разходка по великолепната крайезерна алея ,където ще се снимате до паметника на великия Фреди Меркюри. Отпътуваме за средновековния дворец на Савойските херцози „Шато Шийон“ /12.50 CHF/. Продължаваме за едно от най- красивите и екзотични места в Швейцария – курорта Заас Фее, скътан под ледниците . Швейцарското селце е родно място на прочутия скиор Пирмин Цурбриген, тук е сниман клипа на Wham! "Last Christmas" през 1984 г., с прекрасния вокал на Джордж Майкъл – един от вечните коледни хитове. В Заас Фее не се движат автомобили и се намира най-високият въртящ се ресторант в света.Отпътуване за Италия.Настаняване в хотел 3* в Милано. Нощувка.
7 ДЕН / Милано – Бергамо - Любляна
  Закуска.Туристическа програма в Милано - градът, който пленява сърцето завинаги!Космополитен и богат, град със собствен ритъм и стил на живот,родно място на гении и шедьоври, финансово сърце на Италия, столица на модата, световна оперна сцена. Емблемата на Милано и негово вечно туптящо сърце е площад „Piazza del Duomo“ с Duomo di Milano, където за крал на Италия е коронясан Наполеон Бонапарт. В катедралата са „вградени“ 3400 статуи, а на върха на най-високата й кула, като пазителка на града, бди позлатена статуя на Дева Мария. Следва разглеждане на най-известните забележителности и символи на града: покритата търговска галерия „Виктор Емануил“, която свързва площада с театър „Ла Скала“ и приютява безброй бутици, ресторанти, кафенета, книжарници и антикварни магазини,оперната светая светих Ла Скала, на чиято сцена глас са извисявали най-бележитите ни оперни артисти -Райна Кабаиванска, Гена Димитрова, Борис Христов, паметника на Леонардо да Винчи,елегантната улица Данте-бащата на италианския език,величествения паметник на Гарибалди и замъка-крепост Кастело Сфорцеско –чудо на архитектурата...Милано ще ви завладее мигновено и безвъзвратно! Отпътуване за Бергамо. Посещение на стария град с фуникуляр/ 3 евро/:Ще видим Пиаца Векиа – историческият център на града с Часовниковата кула,Катедралата ,Пиаца Дуомо, Базиликата „Санта Мария Маджоре“с гроба на родения в Бергамо Доницети. Продължаваме за Словения. Нощувка в хотел 3* в района на Любляна.
8 ДЕН / Любляна - София
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив(по заявка) след 22.00ч.
 



Маршрут: 



Тръгване от
  • София - 08:00 от Национален стадион
  • "Васил Левски" и в 08:30 от автогара
  • "Сердика" (само с предварителна
  • заявка)
  • Пловдив - 05:00 от бензиностанция ОМВ
  • до хотел "Санкт Петербург" (заявява
  • се и се заплаща предварително)
Цената включва:
  • 7 нощувки в хотели 3*: по 1 в Загреб, района на Болцано, района на Люцерн, 2 в района на Женевското езеро и по 1 в Милано и Любляна;
  • 7 закуски в ресторантите на хотелите;
  • Туристическа програма в следните градове: Загреб, Болцано, Цюрих, Люцерн, Берн, Лозана, Женева, Веве, Монтрьо, Заас Фее, Милано; Бергамо;
  • Екскурзовод на български език;
  • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
  • Доплащане за настаняване в единична стая – 200 евро / 391 лв. ;
  • Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 8 лв., за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 19 лв;
  • Сити такси (за целия период) – 12 евро (заплаща се предварително в офиса);
  • Трансфер от и до Пловдив – 40 лв;
  • Изкачване с железница до Юнгфрау - 152 CHF / 139 евро (заплаща се предварително в офиса);
  • Допълнителни екскурзии и билети за корабчета;
  • Входни такси за посещаваните обекти ;
  • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.
Допълнителна информация:
Изкачване с железница до Юнгфрау - 152 CHF / 139 евро (заплаща се предварително в офиса);
Посещение на двореца „Шато Шийон“ – 13.50 CHF
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.


Условия за записване:

Депозит: 30% от пакетната цена;
Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

Анулации и неустойки:
- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]


Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах