Остров Тасос, Гърция

КУРОРТИ В ГЪРЦИЯ
Гърция създава впечатлението, че е творение на своенравната природа. На север тя предствавлява единна континентална европейска територия, на юг обаче територията й се разпръсва във водите на морето. Ако се вярва на митовете, Гърция е резултат от любовта, възникнала между богинята на плодородието Деметра и бога на моретата Посейдон.

Гърция се гордее с хилядолетната си история. Родина на най-великата цивилизация в историята на човечеството, тя е посещавана от туристи от цял свят.

Гърция се радва на повече от 250 слънчеви дни или около 3000 слънчеви часа годишно. На Гърция принадлежат 1 300 острова, от които само 250 са обитаеми. Те могат да бъдат разгледани от туристически кораби, които плават постоянно в сините води на морето. Безбройните острови, както и гръцките кулинарни специалитети, предлагани в таверните, разположени до белите фасади на къщите, са причина туристите да считат Гърция за идеалното място за почивка.

 

Полезно е да знаете
Тасос е екзотичен гръцки остров в Егейско море. Известен с красивите си малки и закътани заливчета и обилна зеленина. Тасос е известен от дълбока древност и е бил наричан „Атина на Севера”.

Промоции
Извънредни оферти