Екскурзия Швейцария – Природа и култура

Загреб, Лаго Маджоре, Милано, Лугано, Люцерн, Интерлакен, Цюрих, Берн, Лозана, Женева, Веве, Монтрьо, Шийонския замък, Любляна

Автобусна програма 9 дни / 8 нощувки

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
02.08.2024 10.08.2024 905.00 € / 1770 лв. Резервирай
Обади се сега на телефон 029873133, 0877 63 87 88, 029873132
Цена от: 905.00 / 1770 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Загреб
  Тръгване в 08:00 ч. от София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Пристигане в Загреб вечерта. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
2 ДЕН / Загреб – Лаго Маджоре
  Закуска. Историята пожелала Загреб векове наред да бъде част от империята на Хабсбургите, а по-късно – от Австро-Унгария, коесто е причина центърът на града да е силно повлиян от виенския сецесион, заради което носи името „малката Виена“. Кратка туристическа обиколка на Загреб – град с гостоприемна атмосфера и топло славянско сърце: аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Каменна врата-най-святото място на Загреб, Парламента. Отпътуване за Италия. Настаняване в хотел 3* в района на Лаго Маджоре. Нощувка.
3 ДЕН / Лаго Маджоре – Лугано
  Закуска. Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата и посети Лаго Маджоре”. В зaпaднaтa чacт нa eзepoтo Лaгo Мaджope, зaoбикoлeни oт чиcти cини вoди, ce нaмиpaт живописните Бopoмeoви ocтpoви, кpъcтeни нa зaмoжнaтa аристократична фaмилия Бopoмeo, кoятo ги e кyпилa пpeз XVI в. и вce oщe пpитeжaвa двa oт тях – Изoлa Бeлa и Изoлa Мaдpe. Изола Бела - Красивият остров,перлата на архипелага, ,наричан "Острова на камелиите" е сбор от спокойствие, очарование и атмосфера с ненатрапчив цветен разкош, място където свършва времето,пропито с дъх на жасмин и евкалипт. Рaзхoдкaтa из пpиpoдния paй Изола Мадре, изпълнeн c eкзoтични птици и кpacиви цвeтя, aзaлии, кaмeлии и poдoдeндpoн, e нaиcтинa yникaлнo пpeживявaнe. А живописното рибарско селище Изола дей Пескатори впечатлява с неповторима романтика и очарование- елегантни къщи и тecни кaлдapъмeни yлички, вoдeщи дo мaлкo пpиcтaнищe. Много чар и благодат в едно необикновенно селце.
  Придвижването до островите се осъщестява с помощта на моторни лодки срещу допълнително заплащане (около 40 евро в двете посоки).
  Следва разходка в магнетичната Стреза, където Фредерик Хенри, героят на Ърнест Хемингуей от „Сбогом на оръжията”, среща своята любима Катрин Баркли във впечатляващия Grand Hotel Des Iles Borromees, разположен на брега на езерото. Сред най-известните гости на града са Джордж Бърнард Шоу, Рокфелер, Хемунгуей, Кларк Гейбъл, Чарли Чаплин и принцеса Маргарита.
  Продължаваме към Лугано - прекрасен град на божествена прегръдка на планинските върхове с езерото. Разположен на брега на едноименното езеро и сгушен в подножието на обаятелни зелени планини, Лугано съвместява чара на италианската екзотика и изисканата елегантност на западноевропейската култура.Изникващите от дълбините на лазурносиньото езеро планински върхове карат мнозина да го наричат „Рио на Стария свят”. Гледката е поразителна – езерото се е ширнало, докъдето поглед стига, оградено от скалисти хълмове-планини, сякаш стражи, пазещи вълшебното езеро от външния свят. Застъпвайки се една друга, те създават усещането, че се намирате в приказен свят – на онова закътано място – през девет планини в десета, където само най-смелите и упоритите успяват да отидат. Въздухът е свеж и просторът необятен. Казват, че именно това място в Швейцария е събудило въображението на Р.Р. Толкин, за да напише шедьовъра си „Властелинът на пръстените”. Дали това е така? Елате и се уверете сами! Лугано ви очаква. Нощувка в района на Люцерн в хотел 3*.
4 ДЕН / Люцерн – Лаутербрунен и Юнгфрау
  Закуска. Възможност за изкачване с най-високата железница в Европа (изисква се предварителна резервация). Изкачването започва от Лаутербрунен през Трюмелбах, където ще имате възможност да видите най-недостъпните и скрити ледникови водопади в Европа, до Юнгфрау –покривът на Европа и най-високата железопътна станция в Европа на 3454 метра надморска височина. Без да се колебаем, се качваме на най-бързия асансьор в Швейцария, който за 27 секунди при скорост 6,3 м/сек ни качва на 108 метра височина до панорамната площадка. От едната страна, сякаш на една ръка разстояние, е връх Мьонк, от другата – Юнгфрау, а между тях се разгръщат глетчери, сред които и самият Алетч. Както казва английският писател и журналист Дикън Бюс: „С всички тези снежни върхове и ледената река под тях, на Юнгфрау човек се чувства като в Ледената епоха“.
  Следобед посещение на Люцерн – езерния град. Често Люцерн е наричан “Градът на светлината”, защото ангел посочил със светлина на първите заселници къде да построят параклис в чест на Св.Никола - закрилник на моряците и рибарите. Обиколката започва от Монумента на Лъва – „най-тъжния паметник на войнската слава“. След кратка фото-пауза продължаваме към „Площада на лебедите“ и дървения мост „Капелбрюке“, с площад „Хиршенплац“. Тук наистина разбираш, че времето е спряло. А приказката продължава...
  Нощувка в района на Люцерн.
5 ДЕН / Цюрих – Берн – Женевско езеро
  Закуска. Отпътуване за Цюрих- сърцето на финансова Швейцария. Туристическа програма с фото-пауза на брега на езерото Леман и вълнуващи мигове в стария град- приказен декор, навсякъде развети швейцарски знамена, къщите изрисувани, витрините блестят като малка сцена за вълшебен спектакъл, примамливи потайни кътчета, фонтанчета, магнетични местенца... ах, Швейцария ! Всичко, което е пипнато от човешка ръка, е достойно да се нареди до красивата природа. Ще преминем край колекция модни бутици на известни дизайнери,чиито витрини блестят със скъпите си бижута и часовници на"Банхофщрасе" -най-скъпата улица в Европа, а през ХІХ век е била най-скъпата в света.Ще видим църквата "Св. Петър", една от трите най-стари църкви, които придават облика на Цюрих;църквата "Фраумюнстер" с витражи на Марк Шагал; Мюнстербрюке с паметникът на Ханс Валдман - кмет на Цюрих и швейцарски военачалник; "Гросмюнстер" (Голямата катедрала), която се откроява с двете си величествени кули-близнаци, с камбанарии на предната фасада и е символ на реформирания Цюрих.Туристическа обиколка на Цюрих: Банхофщрасе – улицата на банките, една от най-скъпите в светa; Старата част на Цюрих – Хълма на липите, църквата Св.Петър с най-големия циферблат в Европа и кейовете. Свободно време.
  Отпътуване за столицата на Швейцария – Берн, градът на мечката. Туристическа програма в Стария град: Моста над река Аар, Централната улица „Крамгасе“ с красивите средновековни фонтани, къщата на Айнщайн, Кметството, Катедралата „Свети Винсент“ с най-високата кула в страната с най-голямата камбана, сградата на Парламента. Неповторима е Часовниковата кула , строена да защити града откъм запад, притежаваща астрономически часовник с един от най-забележителните механизми на Средновековието.Часовникът е известен със своята въртележка от приказни фигурки, които оживяват на всеки час. Златния петел,който кукурига три пъти, цар Кронос с неговия пясъчен часовник,дефилиращите мечета,облечени в цветовете на Берн,рицарската фигура на Hans von Thann,който удря камбаната. Подобен безплатен спектакъл те кара да осъзнаеш защо Швейцария е наричана страната на часовниците. Нощувка в района на Женевското езеро в хотел 3*.
6 ДЕН / Женева – гарата в Монтрьо – екскурзия с Шоколадовия влак
  Закуска. Посещение на Женева или по желание екскурзия с „Шоколадовия влак“ – най-космополитният швейцарски град, символ на мира.
  Туристическа обиколка на "столицата на човешкото знание". Тук се намира най-високият фонтан в Европа, голямото Женевско езеро, най-красивият цветен часовник, най-вкусният шоколад.Ще ни посрещне внушителния спектакъл на 140-метровият гейзер, най-високият в Европа. Следва нашето неустоимо предложение за разходка с корабче/17 CHF/. В Женева ще видим уникалното часовникарско творение с диаметър от 5 метра и циферблат от 6000 стръка живи цветя,ще се изкачим на върха на стария град до катедралата „Свети Петър” с нейния медно-зелен връх на кулата ,вдъхновявала родения в Женева философ и писател Жан-Жак Русо подготвил почвата за френската революция,ще спрем пред родната му къща в стария град,ще снимаме къщата,в която е основан Червения кръст... В свободното време всеки гост на Женева трябва да опита поне един бълбукащ казан с нещо направено от сирене-фондю.
  Заповядайте на борда на възхитителния Шоколадов влак в неговите елегантни вагони!Насладете се на пътуване през гори и тунели,наблюдавайки през прозореца красивия документален филм на природата и невероятните гледки към Женевското езеро,с цвят на водата-съперник на цвета на небето... Докато следите сменящите се пейзажи през прозореца, ще ви сервират кафе и кроасан.
  Първата ни спирка е дегустация в средновековното село Грюер, родното място на сиренето, което носи неговото име. Дотук шоколадовият тур не е толкова непоносимо захарен, колкото вероятно сте си представяли, но най-сладкото тепърва предстои, връхната точка на пътуването е запазена за края. Последната спирка е в Брок – там, където ще се потопим в света на любимото изкушение в известната шоколадовата фабрика на Nestlé, където ще опитаме най-добрия шоколадов вкус в света подсладен с дивия аромат на сърцето на планината.Присъединяване към останалата част от групата и отпътуване за района на Женевското езеро. Нощувка в района на Женева.
7 ДЕН / Лозана – Веве – Монтрьо – Шийонския замък – Милано
  Закуска. Изключително живописното местоположение на Лозана, разположена на три хълма,заобиколена от лозя,на брега на езерото Леман е вероятната причина Международния Олимпийски комитет да избере още в далечната 1914 година града за свое седалище. Тук са родени френският писател Жан Ануи, френския хореограф Морис Бежар, руският писател Владимир Набоков, руския писател Жорж Сименон, кралицата на Испания Виктория Евгения Батенберг и небезизвестния руски бижутер Петер Карл Фаберже.
  Малки улички изобилстват в стария град,чийто символ е Катедралата,смятана за впечатляващ шедьовър на ранната готика. Сърцето на стария град е очарователния площад Палуд,където ще видим Кметството с атрактивния часовник и фонтана на правосъдието.Ще продължим да се наслаждаваме на Олимпийската столица край брега на езерото,където ще видим разкошния хотел Beau-Rivage Palace в двореца Ouchy и Hotel de l'Angleterre,където е нощувал Лорд Байрон. Ще посетим и Олимпийския музей,чийто гости минават под “арка” от несчупения все още рекорд на Стефка Костадинова от прочутите й 209 см. Пътуване покрай очарователното езеро Леман, разходка във Веве и аристократичния курорт Монтрьо. По желание и ако времето позволява - посещение на средновековния Шийонски замък (12.50 CHF). Фото-пауза на върха на прохода Симплон. Отпътуване за Италия. Нощувка в хотел 3* в Милано.
8 ДЕН / Милано – Любляна
  Закуска. Кратка туристическа програма в Милано - градът, който пленява сърцето завинаги! Космополитен и богат, град със собствен ритъм и стил на живот,родно място на гении и шедьоври, финансово сърце на Италия, столица на модата, световна оперна сцена. Емблемата на Милано и негово вечно туптящо сърце е площад „Piazza del Duomo“ с Duomo di Milano, където за крал на Италия е коронясан Наполеон Бонапарт. В катедралата са „вградени“ 3400 статуи, а на върха на най-високата й кула, като пазителка на града, бди позлатена статуя на Дева Мария. Следва разглеждане на най-известните забележителности и символи на града: покритата търговска галерия „Виктор Емануил“, която свързва площада с театър „Ла Скала“ (7 евро) и приютява безброй бутици, ресторанти, кафенета, книжарници и антикварни магазини,оперната светая светих Ла Скала, на чиято сцена глас са извисявали най-бележитите ни оперни артисти -Райна Кабаиванска, Гена Димитрова, Борис Христов, паметника на Леонардо да Винчи,елегантната улица Данте-бащата на италианския език,величествения паметник на Гарибалди и замъка-крепост Кастело Сфорцеско – чудо на архитектурата...Милано ще ви завладее мигновено и безвъзвратно! Отпътуване за Любляна. Вечерна разходка в Любляна с разглеждане на основните забележителности; Старото кметство, Тримостието, централния площад с монумента на автора на словенския химн Франц Прешерн, Францисканския църква, Змейския мост. Настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Нощувка.
9 ДЕН / Любляна – София
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
 

Маршрут: 4000 км Тръгване от
 • София - 08:00 от Национален стадион
 • "Васил Левски" и 08:30 от автогара
 • "Сердика" (само с предварителна
 • заявка)
Цената включва:
 • 8 нощувки в хотели 3*: 1 в Загреб, 1 в района на Лаго Маджоре, 1 в Милано и 1 в района на Любляна и по 2 в района на Женевското езеро и 2 в района на Люцерн
 • 8 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • Туристически програми в Загреб, Стреза, Лугано, Люцерн, Цюрих, Берн, Женева, Лозана, Милано и Любляна;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая – 200 евро / 391 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗAД „Армеец“ за 9 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 9 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 21 лв;
 • Сити такса (за целия период) - 12 евро (заплаща се предваротелно в офиса);
 • Допълнителни екскурзии:
 • Еднодневна екскурзия с „Шоколадовия влак” при минимум 10 туристи (в цената не е включено екскурзoвoдско обслужване) – възрастен 105 евро, цена за деца (от 6 до 15 години) – 86 евро, цената включва: транспорт до гарата в Монтрьо и обратно, пътуване първа класа вагони Бел епок и/или панорамни Монтрьо-Грюер-Брок; закуска кафе и кроасан във влака, вход за фабриката за сирене в Грюер и вход в замъка на Грюер, вход за шоколадовата фабрика „Cailler-Nestle”; изисква се предварителна резервация при подписването на договора;
 • Изкачване с железница до Юнгфрау - 152 CHF / 139 евро (заплаща се предварително в офиса);
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Такса гориво - информация за нея ще получите 20 дни преди датата на отпътуване.
Допълнителна информация:
Изкачване с железница до Юнгфрау - 152 CHF / 139 евро (заплаща се предварително в офиса);
Посещение на двореца „Шато Шийон“ – 13.50 CHFКорабче по Женевското езеро – 17 CHF (заплаща се на място);
Придвижването от Стреза до Боромеовите острови и обратно с помощта на моторни лодки срещу допълнително заплащане – 40 евро в двете посоки;
Музея в операта „Ла Скала“ в Милано – 7 евро;
*Цените на входните такси и обектите са ориентировъчни!

Условия за записване:
Депозит: 30% от пакетната цена;
Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 30 туристи;

Анулации и неустойки:
- при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:
Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

Забележки:

* Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
* Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
* Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма. ТО Оданс Травел предлага застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“
* Туроператор Оданс Травел е със сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ чрез застрахователен договор 03700100001955 при ЗАД Евроинс – гр.София, кв. Павлово, бул. Ал. Пушкин 13. Застрахователният договор е със срок от 25.03.2019 г. до 24.03.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 900 000(деветстотин хиляди лева).
* Туроператор Оданс Травел има удостоверение за регистрация 5377 (издаден на 26.05.2015 г), ЕИК 130543693, адрес на управление гр.София, бул. Патриарх Евтимий 15, тел: 02 987 31 32; 02/ 987 31 33, имейл: [email protected]


last minute
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах