Pelion, Гърция

КУРОРТИ В ГЪРЦИЯ
Гърция създава впечатлението, че е творение на своенравната природа. На север тя предствавлява единна континентална европейска територия, на юг обаче територията й се разпръсва във водите на морето. Ако се вярва на митовете, Гърция е резултат от любовта, възникнала между богинята на плодородието Деметра и бога на моретата Посейдон.

Гърция се гордее с хилядолетната си история. Родина на най-великата цивилизация в историята на човечеството, тя е посещавана от туристи от цял свят.

Гърция се радва на повече от 250 слънчеви дни или около 3000 слънчеви часа годишно. На Гърция принадлежат 1 300 острова, от които само 250 са обитаеми. Те могат да бъдат разгледани от туристически кораби, които плават постоянно в сините води на морето. Безбройните острови, както и гръцките кулинарни специалитети, предлагани в таверните, разположени до белите фасади на къщите, са причина туристите да считат Гърция за идеалното място за почивка.

 

Полезно е да знаете

Пелион e живописна планинска верига, разположена в северо-източната част на Гърция в района на Тесалия. Тя се отличава с традиционните цветни села, девствени гори и плажове, невероятно вкусни местни ястия и малки, но по домашно му уютни хотелчета.

Пелион прилича на полумесец, който образува Пагасетийския залив. Неговата западна страна гледа към  вътрешността на залива, докато обърнатата на изток, към  Халкидики, се къпе в кристално чистите води на Егейско море. От древни времена историята на този регион е тясно свързан с митовете за кентаври (митичните полухора-полуконе), с изобилие от вода и малки водопади.

 

Днес Пелион целогодишно се посещава от туристи: каране на ски през зимата, а през лятото – рафтинг, езда, колоездене и пешеходен туризъм, ветроходство, гмуркане и впускане в търсене на морски приключения до близките Спорадически острови (Скопелос, Алонисос и Скиатос).


last minute
Промоции
Извънредни оферти
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах