Почивка в Тоскана

Виареджо / Лидо ди Камайоре, Флоренция, Волтера и Сан Джиминяно, Чинкуе Терре, Сиена и Кианти, Пиза и Лука

Самолетна екскурзия 8 дни / 7 нощувки с включени летищни
такси

Дата на тръгване Дата на връщане Цена Резервирай
Обади се сега на телефон 02 / 981 96 48 !!!
Цена от: 555.00 / 1085 лв.
Програма
1 ДЕН / София – Милано– Виареджо / Лидо ди Камайоре
  Полет София – Милано. Трансфер. Настаняване в хотел 3* в района на курорта Виареджо / Лидо ди Камайоре. Вечеря и нощувка.
2 ДЕН / Виареджо / Лидо ди Камайоре
  Закуска. Туристическа обиколка в курорта Виареджо – един от десетте най-добри тоскански морски курорти.Виареджо е разположен на брега на Тиренско море, в северната част на Тоскана. Плажната му ивица е една от най-дългите в Италия. Ще разгледаме едни от основните забележителности на града – крепостта Торе Матилде, Вила Паолине, Вила Пучини, Църквата Сант'Андреа.
  Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
3 ДЕН / Виареджо / Лидо ди Камайоре - Флоренция
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Флоренция (30 евро + разходи за обществен транспорт / 5,20 евро).
  Вечеря и нощувка.
 
  *** Допълнителна екскурзия до Флоренция – 30 евро + разходи за ползване на обществен транспорт /5.20 евро/:
 
  Туристическа програма във Флоренция ( използва се обществен транспорт от Прато до Флоренция и обратно – 5.20 евро) – тук в сърцето на Тоскана пламва искрата на Ренесанса, която благодарение на богатството на Медичите и гения на Леонардо, Микеланджело, Джотто, Гиберти и Брунелески озарява с пламъка си цяла Европа. Обиколката на Флоренция започва от моста Сан Николо на река Арно. Отправяме се към най- важните църкви на Флоренция – Santa Croce с надгробните паметници на Микеланджело и Галилей, Макиавели и Росини /4 евро/ и Santa Maria del Fiore – Катедралата на Флоренция, с Камбанарията, дело на Джотто и неговите ученици и с Баптистерият Сан Джовани. Продължаваме към Площада на Синьорията, представляващ музей на изкуството на открито, и Палацо Векио / 5 евро/ – старият дворец и Галерия Уфици. Възможност за обяд в малките ресторантчета , предлагащи добра италианска кухня с чаша тосканско Brunello di Montalchino. Разходката продължава с Понте Векио – старият мост на река Арно, Капелла ди Медичи и възможност за шопинг по търговските улици на града.
4 ДЕН / Виареджо / Лидо ди Камайоре – Волтера и Сан Джиминяно
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Волтера и Сан Джиминяно (25 евро). Вечеря и нощувка.
 
  *** Екскурзия до Волтера и Сан Джиминяно – 25 евро:
 
  Волтера е малък град, разположен в Западна Италия, на около 80 км. от Флоренция. Често е наричан „ветровитият град“, тъй като се извисява на хълмовете между долините на Тоскана. Волтера е съхранила средновековния си облик с крепостната стена, която обгражда историческият център от ХІІ век с неговите тесни, калдъръмени, криволичещи улички, редици каменни сгради, дворци, кули и църкви.Сред основните забележителности на града са: „Порта ал Арко“, величествената крепост на Медичите – Маскио (понастоящем затвор), некрополът на Мармини, както и археологическите находки, съхранявани в музея Етруско Гуарначи. Градът пази и един уникален римски амфитеатър – Театро ди Вeлабона, който побирал 3500 души.
  В града на хълмовете, това незабравимо кътче от Тоскана, се усеща чарът на Италия.
  Разходката из града доставя истинска наслада с многобройните заведения, които примамват с безброй изкушения, винарни, където може да опитате вино с трюфел, дори и с пепел, различни видове прекрасно овче сирене с круша, салам от глиган и какво ли не още!
  След обяд продължаваме за Сан Джиминяно – малък крепостен град, намиращ се на хълм, в който осезаемо може да се почувства миналото на Тоскана. Градчето се слави със средновековните си кули, площада Пиаца делла Цистерна с кладенец от 13век, Палацо дел Пополо и Катедралата. Сан Джиминяно се слави с отглеждането на лозови масиви, както и с винопроизводство си. Символът на Сан Джиминяно в международен мащаб са 14-те му кули – с различна височина и стил.
5 ДЕН / Виареджо / Лидо ди Камайоре – Чинкуе Тере
  Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Чинкуе Терре (25 евро). Вечеря и нощувка.
 
  *** Допълнителна екскурзия до Чинкуе Тере – 25 евро:
 
  Екскурзията до Чинкуе Тере започва от Ла Специя с влак (13 евро двупосочен билет за влака). Чинкуе Тере или в превод „пет земи” е невероятен природен феномен на брега на Лигурско море, състоящ се от пет надвиснали над морската бездна селца, разположени на стръмни планински скали, до които неотдавна се е стигало само по море. Живелият дълго тук италиански лирик Еудженио Монтале го нарича "къшей земя за изнурени рибари, отрудени селяни и отчаяни… мечтатели". Иначе в справочниците "къшеят" е по-известен като "Петте земи"- Монтеросо, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре,живописно пръснати из „Залива на поетите”. С други думи, миниатюрни селца, където между морето, скалистите зъбери и небето човек е успял да вдигне дом. Заради смайващата си красота и най-вече заради издръжливостта си в надпреварата с модерния свят, те са включени в списъка на ЮНЕСКО. Всяко едно от петте селища на Чинкуе Тере е съхранило своя старинен чар и атмосфера на блажено спокойствие, което местните хора предават и на своите гости. В това малко пространство е събрана ослепителна красота, чудесна кухня и удивителни аромати. Това райско кътче- което се припича на слънце, ухае на грозде, помни историята от векове и буквално наднича в тюркоазената вода на Средиземно море.
6 ДЕН / Виареджо / Лидо ди Камайоре - Сиена и Кианти
  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Сиена и Кианти (25 евро). Вечеря и нощувка.
 
  *** Допълнителна екскурзия до Сиена и Кианти (25 евро за транспорт + 25 евро (по желание) за посещение на местна винарна):
 
  Отпътуване за Сиена. Туристическа програма в Сиена – съхранен от времето на Средновековието италиански град, чиито монументи свидетелстват за богатството и мощта на Сиенската република: Доминиканския манастир с гроба на Света Катерина Сиенска, Катедралата с произведения на Никола и Джовани Пизано, на Донатело и Бернини /6 евро/, Piazza del Campo и Palazzo Publico и Фонтана на радостта.
  Кианти е най-красивият и най-важният винарски район на Италия, където се правят първокласни червени вина с безупречна репутация. Той се разпростира между Флоренция и Сиена, в сърцето на Тоскана.
  Следва по желание посещение на местна винарна за дегустация на вина и обяд (допълнително заплащане: 25 евро, необходимо е предварително да се заяви и предплати).
7 ДЕН / Виареджо / Лидо ди Камайоре - Пиза и Лука
  Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Пиза и Лука ( 20 евро).
  Вечеря и нощувка.
 
  *** Допълнителна екскурзия до Пиза и Лука – 20 евро:
 
  Пиза е една задължителна спирка в опознаването на магията на Италия. Пиза е малко романтично и спокойно университетско градче, разположено на кръстопътя на две реки Арно и Керхио, което определя и неговото важно значение за международните връзкии търговия.По време на обиколката из града ще видите: Средновековното гробище „Кампосанто“, Църквата „Богородица с бодила“, Националният музей „Св. Матей", „Площадът на Чудесата“ с Наклонената кула и Ботаническата градина на Пиза.
  „Площадът на Чудесата“ е комплекс от няколко грандиозни сгради в романски стил, които проследяват живота на средновековния човек от раждането до смъртта. Там са катедралата на Пиза (Duomo), наклонената кула (Torre pendente di Pisa), баптистерията (Baptistery) и гробището-паметник Camposanto Monumentale. Катедралата в Пиза е първата построена сграда от комплекса. Наклонената кула е построена през Средновековието, със замисъл да бъде камбанария на Катедралата на Пиза. Едни я смятат за чудо на архитектурната мисъл, други - за човешка грешка. Но всички признават, че наклонената кула в Пиза е една от най-любопитните туристически атракции в Италия
  Следобяд продължаваме към Лука - разположен в Западна Тоскана, между Пиза и Флоренция. Лука е един от най-важните художествени градове в Италия, известен в цял свят преди всичко заради своите добре запазени градски стени от 15-17 век, които обграждат историческия градски център. Една от архитектурните забележителности на града е и катедралата „Сан Мартино“. Свободно време за разходка из центъра на града.
8 ДЕН / Виареджо / Лидо ди Камайоре – Милано - София
  Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Милано за полет Милано – София.

Маршрут: 3000 км

Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

Wizz air

София-Милано

07.55

09.00

София

Ryan air

Милано-София

12.50

15.55

Милано

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!
 

Хотел

Цена

Park Hotel***, Lido di Camaiore,
http://www.tuscanyparkhotel.it/

555 евро / 1085 лв.

Hotel Liberty***,  Viareggio
https://www.hotellibertyviareggio.it/

580 евро / 1134 лв.

Hotel Storyvile***, Viareggio,
http://hotelstoryville.it/

 

680 евро / 1330 лв.

Zen Hotel Versilia **** 
http://www.zenhotelversilia.com/

 

863 евро / 1688 лв.

 Предлагани хотели по програмата:

Park Hotel***, Lido di Camaiore
http://www.tuscanyparkhotel.it/

Park Hotel се намира на 50 метра от морето, в центъра на Versilia. Влизайки в хотела, ще се насладите на топла и уютна атмосфера. Професионалисмът на управителите гарантира един спокоен и незабравим престой в хотела. Тук можете да опитате типични за района на Тоскана вина. 

Hotel Liberty ***, Viareggio,  www.hotellibertyviareggio.it

Това място за настаняване е на 1 минута пеша от плажа. Hotel Liberty се намира на крайбрежието на Viareggio, заобиколен от ресторанти и кафенета, и предлага безплатен WiFi и климатизирани стаи с телевизор с плосък екран и сателитни канали. На плажа се предлагат чадъри и шезлонги с намаление.

Hotel Storyvile ***, Viareggio, http://hotelstoryville.it/

Това място за настаняване е на 9 минути пеша от плажа. Този семеен хотел се намира само на 150 м от плажа и на 100 м от горещите минерални бани на крайбрежния район Версилия. Предлага голяма градина и безплатен паркинг. На място се отдават велосипеди под наем.

Hotel Zen Versilia **** , Lido di Camaiore http://www.zenhotelversilia.com/

Това място за настаняване е на 8 минути пеша от плажа. Хотел Zen се намира в центъра на района Версилия, на 400 метра от плажа. Хотелът предлага хидромасажна вана, обзаведена тераса за слънчеви бани и градина.

Хотел Zen Versilia предлага дизайнерски стаи с индивидуален климатик и безплатен Wi-Fi достъп. Самостоятелната баня е елегантна и просторна.

В ресторанта на хотела се сервират традиционни ястия и новаторска кухня. Ястията се сервират на панорамната тераса с тропически растения.Тръгване от
 • Летище "София"
Цената включва:
 • 7 нощувки в избрания от Вас хотел в района на курорта Виареджо / Лидо ди Камайоре;
 • 7 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • 7 вечери в ресторантите към съответните хотели;
 • Самолетен билет София – Милано – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20кг.;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Екскурзовод на български език;
 • Транспорт с комфортен автобус.
Цената не включва:
 • Настаняване в единична стая – 160 евро / 313 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗAД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 16 лв;
 • Ескурзия до Флоренция (при минимум 25 туристи) - 30 евро;
 • Екскурзия до Волтера и Сан Джиминяно (при минимум 25 туристи) – 25 евро;
 • Екскурзия до Чинкуе Тере (при минимум 25 туристи) – 25 евро:
 • Екскурзия до Сиена и Кианти (при минимум 25 туристи) – 25 евро
 • Екскурзия до Пиза и Лука (при минимум 25 туристи) – 20 евро;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
 • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".
Допълнителна информация:

Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;

Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 15 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;

- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.

 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.

 

**Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.Промоции
Извънредни оферти